Historie Imagination festivalu

Historie Imagination festivalu

10. 11. 2016  |  Autor: Honzin  |  Komentáře (0)
O domácí taneční Imagination festival je zájem každým rokem čím dál tím větší, a to i u zahraničních návštěvníků. Párty proběhne již tento měsíc, za necelé tři týdny. Pojďme se společně podívat na historii této hudební události.
Jak to vše začalo
Vše začalo v Praze v roce 2012, kdy se poprvé konala párty pod názvem Imagination. 16. března v Kongresovém centru zahráli dj A.M.C., Tantrum Desire, Blokhe4d, Mistabishi live, Futurebound, L.A.O.S., Cause 4 Concern nebo třeba Deep Focus.

Imagination festival 2012

Podívejte se na první a druhé fotky z Imagination festivalu 2012.

V tom samém roce se uskutečnil druhý díl a 19. října byli mezi prvními headlinery na tvrdší Devastator Stage Art Of Fighters, The Sickest Squad, Igoa Katharsys a Limewax. Drum & Bassovou Imagination Stage hostili Ed Rush & Optical, Black Sun Empire, Audio, Sigma a The Up Beatz. Párty se odehrála v Křižíkových pavilónech B a C.

Imagination Festival 2012

Další vydání této párty bylopo roce tedy 18. 10. 2013. Tentokráte se párty odehrála již pod značkou IMI Dance a headlinery byli Angerfist, Mad Dog, The Outside Agency, I:Gor, Psyko Punkz, Modestep, Wilkinson, Calyx & Teebee, Black Sun Empire, a Gancher & Ruin. Poprvé se na Devastator hard stagei objevil MC No-iD. Na domácí poměry v té době si troufám říct, že se jednalo o hodně dobrý lineup! IMI Dance nasadila laťku svých eventů hodně vysoko. Již od začátku se IMI Dance zaměřila na projekci spojené s designem stage. Jejich vizualizace stage vynesla hard stage na jinou úroveň, než která tu byla.

Od roku 2013 se párty pomalu nadobro usídlila v Křižíkových pavilónech. Výjimkou byl ročník 2014, kdy se akce přesunula do PVA v Letňanech. Na 25. listopadu je připraveno již 5. vydání tohoto eventu. V průběhu minulého měsíce agentura IMI Dance zveřejnila kompletní line-up pro tuto blížící se párty. Mezi vyhlášenými jmény rozhodně nebude chybět Miss K8, Zatox a Noisia. Další jména, která si pořádající agentura zvolila pro tento večer, se dozvíte sami na konci tohoto článku.

Jak vidím Imagination festival já
Když jsem poprvé zaslechl o této taneční párty tak jsem byl velice zvědavý, jak se s tím domácí pořádající agentura popere. V té době jsem měl za sebou několik zahraničních eventů. Tomáš to vzal od začátku pěkně pomalu a na prvním vydání vytáhl jen dvě jména Art Of Fighters a The Sickest Squad, Na začátek, kdy nebylo jasné kolik tento koncept přiláká návštěvníků, to bylo dobré.

Rok 2013 byl výrazně silnější o vyšší zájem se postarala jména jako Angerfist, Mad Dog, The Outside Agency, I:Gor a Psyko Punkz Poprvé měl někdo odvahu na to, představit lidem spíkra na akci. Čest hostovat Devastator stage měl Dion Methorst aka MC No-iD. U mě tento krok rozhodně zaznamenal úspěch.

S koupí lístku na letošní vydání, které proběhne v pátek 25. 11. 2016 v Křižíkových pavilónech, bych moc neotálel. Obsazení na třech stage je velice silné. Kdo ví, jestli letos nebude náhodou vyprodáno.

Historie v datech, číslech a headlinerech

16. 3. 2012 Imagination festival, Kongresové centrum

dj A.M.C. (UK), Tantrum Desire (UK), Blokhe4d (UK & USA), Mistabishi live (UK), Futurebound (UK), L.A.O.S. (FIN), Cause 4 Concern (UK), Deep Focus (UK), L-plus (SK), No Money (CZ), Mc Coppa (UK)

19. 10. 2012 Imagination festival, Křižíkovy pavilóny, 2 stage, 18 DJ´s

Imagination Stage: Audio, B-Complex, Beast67, Black Sun Empire, Ed Rush, Optical, Rido, Sigma, Technicolour, The Upbeats

Devastator Stage: Art of Fighters, Gasmask 71, Katharsys, Limewax, Neonlight, The Sickest Squad, iGoA,
Live: Hungry Beats

Návštěvnost: 1. 000

18. 10. 2013 Imagination festival, Křižíkovy pavilóny, 3 stage, 30 DJ´s

Imagination Stage: Black Sun Empire, Calyx & TeeBee, Dirtyphonics, Loadstar, Maztek, Pixie, Tantrum Desire, Telekinesis, Wilkinson

Devastator Stage:Angerfist, Forbidden Society, Gancher & Ruin, Hallucinator, Mad Dog, Psiko, The Outside Agency
Live: Hungry Beats, I:gor
MC: No-iD

Rezonance Stage:Dave.LXR, David Moleón, Enhancer, Golpe, In-Phase, Jan Fleck, O.B.I., Psyko Punkz, Viper XXL

Návštěvnost: nepotvrzena

28. 11. 2014 Imagination festival, PVA Expo Letňany, 2 stage, 26 DJ´s

Imagination: A.M.C., Akira, Audio, Bifidus, Black Sun Empire, Delta Heavy, Ed Rush, Emperor, Forbidden Society, Gancher & Ruin, Hallucinator, Mefjus, Pendulum, Six Blade, State of Mind, Teddy Killerz
MC: Coppa

Devastator: Angerfist, DaY-már, Inner Heat, LNY TNZ, Noisecontrollers, Noize Suppressor,
The Sickest Squad, Zatox
Live: Hungry Beats
MC: Tha Watcher

Návštěvnost: nepotvrzena

16. 10. 2015 Imagination festival, Křižíkovy pavilóny , 3 stage, 29 DJ´s

Imagination: Audio, Black Sun Empire, Dimension, Gridlok, June Miller, Maduk, Marky, Mefjus, Netsky, Pixie, Suki,
MC: Coppa

Devastator: Adaro, Angerfist, Brennan Heart, George Crusher, Maicuss, Miss K8, Tha Playah
Live: Hungry Beats, The Braindrillerz
MC: Nolz

Neurofunk Goes Extreme: A-Cray, Gancher & Ruin, Maztek, Pythius, Qo, The Panacea, N: Force, B. Unq

Návštěvnost: 6. 000

Tento měsíc se bude konat jubilejní 5 výročí této párty. Na 3 stages se představí na 35 DJ´s! Lineup je jedním z nejsilnějších za celou dobu konání. Pořadatelé očekávají největší návštěvnost a současně, že párty bude v nejbližších dnech vyprodána! Buďte součástí této párty i vy! Lístky jsou zatím k dostání na obvyklých předprodejních místech za cenu 1. 070 Kč bez poplatků. Chcete lístek na Imagination festival levněji, tak vyražte do klubu Storm, protože tam nyní seženete vstupenky na Imagination Festival 2016 - Expo Prague  za 990 Kč bez předprodejního poplatku na kase v Storm Club Prague po začátku každé párty!

25. 11. 2016 Imagination festival, Expo Holešovice, 3 stage, 35 DJ´s

Imagination: Noisia, The Upbeats, Mefjus vs. Emperor, Rene LaVice, Dj Aphrodite, Neonlight, Macky Gee, Hybrid Minds, Gancher & Ruin, A-Cray vs. Pixie, Membrain

Devastator: Zatox, Miss K8, Art Of Fighters, Dj Mad Dog vs. Anime, Dr. Peacock, Drokz, Deetox, Rebourne, Heavy Noizes,
Live: Hungry Beats, Noisekick
MC: DV8

Neorofunk will never die: Agressor Bunx vs. Zombie Cats, Hallucinator, The Clamps, Nickbee, Sinister Souls, Forbidden Society, N:Force, Snookey
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

IMAGINATION

Pátek 25. 11. 2016
Vystupují:
NOISIA, THE UPBEATS,MEFJUS vs. EMPEROR, RENE LAVICE, DJ A PHRODITE, NEONLIGHT, MACKY GEE, HYBRID MINDS, GANCHER & RUIN, A-CRAY vs. PIXIE, MEMBRAIN, ZATOX,MISS K8,ART OF FIGHTERS, DJ MAD DOG vs. ANIME, DR. PEA COCK, DROKZ, DEETOX, NOISEKICK LIVE, REBOURNE, HUNGRY BEATS, HEAVY NOIZES, HOSTED BY: MC DV8, AGRESSOR BUNX vs. ZOMBIE CATS, HALLUCINATOR, THE CLAMPS, NICKBEE, SINISTER SOULS, FORBIDDEN SOCIETY, N:FORCE, SNOOKEY
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika