FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

DefQon.1 - vítězství navždy

DefQon.1 - vítězství navždy
03. 07. 2017   |   Autor: Honzin   |   Komentáře (0)
Je více jak týden, co jsme přijeli na festival a já pořád nemohu uvěřit tomu, co se stalo.Opět mohu hrdě prohlásit „DefQon.1 - best hard dance festival concept ever“. Více jak sedmdesát tisíc lístků vykoupených v předprodeji za pár dnů hovoří opravdu za své. Šílenství jménem DefQon.1 znovu oslnilo více jak „polovinu Evropy“.
Dekorace a celé téma se neslo ve znamení 15 let festivalu – a v duchu tématu Victory forever. Letošní patnáctý ročník se opravdu pořadatelské agentuře Q-dance vydařil. Ti, kdo letos vyrazili na celý festivalový víkend, si mohli užít páteční večerní pre-party, sobotní festival s následnou after-párty a ještě k tomu nedělní program také s after-párty. 

Na festival DefQon.1 jsem se podíval počtvrté. Stejně tak po čtvrté jsem byl odpovědný za Česko/Slovenskou výpravu organizovanou z Prahy. Pokusím se tedy sdělit několik svých subjektivních dojmů z proběhlého víkendu.

DefQon.1

Rozhodně vítám pěkný prostor, ve kterém se letos po šesté tento festival uskutečnil. Rekreační oblast Biddinghuizen je k podobným záležitostem jako stvořená. Neskutečně velké zázemí pro kemp a obrovský prostor pro festivalový areál. Krokoměr ne nadarmo naměřil 22 nachozených kilometrů.

Na čtvrtek ve večerních hodinách jsme měli společně vyrazit směr Nizozemí, abychom v pátek dopoledne dorazili s až do samotného cíle. Tentokráte náš odjezd z Prahy zpozdila neskutečná bouře, která se přehnala přes území České republiky a několika účastníkům zájezdu naházela doslova klacky pod nohy v podobě spadaných větví na kolejovou trať. Naštěstí všichni do 1 hodiny ranní dorazili do Prahy a my okolo 01.15 vyrazili směrem k naší vysněné destinaci.

Místem konání festivalu byla, stejně jako loni, oblast Evenemententerrein poblíž Biddinghuizenu. Samotný festival není zrovna dobře přístupný hromadnou dopravou. Informační tabule nás naváděly směrem ke konání festivalu včas ještě z poměrně vzdálené dálnice. Poprvé ze čtyř organizovaných výprav, zřejmě díky pozdnímu odjezdu z Prahy jsme narazili na několika kilometrovou kolonu před příjezdem k festivalu. Plánovaný příjezd před druhou hodinou odpolední vzal za své a na parkoviště pro „touring bus“ jsme přijeli okolo čtvrté hodiny.

DefQon.1

Po cestě na festival to vypadalo, že počasí nebude letošnímu DefQonu moc přát, vše se nakonec během několika minut změnilo a v pátek jsme si aspoň na chvíli, při řešení prvního a posledního problému společné výpravy v podobě ztraceného lístku, užili opravdu příjemné a slunečné počasí. Problém jsme nakonec pomocí slušného jednání a vstřícného přístupu PayLogic na místě vyřešili a vyrazili jsme hledat místo pro náš velký Česko/Slovenský kemp.

Letos poprvé někteří z nás nepodcenili váhu našeho nákladu včetně zásob. A na cestu do naší stanové základny, která byla opravdu dlouhá, vzali jen to nejnutnější. Záviděli jsme hned několika lidem, kteří si na cestu zhotovili vozíky, které táhly. V rámci možností jsme spěchali, abychom zabrali co nejlepší místo pro naší stanovou základnu. Bohužel letos se nezadařilo stejně tak jako minulé ročníky a dokonce jsme byli rozděleni na dvě velké skupiny. Základní Český tábor, ale nakonec nebyl zas tak vzdálený od toho Slovenského. I když cesta z kempu číslo 1 do kempu číslo 4 nebyla zrovna jedna z těch nejkratších, ale dalo se to. 

Za necelou půlhodinu byla naše stanová základna postavena. Povolené grilování v areálu většina z nás ocenila a řádně jsme se posilnily na nadcházející pre-party. 

Veškerá zábava začala úderem devatenácté hodiny, kdy se kempem projíždělo Dragon vozítko se soundsystemem, za kterým šel zástup až k branám areálu. V osm hodin začal The Gathering v Blue a Black stanu. Nejeden z nás se těšil na novinku z minulého roku v podobě silent disko na Yellow stage.

DefQon.1

Line-up lákal nejedním zvučným jménem a každý si našel to své. Coone, Noisecontrollers, Wildstylez, Bass Modulators nebo ZazaFront řádily na hardstylové Blue stage. Pro změnu na Black se valil hardcore  od Evil Activities, Korsakoff, Mad Dog a Partyraiser. Hudebně mně vyhovovala spíše druhá jmenovaná, ale chvilkami jsem si odskočil i na první.

Po prvních pěti hodinách The Gathering show následoval náležitý odpočinek a v sobotu pro nás začalo vše nanovo. Ranní rituál snídaně – sprcha šla někomu líp a někomu zas o poznání hůře. Ano se ani není čemu divit, protože nejeden nováček z naší společné výpravy to hned první večer přežene. Ale na druhou stranu „No a co?“ Tohle prostě k tomu festivalovému životu patří.
 
Kreativita organizátorů ze slavného holandského Q-Dance, byla opravdu obdivuhodná, a zdobení stageí bylo nesmírně rozmanité. Plocha celého areálu byla opravdu rozlehlá a dostat se z jednoho konce festivalu na druhý bylo procházkou na pár desítek minut. 

DefQon.1

Na výběr bylo z jedenácti pódií všech možných odnoží hard dance music a nechyběl ani chill out. Každý návštěvník si našel hned několik pódií, na kterých se opravdu náramně bavil. V jeden okamžik jsem já sám chtěl být na několika podiích zároveň. 

Nechyběla vybudová stanice rádia Q-Dance, odkud se vysílal přímý přenos. Jídla a pití bylo na festivale dostatek, v nabídkách všech možných stánků nechybělo ovoce, zelenina, chlebíčky, zákusky, pizza, hamburgery, hranolky, smoothie atd.

Hlavní lákadlo Red mainstage, poutala pozornost naprosto zaslouženě. Monstróznost festivalu byla patrná každým krokem, fanoušci harder stylez byli bezpochyby nadšení. Několik scén bylo ve formě obřích stanů, tak bylo při nepřízni počasí možné se případně kde schovat. 

Nechybělo osm rozmanitých Q-Dance merchandising, kde nebyl problém vyzkoušet si tu správnou velikost. Problém byl pouze jediný a to, že ty věci, o které byl velký zájem, byli po hodině prodeje vyprodané a zmizeli z nabídky. Rozhodně jsem uvítal možnost placení kartou přímo na místě. Samozřejmostí na každé párty jsou bezpochyby lockerboxy. Ty byly umístěny jak na festivalu, tak i v kempu. Výhodou k nezaplacení byl, pro ty co přijeli na celý víkend, volný průchod mezi kempem a festivalem.

A hudba? Zvukově perfektní, vizuálně doprovázená světelnými efekty, lasery a pyrotechnickou show. Během celého víkendu, tedy během 37 hodiny hraní, vystoupilo na 11 scénách celkem 277 artist. 
 

Výčet jmen, které DefQon.1 v sobotu nabízel, a které jsem chtěl slyšet, byl opravdu pestrý, a tak jsem nejvíce času během dne pobýval na scénách jako Black, Silver, Gold, Yellow a samozřejmě Red. Mně osobně, vyhovoval přes den Black. Tam jsem si poslechl Andy The Core, Angerfist, Destructive Tendencies, Lady Dammage, a Partyraisera.

DefQon.1

Když mě to nebavilo na této stage, tak jsem si odskočil Yellow stage, kde to valili Bit Reactors , Chaotic Hostility, F. NøIzE, Noisekick, The Sickest Squad a Tripped. Oldschool sound jsem si poslechl na Gold od Dano, Dione a Drokz. Na hardstyleovou Red mainstage stage jsem si zašel na Power Hour http://youtu.be/lsU7ugsCPqw. Tahle část mě vyloženě bavila, nejen že se tam dobře hrálo ale bylo to i akční. 

Pinkání obřích balónů, vození se v nafukovacích člunech po lesu rukou, vyhození všeho možného co bylo po ruce v jeden moment nad hlavu nebo natáhnutí obří plachty s logem festivalu přes celý dav. Do činnosti byli zapojeni, jak samotní protagonisté MC Villain, MC DV8, Deepack avětšina vystupujících artist na festivalu, tak i návštěvníci. 

Sobotní, nedílnou součásti, je samozřejmě The Endshow. Ta byla zvukově perfektní, vizuálně doprovázená světelnými efekty, lasery a pyrotechnickou show.

Ráno při snídani jsme od hostesek obdrželi čerstvě vytištěné noviny s fotografiemi z právě proběhlé sobotní akce. Početli jsme si, dosnídali, zabalili věci a znova jsme se vydali na festivalové dění.

DefQon.1

Q-Dance je opravdová špička mezi pořadateli, během pár dnů vyprodaný DefQon.1 dorazilo 70 000 (45. 000 návštěvníků v kempu a 25.000 návštěvníků sobotní části festivalu) návštěvníků, nechyběli zde lidé z Německa, Ruska, Itálie, Švédska, Francie, Španělska, Švédska, Finska, Estonska, Nového Zélandu a mnoha dalších světových míst. Všichni měli jeden cíl, kterým byl Biddinghuizen, kde se odehrála opět jedna z nezapomenutelných víkendových událostí. Komfort celovíkendových návštěvníků doplňovaly sprchy, obchod s kempingovými pomůckami, supermarket otevřený nonstop, otevřený gril s přístupem pro veřejnost a merchandising. Odvážnější partypeople mohli své zážitky zpestřit skokem z Bungee jumpingu, projet se na obrovské kolotoči, zarybařit si, zahrát si staré arkádové hry nebo se prolétnout helikoptérou. 

Stihnout na Defqonu vše, co by člověk chtěl, je nad lidské síly, a tak nám nezbývalo než dělat kompromisy a poslechnout si vždy jen část setu. Což se nejednou vyplatilo. Pořádající tým Q-Dance pro své fanoušky udělal po organizační stránce maximum, festivalu není co vytknout. Vše šlapalo jak hodinky. 

K bezchybnému dojmu z akce, nám stejně tak jako loni, tak i letos scházelo vyloženě letní počasí, na druhou stranu jsme však mohli být rádi, že bylo v sobotu střídavě pod mrakem. Neděla byla o poznání horší, když nám do toho střídavě mrholilo, hlavně že nám skoro až do samého konce párty vyloženě nepršelo! Vydatný déšť na nás čekal až na samotném konci, při balení stanů a odchodu z festivalu. Navzdory počasí jsme odcházeli z festivalového areálu maximálně spokojení. Nizozemí je mekkou tanečních festivalů. Tak zase za rok, tohle šílenství chci zažít po páté za sebou znova!

DEFQON.1 (NL)

Pátek 23. 6. 2017 až Neděle 25. 6. 2017
Vystupují:
Bass Modulators, Coone, Noisecontrollers, Wildstylez, ZazaFront , Charly Lownoise & Mental Theo, Evil Activities, Korsakoff, Mad Dog , Partyraiser, Adrenalize , Atmozfears, Audiotricz, Brennan Heart, Cyber, Da Tweekaz, Frequencerz, Faistos, Psyko Punkz, Sound Rush, TNT, Zatox , Andy The Core, Angerfist, AniMe, Decipher, Destructive Tendencies, Lady Dammage, Miss K8, Neophyte, Partyraiser, Promo, The Melodyst, Act of Rage, Adaro, Bass Chaserz, D-Sturb, Deetox, Jason Payne, Phuture Noize, Public Enemies, Radical Redemption, Ran-D, Tartaros, Warface, Andy Svge, Audiofreq , Demi Kanon, Devin Wild, Galactixx, Ignition, JNXD, Max Enforcer, NSCLT, Rebourne, Stephanie , Toneshifterz  , Bass-D, Buzz Fuzz, Dano, Dione, Drokz, Francois, Frantic Freak, Gizmo, Panic, Ruffneck, The Stunned Guys  , Activator , Balistic, BeastyBoy, Deepack, Haze & Abyss, Luna, Pavo, Pila, Roberto DaVinci, Sunny D, Super Marco May , The Scientist, Zany, Darkraver, Dr Phunk, Dr. Rude, Dutch Movement, Genius, Outsiders, Murat Meijer, PYRA., Puinhoop Kollektiv, Ransom, Ruthless, Skoften Sloopservice, The Viper, Bryan Fury , Counterstrike, Dither, Dolphin , Ghost in the Machine, Manu Le Malin , Mindustries, The DJ Producer , The Outside Agency, Tymon , Access One, Airtunes , Blame Noise , Bloodpeak , Deadly Guns, Ecstatic, Kevin Hucker , MickeyG, Retrospect, Theo Gobensen , Unishock, Apexx, Artifact, Clockartz , Dailucia, Insidiouz , Malua, Mind Dimension , Prefix & Density, Titan, Udex, Unresolved , X-Pander , Bit Reactors , Chaotic Hostility, F. NøIzE , NSD , Noisekick, Sawtooth, Sjammienators, Spitnoise, The Destroyer , The Sickest Squad , Tripped , Alpha², Code Black , Phuture Noize, War ForceLive: Wasted Penguinz, B-Front, Crypsis, Tha Watcher, Delete , Digital Punk, Endymion, Gunz for Hire, Sub Zero Project, Tatanka , Live: E-Force, Live: Hard Driver, Beastarius, D-Fence, Denekamps Gespuis (Angerfist, Prozac, Crucifier, Dyprax), Furyan, N-Vitral, Noize Suppressor , Nosferatu, Tears of Fury , Tha Playah, The Sickest Squad , Amnesys, Catscan, Endymion, Neophyte, Promo, Re-Style, The Wishmaster , Unexist , Weapon X MC: Da Mouth of Madness, Adrenalize, Audiotricz, Brennan Heart, D-Block & S-te-Fan, Da Tweekaz , Darren Styles , Dr. Rude, Sephyx, The Prophet, Villain, Wasted Penguinz, Alpha Twins, Donkey Rollers, Josh & Wesz, Tatanka , Thera, Tuneboy, Dirtcaps, Geck-o, Korsakoff, Mark with a K , Paul Elstak, Plug 'N Play, Rocky Wellstack, Shag Ü, Bloodcage, Deathmachine , Detest , Somniac One, Switch Technique , Synaptic Memories, Bouncing Ball, Caine, D-Attack, Degos & Re-Done, Kuzak, MYST, Malice, Ncrypta, Re-Mind, Rebelion, Regain, Rooler, Unchained,
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |