FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Die Antwoord budou dalším headlinerem Rock for People

Die Antwoord budou dalším headlinerem Rock for People
01. 03. 2017   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Provází je pověst nejdivnější a nejúchylnější kapely současnosti, svojí hudbu pojímají jako šokovou terapii a jejich loňské pražské vystoupení patřilo k nejrychleji vyprodaným koncertům roku. Festival Rock for People, který se uskuteční od 4. do 6. července v Hradci Králové, potvrzuje jako headlinera prvního dne jihoafrický fenomén Die Antwoord.
Trio Die Antwoord vzešlo z předměstské čtvrti mimo hlavní kulturní centra Evropy a Ameriky a své kořeny dokázalo přetavit v mezinárodní fenomén: ¥o-landi Vi$$er, poťouchlá vyzývavá barbína s podivnými choutkami a nezaměnitelným hláskem, Ninja, pokérovaný rapper s vizáží týpka, který už zkusil v životě úplně všechno a jejich parťák GOD (dříve známý jako DJ Hi-Tek), schovaný u pultu za nijak sympatickou maskou.

Die Antwoord

Na kontě mají celkem čtyři studiová alba a třináct videí, z nichž každé znamenalo porušení všech tabu, které obvykle před umělce staví prudérie, umělecké tradice a konvence. A také desítky miliónů zhlédnutí. Die Antwoord si svojí přímočarostí a ochotou mluvit otevřeně a bez skrupulí tam, kde se obvykle mlčí, získali milióny příznivců po celém světě.  Ke schopnosti provokovat a znepokojovat umí přidat humor, k hudební údernosti a barevné opulentnosti také obrovskou energii a profesionalitu. „Napadá mě pár přídavných jmen k očekávanému vystoupení Die Antwoord na Rock for People - ztřeštěné, bizarní, ujeté, dekadentní, nonkonformní, divné…, ale bezesporu taky skvělé, jedinečné a nezapomenutelné!“ říká dramaturg a jeden ze zakladatelů  RfP Michal Thomes. „Jednání se vlekla nekonečně dlouho, kapela řešila poměrně komplikovaný přejezd do Španělska, ale dopadlo to dobře, takže se těšíme na možná nejdivnějšího interpreta v historii festivalu.“

Vzhledem k očekávanému zájmu spouští mimořádně organizátoři předprodej limitované edice 2000 ks jednodenních vstupenek na 4. července. Další edice jednodenních vstupenek na tento den není plánována. Vstupenky budou v prodeji v ceně 1250 Kč. „Naší prioritou jsou celofestivaloví návštěvníci, ale zároveň chceme dát příležitost i skalním fanouškům kapely,“ dodává Thomes.

Celkem na festivalu vystoupí přes 100 interpretů. V současné době jsou oznámeni Evanescence, Foster The People, Cage The Elephant, The Boody Beetroots LIVE, Marmozets, Slaves, Deez Nuts, Comeback Kid, Moose Blood, Eskimo Callboy, Novelists, Imminence, Sam Alone & The Gravediggers, The Picturebooks, Spring King, Tagada Jones.

Vstupenky jsou v prodeji na www.rockforpeople.cz. Aktuální edice celofestivalových pasů je až do 31. 3. 2017 (nebo do vyprodání edice) v prodeji za cenu 1800 Kč. K dispozici jsou také kombotickety nebo speciální edice vstupenek pro juniory od 15 do 17 let za cenu 1300 Kč.

Kořeny Die Antwoord (což v afrikánštině znamená odpověď) leží v jihoafrickém Kapském Městě, ve specifické subkultuře zef, mixující ve své současné hudební odnoži rave a hip hop. Co je zef, tak jak jej Die Antwoord dotvořili a představili světu, definovala později Yo-Landi lapidárně:  “Zef znamená, že jsi chudej, ale šik. Nejsi bohatej, ale jsi sexy a máš styl…”.  Ninja, vlastním jménem Watkin Tudor Jones, křižoval jihoafrickou hip hopovou scénu v řadě dnes již pozapomenutých kapel. “Poflakoval jsem se kolem, byl namočenej do muziky i řady dalších performancí, ale pořád jsem čekal na tu správnou odpověď (die antwoord)…” Ta se nakonec objevila: dal se dohromady s Yo-Landi a producentem DJ Hi-Tekem a jejich debut $O$ byl předzvěstí mezinárodního fenoménu Die Antwoord. Ten definitivně odstartoval videem k tracku Enter the Ninja, připraveným v roce 2009 ve spolupráci s filmovým režisérem Robertem Malpagem.  Jeho uvedení na YouTube se stalo virálním hitem a katapultovalo kapelu na výsluní. Jejich fanoušky se stali i David Lynch, Neill Blomkamp nebo David Fincher. Mimochodem počet zhlédnutí tohoto tracku se v současnosti blíží k 55 miliónům…

 

Dodal: Lucie Čunderliková, SMART Communication s.r.o.

ROCK FOR PEOPLE

Úterý 4. 7. 2017 až Čtvrtek 6. 7. 2017
3 dny od 1500 Kč
Vystupují:
Paramore, Die Antwoord, Evanescence, Mastodon, Foster The People, Three Days Grace, Cage The Elephant, The Boody Beetroots LIVE, Dub FX, You Me At Six, Kraftklub, Slaves, Moose Blood, Northlane, Deez Nuts, Eskimo Callboy, Comeback Kid, Thurston Moore​ Group, Lower Than Atlantis, Kontrust, The Amazons, Novelists, Imminence, Sam Alone & The Gravediggers, The Picturebooks, Spring King, Tagada Jones, Gomad!&Monster, Thurston Moore​ Group, Idles nebo Gasmac Gilmore
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |