Reportáž z koncertu Gorillaz

Reportáž z koncertu Gorillaz

23. 11. 2017  |  Autor: Marie Le  |  Komentáře (0)
Konečně Gorillaz v České republice! Tuto kreslenou kapelu nemusíme ani představovat, protože bez ostychu lze říci, že Damon Albram pohnul minulou i současnou hudební scénou nejen s Gorillaz, ale dalšími projekty a pravděpodobně se taky máme ještě na co těšit.
Koncert byl tak dlouho očekávaný až nakonec proběhl v O2 aréně. Ta se bohužel nevyprodala a ti, kdo na koncert nepřišli, mohou jen litovat! Méně lidí trochu atmosféře koncertu uškodilo, ale sen se ten večer splnil všem přítomným a navíc Gorillaz roztančili a rozjásali i nenaplněnou obří halu, takže to snad ani nevadí.

Kapela vsadila na jednouduchou scénu bez spousty zbytečných dekorací. Kromě obrovské promítací plochy, kde probíhala projekce vizualizací a klipů zdobila stage pouze malá kulatá obrazovka, vznášející se nahoře uprostřed nad podiem jako drahokam. Hlavní pozornost diváků byla tedy zaměřená na kapelu a její hosty, kterých do Prahy nepřijelo s Gorillaz málo. Hlavními z nich byli například De La Soul nebo Zebra Katz, kteří si na pódiu vystřihli hned několik písní.

Skladba playlistu byla odvážná, ale naprosto skvělá. V březnu tohoto roku Gorillaz vydali novou desku Humanz a právě proto, že tohle byla tour právě k novému albu, bylo velkým překvapením, že na nové pecky z ní jsme si museli 6 písní počkat. Dalším a velmi milým překvapením bylo skvělé fungovaní nových skladeb v kontrastu i s dost staršími. A proto je docela velká škoda, že jich zaznělo pouze v šest z celkového počtu dvaceti třech písní. České publikum však čekalo ale hodně dlouho a tak dávka několika megahitů byla potřeba. Damon se nebál jít i do méně známých písní a koncert byl zahájen skladbou M1 A1 zprvního alba. Nakonec to byl vlastne ideální mix pro uplně všechny.
 

Velmi zajímavá byla skladba Out of body s nadživotní projekcí hostující zpěvačky Kilo Kish, to byl velmi zajímavý zážitek a i přesto, že šlo o novou píseň bez klipu, fungovala výborně. Osobně jsem se velmi těšila na písen We got the power, kde hostuje úžasná frontmanka Savages Camille Berthomier známá jako Jehnny Beth. Ženskou energii sice vyvažovalo 6 skvělých vokalistek, ale i tak absence této písně velmi zamrzela. Také jsem tajně doufala, že by si Damon mohl vzít někoho na podium z fanoušků, protože to už při Clint Eastwood parkrát stalo, ale bohužel (nebo na štěstí?) šanci nedostal nikdo.

I přestože publikum ze začátku koncertu reagovalo celkem chladně, v průběhu se nezastavitelně zahřívalo a při nepřekonatelné hitovce Feel good už v euforii křepčili i lidé v sektorech na sezení, u kterých to ze začátku vypadalo, že v klidu prorelaxují celý koncert. Gorillaz jsou skvělí, Damon je génius a my se snad máme ještě na co těšit, ale co takhle v nějaké menší hale? Nebo třeba snad v Karlíně? To už je možná trochu moc malé místo, ale když to šlo na Electronic beats?…
Necháme se ještě překvapit.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

GORILLAZ - HUMANZ TOUR

Úterý 14. 11. 2017
Vystupují:
GORILLAZ (uk)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika