Fun Lovin’ Criminals zamíří na jaře do Prahy

Fun Lovin’ Criminals zamíří na jaře do Prahy

16. 10. 2018  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Partička newyorských „kriminálníků“ Fun Lovin’ Criminals, která už čtvrt století servíruje návykový energický koktejl, vyrazí na začátku příštího roku s novinkou Another Mimosa na velké evropské turné. Unikátní směs hip-hopu, metalu, rock’n’rollu, funku, blues s příměsí soulu, jazzu i latiny, osvědčené hity i novinky z nového alba nabídnou svým fanouškům také 13. března 2019 v pražském Fóru Karlín. 
Fun Lovin’ Criminals se natrvalo usadili v Evropě a jeden z důvodů, proč se jim líbí na starém kontinentě i proč mají speciálně u nás širokou fanouškovskou základnu, je bezesporu i humor a nadhled, se kterým nahlíží na svět gangsta partiček a života v ulicích New Yorku. Ten totiž u rapperů či jiných naštvaných umělců vídáme velmi zřídka. I proto našli společný jazyk s režisérem Quentinem Tarantinem, který jejich hudbu použil ve svých filmech, včetně ikonického Pulp Fiction. Celosvětovou pozornost si kapela vysloužila v polovině devadesátých let albem Come Find Yourself, kterým bodovala hlavně ve Velké Británii. Trojice muzikantů  v červnu oznámila, že ještě před turné vydá po osmi letech nové studiové album s názvem Another Mimosa.
 

Předprodej vstupenek v síti Tickepro - Ticketmaster. Více na www.funloving.cz  nebo na www.facebook.com/flcprague/.

Fun Lovin’ Criminals se dali v New Yorku dohromady v roce 1993, klíčové bylo setkání kytaristy a zpěváka Hueye Morgana, basisty a klávesáka Briana "Fast" Leisera a bubeníka Stevea Borgoviniho. První album Come Find Yourself  vyšlo na značce Chrysalis v létě roku 1996 a zabodovalo zejména ve Velké Británii. Jejich největší hit Scooby Snacks sehrál klíčovou roli ve filmech Quentina Tarantina. V roce 1998 vydávají u labelu Virgin Records album 100% Colombian, jemuž vévodil hit Koream Bodega. V roce 1999 zaznamenali famózní úspěch na legendárním festivalu v Glastonbury, kde odehráli skvělý set na ústřední Pyramida Stage. Téhož roku odchází zakládající člen Steve Borgovini a po třech letech spolupráce s Maxwellem "Mackie" Jaysonem jej na bubenické židli natrvalo vystřídal leicesterský rodák Mark Reid aka Frank Benbini. Vydávají další studiová alba Loco (2001), Welcome to Poppy's (2003), Livin' in the City (2005) a Classic Fantastic (2010).  Úspěšně koncertují a v roce 2018 oznamují vydání alba Another Mimosa, které bude upomínat fanoušky na album Mimosa z roku 1999, oblíbenou kompilaci s povedenými předělávkami starších písní.

Živé koncerty tohoto amerického tria s evropským smyslem pro humor a nadhledem jsou stále fascinující energií a nasazením, jaké málokdy najdeme u podstatně mladších muzikantů. Potvrdí se to jistě i 13. března příštího roku ve Fóru Karlín.

Dodal: Silvie Marková, SMART Communication
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FUN LOVIN’ CRIMINALS

Středa 13. 3. 2019
Vystupují:
Fun Lovin’ Criminals (USA)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika