Parov Stelar v Praze předvede, jak moc mu sluší blues a jazz

Parov Stelar v Praze předvede, jak moc mu sluší blues a jazz

27. 07. 2017  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Marcus Fuereder, známý pod svým jménem Parov Stelar, je nejúspěšnější umělec v Rakousku. Je nazýván zakladatelem "Electro Swingu" a jeho skupina, skupina Parov Stelar Band, je v velmi žádaná po celém světě.
 I v České republice má Parov Stelar ohromné množství fanoušků, kteří si společně s ním užívají elektrizující roztančenou atmosféru jeho koncertů. Jedním z jeho dalších vystoupení bude koncert 10.března v pražské Tipsport Aréně na Výstavišti v Holešovicích. Vstupenky za 800 Kč + poplatky budou v exkluxivním předprodeji na Spotify od 10.hodin 25. a 26.července, v předprodejích Ticketportal, GoOut.cz a Ticketpro pak od 10.hodin 27.července. Na místě v den koncertu za 1000 Kč.

Hudba Parov Stelar zní dnes v mnoha filmech, televizních pořadech a reklamách po celém světě. Už jeho první EP Kiss Kiss a následující album Rough Cuts v roce 2004 mu okamžitě otevřeli dveře na mezinárodní scéně elektronické hudby. Jeho jedinečný zvuk, specifický přístup k hudební produkci a neortodoxní kombinace hudebních žánrů jej brzy učinily hvězdou taneční scény. S jeho následnými alby (Seven and Storm 2005), Shine (2007), Coco (2009), Princess (2012), Invisible Girl (2013), The Art of Sampling (2013), Demon Diaries (2015), Live @ Pukkelpop (2016) a více než 20 EP si dokázal svoji pozici nejen udržet, ale dokonce s každou další nahrávkou a koncertem svůj status neuvěřitelně posílil a dnes má miliony nadšených fanoušků po celém světě.

Skupina Parov Stelar Band hrála více než 700 živých vystoupení po celém světě. Vyprodanala dva koncerty v Playstation Theatre v New Yorku, Alexandra Palace v Londýně, Zenith v Paříži a Columbiahalle v Berlíně. Hráli na spoustě velkých festivalech jako Coachella (USA), Glastonbury (Velká Británie), Sziget (HU), Hurricane / Southside, Lollapalooza (DE), Rock Werchter, Pukkelpop (BE), Vieilles Charrues, Solidays (FR) (PT), Curych Open Air, Gampel Open Air a Gurten Festival (CH), Untold (RO), Frekvence (AT) a společně s La Fete the L'Humanite hráli v Paříži před 100 000 lidmi.

Parov Stelar je žádán také pro spolupráci s jinými věhlasnými umělci. Pracoval s Tonym Bennettem a Lady Gagou, Marvinem Gayem, Lanou Del Rey, Bryanem Ferrym, AronChupou a mnoha dalšími. Parov Stelar je nejúspěšnějším uměleckým umělcem Rakouska. Získal 7 rakouských hudebních ocenění Amadeus (2012: Best Electronic / Dance, 2013: Best Live Act, Best Electronic Act, Best Album, 2015: Best Electronic / Dance, 2016 : Nejlepší elektronika / Dance).

Parov Stelar

Parov Stelar má 1 milion fanoušků Facebooku a více než 100 milionů zobrazení YouTube. Jeho skladby byly použity na více než 700 kompilacích po celém světě (např. Hotel Costes, Buddha Bar a Electro Swing) a byly použity v řadě televizních pořadů, televizních seriálů a filmů. Existují desítky televizních reklam s jeho hudbou, např. Audi, Bacardi, Courvoisier, Colgate, Cosmopolitan, Escada, Fiat, Google, Microsoft, Motorola, Nespresso, Paco Rabanne, Target, Telecom Italia a Vodafone.

Nové album Parov Stelar s názvem The Burning Spider bylo vydáno letos v dubnu. Mnoho aspektů jedinečného zvuku Parov Stelar, které milují jeho fanoušci po celém světě, dokázal na nové desce zachovat, výrazně ho ale obohatil o nové vlivy. Na svých posledních albech se Parov Stelar vyprofiloval jako globální superstar elektroswingu, nová nahrávka se ale posunula také směrem k bluesovým a jazzovým prvkům. Více než 12 000 fanoušků ve vyprodané vídeňské Stadhalle nadšeně slavilo začátek The Burning Spider Tour na kterém bude opět vystupovat se svoji kapelou. Vezme ji do Austrálie a na Nový Zéland, na největší evropské festivaly a velké halové koncerty v New Yorku, Londýně, Paříži, Praze a mnoha dalších městech, aby zahráli skladby z nového, skvělého alba, stejně jako klasické hity Parov Stelar.

Facebooková událost: https://www.facebook.com/events/256055734895078/

Dodal: Michal Rejzek
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PAROV STELAR

Sobota 10. 3. 2018
Vstup: od 800 Kč
Vystupují:
Parov Stelar / A
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika