Dubnové Free Mondays budou rockové s příměsí experimentální elektroniky

Dubnové Free Mondays budou rockové s příměsí experimentální elektroniky

01. 04. 2018  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Pondělky budou v dubnu patřit převážně kytarám. Hned zkraje si dáme trochu psychedelického rocku v podání německých The Loranes. Následující týden je vystřídají hlubší plochy od Polar Circles ze Švýcarska. Abychom to vyvážili, v půlce měsíce přivezou svůj electropop doplněný intenzivním hlasem rakouští Leyya.
2/4 FREE MONDAYS w/ The Loranes (DE), Rocket Engines (CZ)
tags: rock’n‘roll

The Loranes
Zdá se, že The Loranes jsou schopni tvorby pouze v extrémních podmínkách. Jedete na plný plyn nebo prostě vystoupíte. Když se v roce 2015 objevila poprvé skupina na scéně se svým debutem Trust, měli za sebou pouze velmi krátký čas strávený ve zkušebně. Druhé album 2nd bylo nahráno snad během pár dní. Nejvíc na ně sedí škatulka rocku, kde se psychedelie potkává s neo-heavy-blues. Plavete v moři distorzí, ale mezi tím vším se chytáte melodií. Jedno je jisté, v ROXY to bude hodně hard a hodně nahlas. 
 


Rocket Engines
Rocket Engines vznikli před téměř patnácti lety ze zbytků kapely Kanál 95. Původní sestava kapely se za ty roky hodně obměnila, a tak mimo jediného původního člena (Boy-Zero aka bastard) doplňuje aktuální sestavu kytarista Casey (Jakub Kořínek), Standa Hunal na bicí a Filip Rafaj na basu. Poslechnete si směsici pravého rock-n-rollu, boogie, punku a psychedelie.


9/4 FREE MONDAYS w/ Polar Circles (CH), Sergeant Jammer (CZ)
tags: indie, alternative

Polar Circles
Tato kapela ze švýcarského Laussane si nevybrala své jméno náhodou. Zformovala se v roce 2012 během blizardu, který zrovna bičoval jejich krajinu. Vydání prvního EP, které spatřilo světlo světa pouhých pár měsíců od založení, jí přineslo velmi dobrou reputaci ve francouzské části domovské země. To vedlo k tomu, že své druhé studiové album už nahrávala pod supervizí multi-platinového producenta Sama Williamse, který spolupracoval například s Plan B, Supergrass nebo The Noisettes. V poslední době se lehce odklonili od původního energického rocku a začali víc experimentovat. Proto očekávejte tvorbu více zasněnou, hlubší a hodně atmosférickou.
 


Sergeant Jammer
Ohrnuté kalhoty. To je zásadní znak uskupení Sergeant Jammer, pražské indie-rockové kapely, která tak prosazuje svou hudební nezávislost. Najdeme v ní čtyři chlapce: Lukáše, Míru a dva Martiny. Na scéně působí přibližně rok, za který stihli odehrát koncerty v hlavním městě i mimo něj. Před pár měsíci vydali singl Forever z připravovaného EP, které je již za dveřmi. 


16/4 FREE MONDAYS w/ Leyya (AT), Break Falls (CZ)
tags: electronic, electropop

Leyya
Rakouske duo Leyya se objevilo a zazářilo velice rychle. Začalo to s jejich prvním releasem na konci roku 2014. Singl Drowning In Youth byl ten, který rozvířil stojaté vody domácí scény. Pak už stačilo jen vydat EP Superego a úspěch i u zahraničích posluchačů na sebe nenechal čekat. Dočkali se podpory ze všech stran. Hráli je například na BBC Radio 1 a jak už to tak u úspěšných hitů bývá, dočkali se i použití v několika reklamách. Jejich tvorba je čistý electropop na té nejvyšší úrovni. Intenzivní hlas a precizní barevné videoklipy dělají z tohoto projektu budoucí superstars.
 


Break Falls
Break Falls je čtyřčlenná dívčí kapela, která hraje více či méně emocionálně vydíravé songy, jejíž melodie si vás lehce podmaní. Budou vás provázet i ve dnech následujících. Tato genderově nevyvážená kapela s mírným nádechem emancipace se pyšní průměrným věkem dvacet a půl. Životní období, které jejich tvorbě neklade přílišné meze. Trváte-li na žánrovém ohraničení, dalo by se tvrdit, že pokud má jejich hudba k nějakému žánru blízko, byl by to nejspíše indie-pop. Hudbou toho říkají spoustu, někdy zpívají o Bohu, často o svých životních zápasech, občas taky o ničem zajímavém. První tóny této kapely zazněly v dubnu 2014. Ačkoliv byly z počátku dívky v nesnázích, postupem času se jejich tóny rozezněly a doladily, až se zvěčnily na jejich debutovém albu You Are v prosinci 2016.

Dodal: Hanka Makovcova, Roxy
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FREE MONDAYS

Pondělí 2. 4. 2018
Vystupují:
The Loranes (GER), djs: Tibiza, Cidoo, Dobi
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika