Metz a Protomartyr zahrají v rámci Nouvelle Prague

Metz a Protomartyr zahrají v rámci Nouvelle Prague

13. 07. 2017  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Od vydání svého stejnojmenného debutu v roce 2012, který The New Yorker charakterizoval jako “Jedno z nejlepších alb roku…náročná, hlučná a radostná záležitost,” tahle trojka z Toronta nazvaná METZ sklízí obdiv a chválu jako jedna z nejlepších koncertních kapel, která koncertuje bez ustání a po světě odehraje na sto koncertů ročně. 
Jedním z dalších koncertů bude také koncert ve Futurum Music Baru, který se za přítomnosti jejich hostů, kapely Protomartyr uskuteční 2.listopadu v rámci Nouvelle Prague 2017 - showcase festival. Vstupenky za 390 Kč + poplatky na www.futurum.musicbar.cz, na www.goout.cz a v sítích Ticketpro a Ticketportal. Na místě v den koncertu za 490 Kč.

Metz

Nyní se členové Metz Alex Edkins (kytara, zpěv), Hayden Menzies (bicí) a Chris Slorach (basová kytara) chystají vydat své netrpělivě očekávané třetí album Strange Peace.

Strange Peace bylo nahráno v Chicagu, naživo na magnetofonový pás pod dohledem Stevea Albiniho. Výsledkem je zralá deska prozkoumávající nové hudební oblasti s intenzitou koncertu.  

“Nahrávání v Chicagu byla pecka! Za čtyři dny jsme měli nahraných čtrnáct věcí. Poprvé jsme cítili jistotu zahrát něco a zároveň to nahrávat,“ říká o nahrávání Edkins. “Strange Peace je mnohem rozmanitější a barevnější deska než cokoliv, co jsme dosud nahráli, což je fantastické, ale zároveň nás to trochu vystrašilo. Do Toronta jsme si vezli pásky s pocitem, že jsme natočili album, které jsme vždycky natočit chtěli.“  

Trio pak album doma doplnilo o domácí nahrávky a další instrumentaci s dlouhodobým spolupracovníkem, zvukovým inženýrem Grahamem Walshem.

Strange Peace obsahuje jedenáct našlápnutých energických skladeb.“ Písničky na Strange Peace jsou o nejistotě," vysvětluje Edkins. "O poznání, že ne vždycky máme svůj osud pevně v rukou, o přiznání si našich chyb a strachů. O zdání klidu uprostřed chaosu.“

Jejich hosté Protomartyr vydávají 29. září své čtvrté album Relatives In Descent a zároveň debut na labelu Domino. Přestože to není koncepční album, představuje dvanáct variací na jedno téma: nepoznatelnou podstatu pravdy a existenciální strach, který tohle nevědomí často doprovází. “Myslíval jsem si, že pravda je něco, co existuje, že tu jsou jisté sdílené pravdy, jako krása,” říká zpěvák Protomartyr Joe Casey. “A nyní se to drolí. Lidé nebyli nikdy skeptičtější a žádná sdílená realita neexistuje. A možná ani nikdy nebyla.”

Relatives In Descent nabízí nové vrstvy a nové pohledy, aniž by obrousila hrany kapely, která v Detroitu začínala jako barová parta. Kytara Grega Aheeho pořád praská a plive elektřinu a Caseyho hlas lítá mezi hrobovým klidem a horečnatým štěkotem. Bubeník Alex Leonard a basový kytarista Scott Davidson jsou ostří jak řeznické nože a při souhře téhle rytmické sekce se vám tají dech. Ale tohle jsou také Protomartyr, kteří na vás udělají ohromný dojem. Po měsících zkoušení se kapela na dva týdny v březnu 2017 přestěhovala do Los Angeles, aby desku natočila za pomoci Sonnyho DiPerri (Animal Collective, Dirty Projectors), který album koprodukoval a pomohl vytvořit skupině něco mnohem komplexnějšího, něco, co bylo toužebnou vizí kapely.

Dodal: Michal Rejzek
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

NOUVELLE PRAGUE

Čtvrtek 2. 11. 2017
Vstup: 390 - 490 Kč
Vystupují:
Metz / CAN + special guest Protomartyr / USA
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika