Deset faktů o nejstarší české klubovce - Climax

Deset faktů o nejstarší české klubovce - Climax

25. 11. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Climax slaví v sobotu 18 let své existence. Stále je to pro mě srdcová záležitost, hraní číslo 1. Jsem nesmírně rád a vděčný za to, že tolik let jsem vás mohl bavit. Hrabal jsem se ve starých letáčkách, v záznamech a v paměti a sestavil malý seznam (snad) zajímavých faktů o CLIMAXu. Chris Sadler
1. Climax e nejstarší klubovka u nás (a jak tak pátrám, možná i v Evropě).

2. První Climax se konal 21. listopadu 1998. Hosté byli DJs Vilem a Javas.

podívejte se na fotky z Climaxů

3. Původně se měl Climax jmenovat úplně jinak. Původní název Energy odmítl těsně před startem tehdejší sponzor Red Bull, protože prý nejsou ledajaký energeťák.

4. Jelikož byla Roxy za ty léta párkrát zavřena kvůli povodním, rekonstrukci, problémy s městskou části atd a Climax se konal 2 krát za měsíc místo tradičně 1 krát měsíčně, oslavíme tuto sobotu také přesně 200. vydání Climaxu!

5. Když je průměrná délka Climaxu 7 hodin to znamená, že jsme pro vás hráli 1400 hodin, anebo skoro 2 čisté měsíce house music.

6. Ze zahraničních DJs, na Climaxu už vystoupili Mark Knight, Antoine Clamaran, Olav Basoski, Hatiras, Layo & Buschwacka, Crazibiza, Hoxton Whores, My Digital Enemy, Abel Ramos, Prok & Fitch, Sonny Wharton, Justin Robertson, Ashley Beedle (X-Press 2), Trevor Rockcliffe, Raul Rincon, James Holroyd, Michel de Hey, Phil Perry, Colin Dale, Ralph Lawson, Escape From Samsara, Jay Brown a určitě ještě pár jmen na kterých jsem zapomněl. Další nebude nikdo jiný než Umek!

7. Climax už není jenom klubovka ale i pořad na rádiu a hudební vydavatelství.

8. Rekordní návštěvnost je 1800 lidi! To bylo dříve, teď se snažíme striktně držet kapacitu kvůli vašemu pohodlí i když je zájem větší.

9. Climax popsal známý anglický časopis Mixmag jako “epicentrum zdravé house scény” v ČR. O Climaxu bylo i reportáž v kultovním pořadu “Essential Selection” Petea Tonga na BBC Radio 1.

10. Mezi známých osobnosti, kteří Climax navštívili patří i David Copperfield. Naštěstí během akce nenechal zmizet DJ pult.

Těším se na sobotu, kdy to pořádně oslavíme. Chris Sadler.

Dodal: Daniel Bacho, Roxy
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CLIMAX 18TH ANNIVERSARY

Sobota 26. 11. 2016
Vstup: od 490 Kč
Vystupují:
Special guest: Umek (SVN), Chris Sadler
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika