Franz Ferdinand si za předskokany zvolili českou kapelu Th!s

Franz Ferdinand si za předskokany zvolili českou kapelu Th!s

05. 03. 2018  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Indie rockoví Franz Ferdinand představí na svém pražském koncertu 9.března 2018 v pražském Foru Karlín jako speciálního hosta českou kapelu TH!S.  Hudební fanoušci si tedy užijí hned dvojitou porci skvělé hudby – trochu toho indie rocku i poctivého bigbítu.
Franz Ferdinand vyvolávali v hudebním světě senzaci od vydání svých prvních studiových nahrávek. Na svém kontě mají pět studiových alb, z nichž to poslední - Always Ascending – vyšlo 9.února 2018, několik nominací na Grammy a dvě ceny Brit Awards. 

Franz Ferdinand

Čtyřčlenná formace TH!S hraje tvrdší rock, inspirovaný 70tými léty v Americe. Proto rádi svůj žánr nazývají “root-rock” a hlásí se tak ke kořenům tvrdého rock ‘n’ rollu. Hned v roce 2015 si je vybrala jako před-skokany pro své jarní turné “Laskonky a kremrole” kapela Wohnout. 
.
„Na pátek 9. března hned tak nezapomeneme,“ říká za TH!S Vojta Kotek. „Jsme fakt nadšený, že si můžeme zahrát před touhle parádní skotskou partou! I když víme, že předkapely nikoho nezajímaj  a i nás vlastně většinou štvou, plánujeme si to nejvíc užít, ostatně jako vždycky!“ 
TH!S vyšlo na konci minulého roku jejich první EP se šesti skladbami po více než deseti letech existence. Další je naplánované na konec roku letošního. Práce na nových skladbách je ten nejbližší program, který si kapela naplánovala na nadcházející týdny. K tomu ještě chtějí natočit další videoklip k novému singlu.

Kdo jsou TH!S
Honza Melíšek aká Johny Vokál - božský zpěv, kytara, balalajka, jódlování
Vojta Kotek aká Vokoun Tvrdič - crunch halek, basa, niněra
Ondra Vyoral aká André Pražec - nekompromisní kytara, fujara
Pepa Černý aká Strženej Winty - falsetto, bicí, jódlování


Franz Ferdinand jsou pořádně nastartovaní, přestože došlo v kapele k jedné změně - kytarista Nick McCarthy loni skupinu opustil, aby se mohl věnovat své rodině, a nahradil ho Julian Corrie, milovaná osobnost hudební scény v Glasgow. Ten tak doplnil stálé členy Alexe Kapranose, Boba Hardyho a Paula Thomsona. Přesvědčit se o tom můžete již tento pátek!

Dodal: Zdena Selingerová, Liver Music, s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FRANZ FERDINAND

Pátek 9. 3. 2018
Vystupují:
FRANZ FERDINAND (UK) + support TH!S
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika