Spectaculare 2018 odstartuje Peter Broderick

Spectaculare 2018 odstartuje Peter Broderick

01. 02. 2018  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Pátý ročník festivalu Spectaculare odstartuje již 6. února koncertem multiinstrumentalisty Petera Brodericka v unikátním prostoru Španělské synagogy, kde představí své nové album All Together Again.
V prvním festivalovém týdnu pak následuje 7. února koncert Stuarta Howarda aka Lapalux v Paláci Akropolis a 8. února vystoupení britského producenta Maxe Coopera v Roxy. Mezi dalšími únorovými lákadly jsou například jazzový pianista Nik Bärtsch, showcase progresivního mnichovského labelu Ilian Tape či elektronicko-akustické duo Grandbrothers. Festival potrvá až do 23. dubna, kdy jej zakončí legendární klavírista Nils Frahm. V doprovodném programu nebude opět chybět výstava, filmové projekce s hudbou Maxe Richtera či divadelní představení tanečnice Andrey Miltner. Vstupenky na Spectaculare 2018 jsou k dostání v předprodeji GoOut. Více informací na www.spectaculare.eu.

Nils Frahm

První festivalový týden Spectaculare 2018 nabídne hned tři koncerty. Prvním je jedinečně vystoupení multiinstrumentalisty Petera Brodericka, kolegy Nilse Frahma z londýnsko-berlínského labelu Erased Tapes, který vešel do povědomí veřejnosti jako člen doprovodné kapely na živých vystoupení post-rockové kapely Efterklang. S Frahmem v rámci společného projektu Oliveray vydal v roce 2011 album Wonders. Svou aktuální desku All Together Again, kterou vydal v listopadu 2017, představí českému publiku v magickém prostoru Španělské synagogy v úterý 6. února 2018. Jeho koncertu bude předcházet vystoupení německého producenta Carlose Cipy.

Ve středu 7. února zaplní Palác Akropolis  producent Stuart Howard aka Lapalux, který je známý jako jeden z nejinovativnějších zástupců labelu Brainfeeder. Své první album Nostalchic vydal v roce 2011. Aktuálně představí své třetí album Ruinism. Před ním vystoupí Carlos Cipa - tentokrát s Martinem Bruggerem alias Occupanther. Spojili síly a vydali album Trow, které sami označují jako „symbiózu elektronických a akustických nálad“. 

Ve čtvrtek 8. února se v pražské Roxy představí nevšední osobnost světové elektronické scény a doktor výpočetní biologie v jedné osobě - Max Cooper. Tento britský producent techna a elektronické hudby se ve svých skladbách hlásí ke zvuku Jona Hopkinse, chladné nostalgii Ólafura Arnaldse, chmurné poetičnosti Sigur Rós a nekonečným ambientním pasážím Aphexe Twina. Na kontě má dvě desky - Human z roku 2014 a Emergence z roku 2016 a řadu EP a remixů. V roce 2012 zařadil Resident Advisor jeho DJ vystoupení mezi 20 nejlepších elektronických koncertů roku a Beatport mu přidělil páté místo žebříčku Nejlepší umělec roku 2012. Do Prahy přiveze svoji jedinečnou audiovizuální show Mesh live. Večer otevře DJ IM Cyber a domácí projekt Sonority a uzavře DJ Floex se svým energickým setem.

Mezi dalšími interprety letošního Spectaculare je například Nils Frahm, Baths, Nosaj Thing, Nik Bärtsch, Myriam Bleau,  Grandbrothers, Christian Löffler a mnozí další. V divadelním programu se objeví britská tanečnice Andrea Miltner a mezi filmovými projekcemi nechybí série snímků s hudbou Maxe Richtera v Bio Oko a hudební filmy kurátorované Pavlem Klusákem v kině Ponrepo. V doprovodném programu je zařazena také výstava studentů AVU z atelieru Intermedia 1 nazvaná  Thinking Out of the Box.

Kompletní program najdete na webových stránkách www.spectaculare.eu

Vstupenky na festival Spectaculare jsou k dostání v předprodeji GoOut.

Dodal: Eliška Míkovcová, piaristi.cz
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SPECTACULARE FESTIVAL

Úterý 6. 2. 2018
Vstup: od 450 Kč
Vystupují:
PETER BRODERICK (US) + support CARLOS CIPA (DE)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika