Na Burning Man 2017 byl vybrán český projekt Heardt

Na Burning Man 2017 byl vybrán český projekt Heardt

16. 03. 2017  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Linhartova nadace vypsala v září loňského roku otevřenou výzvu, ve které nabízí finanční podporu na výjezd českých umělců na legendární americký festival Burning Man 2017, který se každoročně koná v nevadské poušti Black Rock Desert. Z bezmála 20 přihlášených projektů vybrala 5 nejlepších, které se ucházely o účast na festivalu. Z těch byl vybrán radou festivalu jeden, který se festivalu zúčastní.
První kolo pro přihlašování uměleckých projektů na letošní ročník, nesoucí téma Radikální rituál, proběhlo v prosinci loňského roku. Ze 17 přihlášených projektů, které Linhartova nadace obdržela v rámci své otevřené výzvy, bylo vybráno 5 nejlepších, které byly přihlášeny na samotný festival. Všech 5 projektů bylo v 1. kole vybráno uměleckou radou festivalu Burning Man a postoupilo do dalšího kola otevřené soutěže. Ve druhém kole byl mezi mnohými projekty z celého světa vybrán jeden český projekt: HEARDT autorů Anna Freyrerová, Bára Anna Stejskalová, Tomáš Bukáček, Richard Dobřichovský.

Burning Man

Cílem vybraného projektu je vytvořit tvar srdce z řetězů světel, které budou ovládány klávesami piana. Docílí se tak efektu “tekoucího světla”, kdy při hře na piano bude srdce “pulzovat”, tedy svítit. Kromě hudby se lidé budou moci vyjádřit i výtvarně a to úpravou piana po stránce vzhledové. Piano v poušti tak bude vytvářet prostředí pro setkávání, pro objevování dalších lidí i sebe, pro sebevyjádření, pro darování hudby ostatním a pro svobodu projevu. Svou mnohotvárností projekt pokrývá většinu principů festivalu Burning Man.

Linhartova nadace podporuje účast českých umělců na významných zahraničních festivalech a událostech v rámci svého nadačního programu LinhArt Crossing Borders. Pro rok 2017 byl vybrán festival Burning Man, který se koná každoročně v srpnu v poušti Black Rock Desert u Nevady, USA. V nevadské poušti se každoročně na konci léta schází až 25 tisíc lidí a vzniká tam Black Rock City, dočasné město rozkládající se na 9 km2, zaslíbené umění a komunitě účastníků, kteří jsou podporování ve volném sebevyjádření, ať je jakkoliv bizarní.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika