The Fellas pokřtí v Akropoli album a vyjedou na turné s Tata bojs a Lenkou Dusilovou

The Fellas pokřtí v Akropoli album a vyjedou na turné s Tata bojs a Lenkou Dusilovou

17. 10. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dvouleté přípravy nové desky kapely The Fellas završilo její oficiální vydání v září 2016, teď kapela svou novinku také pokřtí na své oblíbené scéně, v pražském Paláci Akropolis ve čtvrtek 20. října. Pozvání přijalo i několik hostů, kteří se na albu podíleli. Především vynikající zpěvačky Markéta Irglová a Tonya Graves.
„Tonya byla jasnou volbou pro jednu ze skladeb, kterou jsme zamýšleli vygradovat velkou vokální smrští ve skoro gospelovém stylu. Jelikož je rodilá američanka, její hlas je dokonale autentický,“ vysvětluje kytarista Jonny Anděl a dodává: „Markéta Irglová zase přinesla jemný a intimní refrén do finále celého alba. Hledali jsme právě polohy, které sami zazpívat nedokážeme.“

Na koncertě své party zazpívají živě a připojí se i ke starším písním kapely. Zazní ale především pilíře nového repertoáru akustické skupiny, včetně dvou hlavních singlů k aktuálnímu albu. Písně It's Not Fair a Bebe Hello už kapela opatřila také videoklipy.
 

Nové album představí kapela The Fellas také na dalších scénách po celé ČR. Její novinku podpořily kapely Tata bojs, Lake Malawi a Baromantika Lenky Dusilové, které The Fellas přizvaly na některé své podzimní koncerty. Během dvou měsíců se tak The Fellas v jejich společnosti objeví na desítce koncertů. „Na podzim budeme mít tu čest představit nové písničky v doprovodu kapel, které jsou pro nás osobně úplnou domácí špičkou. Jejich důvěra je pro nás důkazem, že nové album se povedlo,“ pochvaluje si zpěvák Tom Anděl.

The Fellas – Scarecrow Tour 2016
8. 10.    Svitavy (+ Tata bojs)
20. 10. Praha – Palác Akropolis
22. 10. Písek – MSFS
17. 11.    Hradec Králové (+ Lake Malawi)
23. 11. Nové Město na Moravě (+ Lenka Dusilová)
24. 11. Nový Jičín (+ Lenka Dusilová)
25. 11. Karlovy Vary (+Thom Artway)
26. 11. Český Krumlov (advent)
30. 11. Trutnov (+Tata bojs)
8. 12.     Olomouc (vánoční trhy)

Kolekce dvanácti skladeb pod názvem Scarecrow (česky Strašák), poutá silným vnitřním příběhem. Album mapuje v textech různé fáze souboje s úzkostí a strachem ze smrti, tak jak ho zažil kytarista kapely. „Bylo to nejtěžší období v mém životě, kdy jsem měl pocit, že se nemohu spolehnout na své tělo, ani na svůj rozum. Zhroutil jsem se a musel jsem přehodnotit svůj přístup k životu. Chci se teď ale podělit o ten pocit, jaké to je svého velkého nepřítele porazit,“ vysvětluje autor, kytarista Jonny Anděl.

Desku Scarecrow připravili The Fellas v uplynulých dvou letech za pomoci několika producentů, včetně Američana Dannyho Sabera. Ten má za sebou třeba spolupráci s věhlasnými jmény jako jsou Rolling Stones, U2 nebo David Bowie. Album vydává stejně jako debut kapely značka Indies MG.

Kapela The Fellas (dříve známá jako Goodfellas) vznikla v roce 2008 v Karlových Varech. Jejími členy jsou Tom Anděl (zpěv), Jonny Anděl (kytary, zpěv), Jakub Anděl (basa, zpěv), Edai (kytary) a Dalibor Pelc (bicí). Kapela je charakteristická zvukem akustických kytar a energickým živým projevem. Pohybuje se v žánrech akustického rokenrolu a indie-folku.

V roce 2011 vydali The Fellas své debutové album Robbery Blues, které nahráli v USA s americkým producentem Chrisem DiBenedittem. V roce 2012 získali hudební cenu Anděl pro objev roku, a později album vydali i v zahraničí. Za dobu své existence The Fellas odehráli přes 500 koncertů nejen v Česku (Německo, Rakousko, Anglie). Jejich skladby také nedávno doprovodily český film Zejtra napořád.

Dodal: Larisa Blichová, BrainZone Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

THE FELLAS

Čtvrtek 20. 10. 2016
Vystupují:
THE FELLAS - KŘEST CD, HOSTÉ MARKÉTA IRGLOVÁ, TONYA GRAVES A DALŠÍ
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika