Kapela Grizzly Bear konečně míří i do Prahy

Kapela Grizzly Bear konečně míří i do Prahy

07. 12. 2017  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Po pěti letech se brooklynská hudební legenda Grizzly Bear probudila z hibernace a vydala novou desku Painted Ruins. Kapela, která oslovila svými texty hned několik generací zamilovaných do hloubavého indie, tak probudila i svou základnu fanoušků a vydává se na tour.
K této příležitosti si konečně po více než patnácti letech existence vybrali jako zastávku i ČR a klub ROXY. Tato velmi speciální premiéra já plánovaná na 13. srpna 2018.

Vstupenky budou k dispozici od pátku 8. prosince, 10:00 za 630 czk + poplatky v síti GoOut a Ticketpro. 

Grizzly Bear

Když nepočítáme letošní album, má za sebou americká formace Grizzly Bear hned čtyři velmi dobře hodnocené desky, kterými na sebe strhli pozornost nejen skalních fanoušků indie-rocku, ale i více mainstreamového publika (třeba i soundtrackem k filmu Blue Valentine). Kapela se vyznačuje kvalitními texty a zajímavými kompozicemi indie, psychedelic a popu s jemnou kombinací elektra. Samozřejmě nejen díky tomu se tato čtveřice stala kapelou, která prostě je a bude, může mlčet a lidé o ní budou vědět. Právě několikaletým mlčením si její členové prošli. Letos je to již pět let od vydání vysoce introvertního alba Shields a následné tour, po které se stáhli do ústraní. 

“Bylo to klasické období půlky třicítky. Každý se stěhoval, měl děti nebo se ženil, já se rozváděl.” komentoval jejich pauzu Ed Droste (zpěv). “Takový je život a myslím, že je to normální a zdravé. Potřebovali jsme být nějaký čas sami, najít jiný smysl života než hudbu.” doplňuje. Po vzájemné odmlce pak ale stačil jediný e-mail od Christophera Beara (texty) “Pusťme se do práce”, aby se členové opět rozhoupali. I přes počáteční obtíže s inspirací a soustředěním se ale dal celý stroj zase do pohybu. V srpnu 2017 pak spatřila světlo světa nová deska Painted Ruins. Lehce nasládlé počiny (Losing All Sense) střídají více impulsivní a výrazné (Mourning Sound), ty ale zase hloubavé pocity písní jako Cut-Out nebo Aquarian. Vše dohromady zanechává velmi komplexní dojem a i přes silnou emotivní stránku určitě není osobní zpovědí, jak to často v podobných případech bývá. 

Téměř na rok a den přesně od vydání tohoto alba se Grizzly Bear představí konečně i českým fanouškům. 13. srpna 2018 vystoupí v pražské ROXY.

Dodal: Daniel Bacho, Roxy
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

GRIZZLY BEAR

Pondělí 13. 8. 2018
Vstup: od 630 Kč
Vystupují:
Grizzly Bear (USA), Khoiba
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika