Festival Spectaculare začíná: 20. ledna večer labelu Kompakt

Festival Spectaculare začíná: 20. ledna večer labelu Kompakt

18. 01. 2017  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Čtvrtý ročník Festivalu Spectaculare zahájí 20. ledna v Radlické - kulturní sportovně profilový večer kultovního německého labelu Kompakt patřícího mezi absolutní špičku evropské klubové hudby. V jeho rámci zahraje duo Saschienne tvořené DJskou dvojicí Julienne Dessagne a Sascha Funke, dále Dave DK, který má kořeny v devadesátkové klubové scéně, a holandský DJ Patrice Bäumel s „technem pro dospělé“.
23. ledna se v Kostele U Salvátora představí drážďanský skladatel a producent Sven Helbig, který propojuje světy klasické hudby a elektroniky. “S Pet Shop Boys připravil nový soundtrack k filmu Křižník Potěmkin, aranžoval smyčce pro Rammstein a je dvojnásobným držitelem ceny ECHO pro skladatele vážné hudby,” přibližuje Josef Sedloň. S desetičlenným pěveckým sborem nabídne program posledního alba I Eat The Sun And Drink The Rain míchajícím minimalismus s beaty. Navíc již 19. ledna proběhne v The Chemistry Gallery vernisáž výstavy Spectaculare Art Show. Vstupenky jsou k dostání v síti Goout.cz, více informací na www.spectaculare.cz.

Sven Helbig

Festival Spectaculare, který do České republiky přiváží aktuální jména současné světové elektronické, ambientní a experimentální jazzové hudby ve spojení s projekcemi a vizuálním uměním, proběhne na řadě míst v Praze od 20. ledna do 18. února 2017. “Letošní ročník vnímám z poloviny jako přehlídku zajímavých hudebníků, kteří již na hudební scéně našli své místo. Z druhé části se snažíme představit jména, která jsou zcela nová a která stojí za povšimnutí,” říká dramaturg festivalu Josef Sedloň. K hlavním lákadlům tak patří například norská legenda ambientu Biosphere s novým programem v Planetáriu Praha (již vyprodané), britský „techno romantik“ Nathan Fake, poprvé v Praze německý producent Christian Löffler, finští experimentálně jazzoví Oddarrang, exkluzivně také norský trumpetista Arve Henriksen společně s rakouským elektronickým vizionářem Fennesz a řada dalších. 

Nebudou chybět ani profilové večery hudebníků z kultovních vydavatelství Kí, Edition a Lobster Theremin. “Soustředil jsem se na labely, které mně osobně připadají zajímavé. Například label Kompakt patří už dvě dekády ke špičce na poli klubové elektroniky a minimal techna,” doplňuje Josef Sedloň. 

Celkově proběhne dvanáct koncertů - kromě Planetária také v Paláci Akropolis, MeetFactory, Kostele U Salvátora, Cross Clubu, Radlické - kulturní sportovně, divadle Ponec a klubu Neone - které projekcemi doplní naši přední VJs. “Věřím, že diváci budou ze všech večerů odcházet s novým prožitkem, Spectaculare je totiž o podívané - pastvě pro uši i oči,” zdůrazňuje Josef Sedloň.

Kromě hudby festival nabídne také další žánry - společné tanečně-hudební představení Spitfire Company a Orchestru Berg v divadle Ponec, “noisový epos” GundR souboru Wariot Ideal v divadle Alfred ve dvoře, projekce hudebních filmů v Biu Oko a kině Světozor, workshopy samplingu či VJingu a výstavy interaktivních objektů v The Chemistry Gallery nebo na AVU. 

Vstupenky jsou v prodeji v síti Goout.cz a v pokladně Paláce Akropolis. K dispozici bude také zlevněná permanentka. Celý program a více informací na www.spectaculare.cz

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI
Vystupují:
SASCHIENNE live /DE, DJs DAVE DK & PATRICE BÄUMEL /DE
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika