Oliver Koletzki: Nová deska bude méně popová, více instrumentální

Oliver Koletzki: Nová deska bude méně popová, více instrumentální

13. 11. 2016  |  Autor: Vendula Říhová  |  Komentáře (0)
Oliver Koletzki momentálně létá po celém světě v rámci turné, ze kterého nevynechá ani Českou republiku. Dne 16. listopadu se předvede v tříhodinovém setu v pražském klubu Roxy. Přesto si našel chvilku, aby odpověděl na pár otázek. Proč má potřebu komentovat aktuální politické dění? Čtěte!
Ahoj Olivere! Tvoje poslední tři alba byla vydána v dvouletém intervalu. Znamená to, že se tvého nového alba dočkáme ještě letos?
OK: Ahoj! V roce 2016 to ještě nebude. Nicméně aktuálně pracuji na dodělávkách svého nového alba, které by mělo vyjít v květnu 2017. Deska vyjde na mém labelu Stil vor Talent. Ve srovnání s mými posledními alby bude mnohem méně orientovaná na pop. Dá se říci, že pokryje nejrůznější hudební spektrum.

Tvoje spolupráce se zpěvačkou Fran byla více než úspěšná. Plánuješ nějaká další zajímavá jména?
OK: Miluji práci se zpěváky, ale moje nové album je mnohem více zaměřené na instrumentální hudbu. V průběhu let jsem pracoval s tolika různými zpěváky, což je na jednu stranu vždycky zábava, ale chci být pořád originální, nechci nudit.

Oliver Koletzki

Létáš po světovém turné. Kde se ti to líbilo nejvíce a proč?
OK: Je opravdu těžké dát na tuto otázku definitivní odpověď. Každá země má své přednosti a zvláštnosti. Opravdu rád cestuji na různá místa po celém světě a dozvídám se o jejich kulturách. Nový Zéland je velmi krásné místo...



Můžeš popsat, jak vypadá běžný den Olivera Koletzki?
OK: Během týdne vstávám, sportuji, pak následuje návštěva kanceláře Stil vor Talent v Kreuzbergu, abych řešil záležitosti vydavatelství. Následně zamířím do studia a věnuji se psaní hudby. Ve večerních hodinách s přítelkyní vaříme a do postele chodím brzy. O víkendech je to ale samozřejmě úplně jiný příběh.

Všimla jsem si, že na tvém facebookovém profilu komentuješ současnou politiku. Myslíš si, že hudba a politika spolu nějak souvisejí?
OK: Hudba a politika spolu vůbec nesouvisí. Nicméně jako lidská bytost Oliver Koletzki mám politický názor, který chci sdělit nahlas a sdílet ho s ostatními. Jsem mimořádně znepokojen nedávným nárůstem populistické pravice v Evropě a v tomto okamžiku také v USA.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

OLIVER KOLETZKI

Středa 16. 11. 2016
Vstup: od 280 Kč
Vystupují:
OLIVER KOLETZKI (Stil Vor Talent/GER), IM Cyber, Makarov, Ravic, Yannick/Filip Markes project (dj & sax), Myclick
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika