Daniel Bacho: Na Roxy BE25 si vezměte sluneční brýle

Daniel Bacho: Na Roxy BE25 si vezměte sluneční brýle

19. 10. 2017  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Legendární pražská Roxy slaví tento měsíc neuvěřitelné čtvrtstoletí svého fungování. Ku příležitosti  narozenin klubu jsme položili pár otázek Danielovi, který má v Roxy na starosti vše okolo public relations.
Pamatuješ si, na jaké akci jsi byl v Roxy poprvé? S jakými dojmy jsi tehdy šel domů?
První akcí vůbec byly dubstepové Free Mondays cca v roce 2008, dubstep se mi ani nikdy nelíbil, takže dojmy velmi slabé. Ale první velkou akcí bylo až po návratu ze zahraničí zpět do ČR vystoupení Fritze Kalkbrennera v rámci tour k albu Sick Travellin’. V ten moment jsem si uvědomil, že je atmosféra ROXY v ČR bez konkurence, a měl jsem chuť se zapojit.

Daniel Bacho

Potom jsi chodil do Roxy pravidelně?
Úplně pravidelně se nedá říct, ale cca jednou za dva měsíce asi ano. Až na některé vyjímky mi tehdejší dramaturgie moc neseděla a jezdili jsme spíš mimo ČR. To se ale brzo změnilo. Posun směrem k současnému i odvážnějšímu světovému soundu cca 3-4 roky zpět mě potěšila a začal jsem chodit stále více. 

Dnes když pro klub pracuješ, jak často jsi tam i na večerní program?
Mám dojem, že paradoxně čím dál méně :) Ale popravdě záleží, zda je mě potřeba i “na place” v případě rozhovorů s umělci, práce s médii nebo ohledně nějaké speciální promo akce, kterou si s Aničkou vymyslíme, jako třeba novinky v aplikaci, které je třeba pohlídat. Pokud se jdu podívat je to většinou na nová a neokoukaná jména, které nám Lenka Senová tahá čím dál častěji.  Např. Stephan Bodzin v rámci BE25 je pro mě prostě must.

Mohl bys shrnout, jakými změnami klub prošel letos? Co je v Roxy nového od posledních narozenin?
Pořád se tady něco vylepšuje a často to ani není na první pohled vidět. Provozní detaily jako lepší záchody, úpravy podlah, vymalování, to je tady na denním pořádku. Největší změnou po výměně zvuku bylo dvojí posílení vzduchotechniky. Navíc stále updatujeme světelný a vizuální park. Uvidíte na BE25. Vemte si sluneční brýle :)

A co dalšího je teď v plánu co se týče interiéru?
Podle mých informací je v plánu další úprava akustiky, abychom si byli jisti, že dostaneme za našeho soundsystému maximum.

Používají lidé aplikaci My Roxy? K čemu nejvíce?
Ano, v současnosti máme téměř 3000 registrovaných uživatelů věrnostního systému, počet uživatelů celé aplikace je daleko větší. Podle naších analytik sledujeme vždy vzrůstající zájem okolo víkendu, kdy lidé nejvíce kupují vstupenky a zjišťují program přímo v appce. Velký zájem je i o exkluzivní soutěže, které tak běží téměř nepřetržitě nebo o dřívější předprodej, který spouštíme vždy po ohlášení show. Fanoušci se také checkují přímo v klubu a řada z nich minulou sezónu dosáhla až na 7 návštěv, což je opravdu obdivuhodné. 

Máš nějaké informace z barů, kolik piv se třeba za večer v Roxy vypije?
To bohužel nemám, ale pravdou je, že na tanečních akcích fungují spíše míchané a energy drinky.

Klub má za sebou několik bezpochyby velmi vydařených sezón. Můžeš říci, jaká další jména bys sem úplně nejraději ještě přivezl ty?
Původně jsem nechtěl být konkrétní, ale proč ne. Mým snem je dělat s Carlem Coxem, Richie Hawtinem (zde jsme ale bohužel mimo možnosti klubu jakým je ROXY) a z těch, které už jsem měl tu čest potkat tak bych určitě znovu rád v ROXY viděl Laurenta Garniera a Claptona. Z kapel pak třeba Bonobo, Deftones nebo Royal Blood.

Hlavní hvězdy, které sem vozíte, domlouváte jak dlouho dopředu? 
Někdy je to práce na několik let a Lence ji určitě nezávidím. Je v tom hodně snahy a proseděných židlí u mailů a komunikace s agenturami. 

Lenka Senová

Jak početný tým tohle řeší a jak zajistíte, aby informace neunikly na veřejnost? Pochlubíš se doma dřív než je oznámíte?
Booking elektroniky dělá Lenka Senová, kapely Adéla Sejkorová. Ta odchází teď na mateřskou a jsem zvědavý na nového kolegu nebo kolegyni. Většinou si holky své přípravy tají a dostanu vše “na stůl” až jako hotovou věc. Ale baví mne s nimi některé umělce probírat, rád si nechám rozšířit obzory.

Kdo Vám dal v posledních letech nejvíce práce přesvědčit, aby v Roxy zahrál?
To je spíše na Lenku, která “přesvědčuje”, ale musím přiznat, že na jednom jménu dělá už roky a konečně ho pro nás získala. Kdo to ale je, vám zatím nemůžu říci. Bude to v roce 2018 a doufám, že budete nadšení stejně jako my :)

Jezdíte se cíleně inspirovat do klubů v zahraničí? Pokud ano, jaký bys doporučil?
Času je velmi málo, ale pokud vyrazím tak někde blízko jako Berlín, Vídeň nebo Budapešt. Takže popořadě bych doporučil Katerblau, Groelle Forelle a A38. Pokud třeba na jih do Barcelony tak jednoznačně Elrow. To je kapitola sama pro sebe a pro mě určitě světový klubový koncept No.1

Tvůj tip co si na oslavách 25. narozenin klubu nenechat ujít?
Určitě byste si neměli nechat ujít atmosféru narozenin, je to vždy něco trochu speciálního. Moc se těším na Zabielu na openingu, další den snad vydržím do Dirtyphonics a z druhého víkendu jednoznačně Stephan Bodzin live, ten nám odpálí střechu. Ale je toho opravdu hodně, 25. narozeniny mají určitě největší line up v historii a těším se, až to vypukne. Vidíme se tam!
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BE25: JAMES ZABIELA

Pátek 20. 10. 2017
Vstup: od 320 Kč
Vystupují:
James Zabiela (UK), support djs: Dan Cooley, Michael C, Arturo Legorreta, 2nd stage: Zissou! & Ondrej K
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika