Free Mondays ovládne unikátní gospelový metal i pohodový rock

Free Mondays ovládne unikátní gospelový metal i pohodový rock

03. 04. 2017  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Free Mondays v dubnu lákají na velmi kvalitní a různorodou hudební produkci. Nejdříve se v NoDu představí rakouští Gospel Dating Service se svým indie-rockem s prvky disca, týden po nich se vrátí na místo činu americký rock`n`roll s Autonomics a celý měsíc zakončí gospelovo/metalový projekt Zeal and Ardor, vše klasicky zdarma. Každá z kapel má co nabídnout, tak doražte!
10/4 Free Mondays - Gospel Dating Service (AUT)
support: Eugene Morrow @NoD

Rakouská formace Gospel Dating Service má za sebou vydání debutového alba Champagne a rovnou se s ním vydávají i na tour. Silný hlas dodává celé desce jasný směr a podtrhuje chytlavé melodie. Klidnější soulové skladby střídají rockovější a někdy popovější s nádechem disca. Zvukem je můžeme přiřadit k Arcade Fire, Mother`s Cake, Bilderbuch nebo Franz Ferdinand. Koho baví výbušná a neotřelá kombinace indie-rocku, měl by dorazit. 

 


17/4 Free Mondays- Autonomics (USA)
support: Sorry Holka 

Energie amerických Autonomics se po úspěšném koncertu s loňské sezóny vrací do ROXY. Pro všechny jejich fans a kapel jako The Killers, Wavves, Cloud Nothings nebo Japandroids máme tedy dobrou zprávu! Indie rockové trio z Portlandu se vrací k éře garage-rockové revitalizace s kytarovými rify, které jsou drsné až po okraj a ozdobené blues.

Jejich zpěvák Dan Patenburg si zachovává naléhavost šedesátkového bluesového zpěváka se syrovějšími hranami. V převaze počítačových prvků v současné indie-rockové scéně přinášejí Autonomics jejich typickou surovost a pohybují se často až na hraně punk rocku. V jádru však zůstávají řemeslníky popu, kteří vědí, jak vytvořit chytlavou melodii, kterou z hlavy jen tak nedostanete.

 


24/4 Free Mondays - Zeal and Ardor (USA)
support: Baro Chandel

Kolem Zeal and Ardor je v poslední době velké haló. Po vydání druhé desky “Devil is Fine” se o Manuelu Gagneuxovi, který za celou hudební projekcí stojí, začalo mluvit snad na všech frontách. Veškerou dosavadní tvorbu má na triku on, a právě díky tomu vznikla jedinečná kombinace jeho afro-amerických kořenů a hudební minulosti v metalových kapelách. Představte si směs spirituálů, blues a black metalu - i když to zní neslučitelně, skvěle vedle sebe vše funguje. Od těžce metalových skladeb, přes experimentální s prvky elektra a vokály až po silně gospelové melodie s harmonickými motivy. Na začátku roku Manuel oznámil, že už je Zeal and Ardor plnohodnotná kapela a rovnou se vydávají na tour po Evropě a USA. Některé koncerty hlásí už vyprodáno, takže ať jsi fanoušek metalu nebo ne, ten v Praze by ti určitě neměl uniknout.
 
 


Dodal: Daniel Bacho, Roxy
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FREE MONDAYS

Pondělí 10. 4. 2017
Vstup: zdarma
Vystupují:
live v NoD: GOSPEL DATING SERVICE (AUT), support: Eugene Morrow (CZ), DJsv ROXY od 24:00
​Djs: Mark Evill, Wulky
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika