Digital Penetration, aneb podpořte boj proti AIDS

Digital Penetration, aneb podpořte boj proti AIDS

06. 09. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Tento víkend proběhne v pražském Veletržním paláci dvoudenní elektronický festival Digital Penetration na podporu prevence a léčby HIV/AIDS. Páteční večer se ponese v rytmech house/electro a sobota nabídne jungle a DnB.
Digital Penetration nabídne dva večery z nichž jeden se ponese v rytmu houseu/electra, zatímco druhý rozehřeje návštěvníky kvalitním junglem a drumnbassem. Akci podpoří významní DJs jako jsou Mark Moore, Anticat, MR-G nebo Bruce McClure. Vstupné činí 190Kč. Party je charitativní a veškerý výdělek míří na konto české společnosti AIDS Pomoc.

digital

Mark Moore (S-Express, Electrogogo UK)
V 80. letech se stal Mark Moore jedním ze zakladatelů britské housové scény se skupinou S-Express a mimo jiné jedním z prvních britských superstar DJs. Přinesl do housového mainstreamu undergroundový electro zvuk. Doposud hraje po celém světě a každý měsíc pořádá proslulou noc Electrogogo v Londýně. Noc prosycenou elektrem, house a techno hudbou od retro synth-popu 80. let po moderní underground.

Předskakovat mu budou britští DJs Bruce McClure (Seed Records UK) a DJ-Mr-6 (Sabbath, Anticat UK). Živými hudebními projekty pro tento večer budou MatKore a česká kapela The Love Gangsters. Můžete se těšit na vždy unikátní set, tak jak ho umí předvést DJ Tvyks a pokud stále nebudete mít dost, čekají vás zástupci české psytrancové scény: z labelu Tribal Vision přislíbil účast DJ Slater a za značku Beef records vystoupí DJ a promotér Schwa. Večer zakončí rezident Digital Penetration Dodo Maraca.

Tématem prvního dne je půvab, sexualita, hedonismus, styl a sociální stigma. Na 17-20 hod. je připravena projekce kultovních snímků Brazil aBlade Runner - futuristické stylové retrokyberpunkové filmy z 80. lét s tématy týkajícími se boje se sociálním systémem. Celou noc pak budou patřit plátna VJům reprezentujícím pražskou UMPRUM.

Zilla (Warp Records UK)
Bývalý student umělecké školy ZILLA začal pracovat na svých příznačných super-vyvinutých mixech ke konci devadesátých let v reakci na přehršel nudných mixovaných kompilací, které začaly zavalovat hudební průmysl. První salvou proti konformitě byla A Friendly Game of Chess: na vlastní náklady vydaný, ručně sprejovaný a velmi podceněný projekt s Lex Rcords DJ a kamarádem Buddy Peacem. Vysoce stylizované konceptuální vyjádření zkombinované s mocným proudem textur spolu se silnými tématy a motivy rozpálilo víc než jen jejich vlastní imaginaci a vyprodalo se za pouhých 48 hodin, čímž se nesmazatelně zapsalo v globálním měřítku. Krátce po A Friendly Game of Chess následoval sólový mixtape One Foot In The Fire, On Fist In The Air, který byl často porovnáván se známým albem 70 Minutes of Madness` od Coldcut. Mix CD poskládané z téměř 100 skladeb od Autechre po Britney Spears, rozhovorů a mluvených pasáží se vyprodalo během jediného dne, získalo si velkou popularitu a skončilo na seznamu britských hitovek Best of 2004. Nejvíce zaujalo Trash suprema Erola Alkana, notorické londýnské promotéry Wheels Instead of Hooves a hlavy nakladatelství Warp I Ninja Tune.

Po dvou vystoupeních v legendární radiové show Solid Steel, cti být jedním z prvních hostů mimo stáj Solid Steel, který vystoupil na lubovce Strictly Keva & D.K., 4 setech s Buddy Peacem na Dedbeatu 04v rámci jednoho víkendu a pěkné řádky evropských tour vstoupil do hry label Warp Records. Buddy Peace & ZILLA dostali za úkol kompilovat retrospektivu labeu. V roce 2004 vyšla jako součást WARP VISION The Videos DVD. Mix pojmenovaný `Watch And Repeat Play` byl originální ukázkou Síly. Přes 70 minut, které tito dva DJs přepracovali a promíchali kompletní produkci labelu a roztočili už tak dost divoké sonické tornádo.

Po Tour Warp Vision Audio Visual / Resfest Tour následovala vystoupení po boku umělců jako je Plaid, Chris Cunningham, Seiji, Mike Paradinas a Funkstörung a také pozvání na festivalech Glade, Trash, The Warp Summer Ball a Poke Xmas Rave. To vše bylo ZILLOvi inspirací pro poslední mix Grinted Teeth & Brawsville, jehož sestavení zabralo celý rok a je koncipované více do uptempa, s větší agresivitou a povedlo se na něm najít spojení mezi tanečními produkty Lil`Jona až po dancefloor ničící soniku Aphex Twina. Úspěch jeho rostoucí reputace vedl k pozvání remixovat poslední singl z Test-Icicles - Biggest Mistake na Domino Records, který se prudce rozšířil na scéně od Laurenta Garniera až po Jona Tye z Lo Recordings, kterému se líbil natolik, že hned zavolal ZILLu do kanceláří Low Office k prodiskutování budoucích remixů. Zilla nyní dokončuje své debutové EP a pracuje na několika vysoce profilovaných mixech.

Nestává se často, aby někdo vstoupil do vašeho života a předefinoval váš názor na možnosti DJingu. Co předvedl na svých dvou mix-cd ZILLA však dokáže právě to.

Z britského labelu Anticat k nám také zavítají DJs Anticat, Mel ‚Give Me Back My Son` Gibson` DVD. Dále se na vás chystá DJ Tuco, iKore (UK), VůlBezRohu (CZ LIVE) a člen britsko-francouzského seskupení SubliminalGonzo Phlhp (Francie). Českou DJskou scénu bude reprezentovat DJ Wofé, poslechneme si autorský drum`n`bass Touchwooda a Igraczka z labelu KaktusRecordings.org a
možná přijde i temný kouzelník Frenzy.

Sobotní odpoledne se bude od 17.00 věnovat tématu proti-masové konzumní kultury s filmovým a hudebním videem „Who is DJ Rubbish?".

www.digitalpenetration.wz.cz

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika