FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Aerodrome Festival přidává další jména

Aerodrome Festival přidává další jména
15. 01. 2018   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) K dříve potvrzeným Nine Inch Nails, Macklemorovi, Wiz Khalifovi, Stone Sour, Limp Bizkit, Parkway Drive, Bullet For My Valentine a Hollywood Undead nově přibývají dánská zpěvačka MØ a skupiny The Kills, Kodaline, X Ambassadors, Underoath, Thy Art Is Murder, Silverstein a Crossfaith.
Aerodrome Festival, dříve jednodenní hudební akce známá především jako oblíbená cílová destinace příznivců rocku, hard coru a metalu, se v letošním roce představí ve zbrusu nové podobě.

Dramaturgie nabídne multižánrový rozměr a hudební produkce bude doplněna o bohatý doprovodný program, který poskytne různé formy relaxace i vyžití pro příznivce adrenalinu po čas trvání celého festivalu.

Během tří dnů od 28. - 30.června vystoupí na dvou pódiích přes třicet zahraničních účinkujících - od hvězdných stálic hudební scény až po nejvýraznější objevy posledních let.

Už v první sestavě jmen, kterou pořadatelé festivalu ohlásili před Vánocemi, se vedle rockových hvězd objevili také zástupci hip hopové elity. A nově potvrzenými vystupujícími jako MØ, The Kills, Kodaline nebo X Ambassadors se žánrové spektrum Aerodrome Festivalu rozevírá ještě více. Navíc v tuto chvíli zůstává v tajnosti ještě dalších šestnáct účinkujících, včetně hlavní hvězdy páteční noci.

Festivalové městečko, které na letišti v Panenském Týnci na tři dny vyroste, bude vybaveno také nespočtem kaváren, restaurací a prodejních stánků s pestrou gastronomickou nabídkou.

Vstupenky a více informací je k dispozici www.aerodrome.cz

Aerodrome Festival 2018 - stávající line up:
Čtvrtek 28.června: Wiz Khalifa, MØ, Parkway Drive, Bullet For My Valentine, Underoath, Thy Art Is Murder, Crossfaith
Pátek 29.června: X Ambassadors, Stone Sour, Silverstein
Sobota 30.června: Macklemore, Nine Inch Nails, The Kills, Kodaline, Limp Bizkit, Hollywood Undead

MØ 
Svoji kariéru odstartovala před pouhými třemi lety a její diskografie obsahuje jedno jediné album. Přesto už teď dokázala více než řada hudebních matadorů. Je držitelkou 17 cen a 27 nominací na nejprestižnější ocenění včetně Billboard Music Awards, MTV a UK Video Awards nebo cen European Border Breakers. Spolupracovala s australskou raperkou a zpěvačkou Iggy Azaleovou na nahrávce "Beg For It", která obsadila 27. příčku na Billboard Hot 100 a o rok později s DJem Snakem a Majorem Lazerem ve skladbě "Lean On", který se stal hitem ve Velké Británii, Spojených státech i Austrálii.

Dánská zpěvačka a textařka MØ je jedním z největších a nejzajímavějších objevů posledních pěti let. Ač hudební kritika označuje její styl za indie pop v kombinaci s elektronikou, je mu i tato obecná škatulka úzká. Jako malá poslouchala MØ Spice Girls, ale v pubertě propadla grunge, zejména Nirvaně, přes kterou se dostala k Sonic Youth a svému největšímu vzoru - jejich baskytaristce a zpěvačce Kim Gordon. "Kim Gordon mě fakt inspirovala. Beztarostná, talentovaná, ledově klidná, sexy a tak androgynní. Udělala tolik skvělých věcí. Díky ní jsem se dokázala dostat přes těžký pubertální roky. Nejlepší vzor, který jsem si kdy mohla vybrat." řekla MØ na adresu Kim Gordon. Svoji grunge a punkovou minulost MØ  neskrývá především na koncertech, kde divoké pohyby po pódiu střídá se skoky do publika.

THE KILLS
Stejně jako X Ambassadors měli vloni v létě ve vyprodaném sále Roxy svoji českou koncertní premiéru The Kills, kteří jsou přirovnáváni k The White Stripes. Počátky kariéry tohoto britsko-amerického dua, které tvoří zpěvačka Alison Mosshart a kytarista Jamie Hince, se datují rokem 2000. Do dnešního dne nahráli pět alb, naposledy se ohlásili v roce 2016 deskou Ash & Ice. Jejich skladby často vyhledávají tvůrci televizních seriálů, namátkou píseň Cheap and Cheerful byla použita v seriálu Dr. House, nahrávka Future Starts Slow zazněla v Lovcích zločinců. Alison hostovala ve skladbě Meds skupiny Placebo a objevila se i na albu Primal Scream - Riot City Blues. V loňském roce bylo duo navíc hostem na koncertě Johna Calea v Liverpoolu.

KODALINE
Irská kapela dříve známá jako 21 Demands vystupuje pod názvem Kodaline od roku 2012, od kterého uvedla na hudební trh dvě alba. Na třetím právě intenzivně pracuje, což byl také důvod přeložení celého evropoského turné, které měla absolvovat na podzim loňského roku a jež zahrnovalo i pražskou zastávku v Lucerna Music Baru.

"Tvrdě na třetím album pracujeme a nemůžeme být pyšnější na to, co jsme zatím vytvořili. Moc vám děkujeme za podporu, které se nám od vás celá léta dostává. Víme, že máme nejlepší fanoušky na světě a chceme vám nabídnout opravdu to nejlepší. Už se nemůžeme dočkat, až vám nové nahrávky zahrajeme" vzkázala na podzim svým příznivcům kapela, která byla za své předchozí počiny In A Perfect World (2013) a Coming Up For Air (2015) nominována na ceny MTV i BBC.

X AMBASSADORS
Americkou skupinu X Ambassadors, která patří k nejostřeji sledovaným kapelám posledních let, objevil pro hudební svět Dan Reynolds - frontman Imagine Dragons. Ten trojici muzikantů dopomohl nejen k nahrávací smlouvě s vydavatelským gigantem Interscope, ale spolu s jeho spoluhráči z Imagine Dragons s nimi následně navázali také koncertní a skladatelskou spolupráci.

Díky Imagine Dragons absolvovali X Ambassadors turné s Jimmy Eat World nebo Panic! At The Disco.  Zlomovým byl pro kapelu rok 2015, kdy vydali své kritikou vysoce ceněné první dlouhohrající album "VHS", ze kterého vzešly hity Renegades a Unsteady jež byly následně nominované na Billboard Music Awards, American Music Awards nebo Teen Choice Awards. Singl Unsteady byl navíc zařazen na soundtrack k populárnímu filmu Me Before You (Než jsem tě poznala). V loňském roce skupina vydala čtyři úspěšné singly z připravovaného alba, hostovala v Eminemově skladbě Bad Husband, spolu s raperem Machine Gun Kellym a zpěvačkou Bebe Rexha se podílela na vzniku písně Home pro soundtrack k filmovému snímku Bright a v srpnu poprvé koncertovala v České republice v beznadějně vyprodaném klubu Roxy, kde sklidila velký ohlas. 

UNDEROATH
Metalcore, hardcore, post-hardcore, emo, screamo... Americké skupině Underoath byly vždy všechny žánrové "škatulky" přiliš těsné a právě stylová pestrost a hudební mnohovrstevnatost z ní učinily jednu z nejunikátnějších "hardcorových" kapel. Skupina sama se identifikovala s jediným označením - křesťanské formace, ke kterému ale její zpěvák Spencer Chamberlain dodal: "Nejsme standardní křesťanská kapela. Křetanství je oporou a základním pilířem našich životů. Zejména v tom, jak přistupujeme k určitým věcem. Ale není stežejní osou našich textů. Není to tak, že by každý náš song byl lekcí z Bible nebo něco na ten zůsobů". Jeho slova potvrzuje i obrovská popularita Underoath u vyznavačů jiných náboženství či ateistů. Od drtivé většiny nahrávek Underoath se za jediný týden prodalo přes 100 000 kopií, opakovaně bodovaly v hitparádě časopisu Billboard a byly ověnčeny zlatými deskami.


THY ART IS MURDER
Se svoji loňskou podzimní novinkou (Dear Desolation) se na festivalová pódia letos rozjedou i australští  Thy Art Is Murder. Za svoji dvanáctiletou existenci absolvovali jednadvacet turné, vystupovali opakovaně po boku Parkway Drive nebo Architects, ale i Slayer či King Diamond.

Jejich EP Infinite Death z roku 2008 obsadilo 10.místo v AIR Chartu a jejich druhé studiové album Hate (2012) debutovalo na 35.příčce v žebříčku ARIA, což z Thy Art Is Murder učinilo první "extrémně metalovou" kapelu, která se v tomto přehledu umístila v TOP 40. Zatímco na albu Hate se kapela netajila nelibostí k náboženství, na třetí desce Holy War (2015) spektrum témat rozšířila a kromě náboženství zaujala negativní postoj i k extremismu, válkám a chamtivosti.

SILVERSTEIN
Kanadští post-hardcore pionýři Silverstein letos oslaví už 18. narozeniny. Jejich loňské, v pořadí již deváté, album Dead Reflection, ale dokazuje, že jim léta na energii, dravosti a vitalitě rozhodně neubrala. Naopak. Od svého emo-období, kdy spolu s My Chemical Romance zdobily jejich plakáty pokojíčky teenagerů s patkami a černým líčením, se pozvolna na svých posledních nahrávkách vyvíjeli až do současné podoby vyzrálého razantního metalcoru, který ještě víc vyznívá na koncertních pódiích.

CROSSFAITH
Pod názvem Crossfaith se skrývá pětice muzikantů z japonské Osaky známá především svým unikátním hudebním stylem (electronicorem), ve kterém kombinuje metal a hardcore s elektronikou. "Zní jako kdyby Slipknot trhali Prodigy na kusy" popsala je kdysi zahraniční hudební kritika. Ostatně The Prodigy Crossfaith vzdávají hold i cover verzí skladby Omen, kterou často prezentují během svých live shows, jež jsou vyhlášeny strhující energií. Do dnešního dne vydali čtyři studiová alba, která byla nominována na Kerrang! Awards i ceny Metal Hammer Golden Gods.

Dodal: Katka Dědková
AERODROME

AERODROME

Čtvrtek 28. 6. 2018 až Sobota 30. 6. 2018
2990 - 3490 Kč
Vystupují:
Wiz Khalifa, Mø, Glass Animals, PVRIS, Tommy Cash, Celeste Buckingham, Parkway Drive, Bullet For My Valentine, Underøath, Thy Art Is Murder, Crossfaith, Lana Del Rey, Chvrches, Portugal. The Man, Milky Chance, X Ambassadors, Ofenbach, Stone Sour, Halestorm, You Me At Six, Silverstein, Being As An Ocean, Macklemore, Nine Inch Nails, The Kills, Kodaline, Nothing But Thieves, Frank Carter, Limp Bizkit, Hollywood Undead, Body Count feat. ICE-T, Skindred, Eskimo Callboy, Ektor, Eddie Stoilow, Jakub Děkan, ATMO, ,Role, The Slots, Jakub Ondra, Support Lesbiens, Marpo & Troublegang, Voxel, Czech-It, John Wolfhooker, Light & Love, Mech, Sebastian, Lenny, Lipo, Robin Mood, Vojtaano, Lake Malawi, Brixtn
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |