FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Florence and the Machine zahájí Colours of Ostrava

Florence and the Machine zahájí Colours of Ostrava
06. 11. 2018   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Festival Colours of Ostrava oznamuje po legendách The Cure další velkou hvězdu současné světové hudby - britskou kapelu Florence + The Machine, která v areálu Dolních Vítkovic zažije v první den festivalu tuzemskou koncertní premiéru.
V jejím čele stojí zpěvačka a skladatelka Florence Welch, “majitelka” jednoho z nejpůsobivějších hlasů, které je nyní možné na hudebních pódiích slyšet.

Florence + The Machine_foto_mail1.jpg

“O vystoupení Florence + The Machine na našem festivalu jsme se snažili dlouho. Příští rok je to tak pro nás po The Cure další velký splněný sen. Koncerty Florence Welch předchází skvělá pověst, věříme, že na návštěvníky v industriálním areálu Dolních Vítkovic čeká výjimečný hudební zážitek,” líčí ředitelka Colours of Ostrava Zlata Holušová.

Žánrově zařadit hudbu Florence + The Machine není úplně snadné, skladby se pohybují na škále od indie-rockové divočiny přes monumentální popové písně až po lyrické klavírní balady. Skupina vznikla v jižním Londýně v roce 2007 a od začátku v ní působí po boku Florence Welch také spoluautorka většiny hitů, hudebnice a producentka Isabella Summers. I za ní zpěvačka dvakrát přejímala Brit Awards a byla v očekávání, jak dopadnou opakující se nominace na Mercury Prize nebo Grammy. Formace získala také NME Awards nebo MTV Video Music Awards. Její hudba dokonale zapadla do úspěšných televizních seriálů a Tim Burton použil skladbu Wish You Were Here do filmu Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children.

Čtyři alba, z nichž zatím poslední High as Hope z letošního roku představí kapela právě na Colours of Ostrava, jsou druhem grandiózního hudebního prohlášení: „Chci, aby moje hudba zněla, jako když se vrhnete ze stromu nebo z vysoké budovy. Nebo jako když vás vtáhne pod hladinu oceán a vy nemůžete dýchat. Je to něco, co vás obklopí, pohltí a zcela naplní. A vy buď vybuchnete nebo zmizíte,” říká Florence Welch, která se stala také miláčkem předních módních návrhářů. Její umělecký obraz doplňují nevšední videoklipy, které často vznikají ve spolupráci s předními světovými choreografy. Koncerty Florence + The Machine jsou pověstné obrovskou energií - dodnes se třeba vzpomíná, jak zpěvačka na festivalu SXSW v americkém Austinu skočila rozparáděná do fontány nebo v Readingu lezla po pódiové konstrukci.

Osmnáctý ročník festivalu Colours of Ostrava proběhne od 17. do 20. července 2019 opět v úchvatném industriálním areálu ostravských Dolních Vítkovic. Program na 20 scénách nabídne přes 350 programových bodů - vedle koncertů více než 120 zahraničních a domácích kapel také diskuse v rámci mezinárodního fóra Meltingpot, dále divadla, workshopy, filmy, výtvarné instalace a další doprovodné aktivity.

Čtyřdenní vstupenky na Colours of Ostrava 2019 jsou v prodeji ve festivalovém e-shopu na www.colours.cz a v síti GoOut. Cena 2 490 Kč platí na limitované množství 9 000 kusů.

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.
COLOURS OF OSTRAVA

COLOURS OF OSTRAVA

Středa 17. 7. 2019 až Sobota 20. 7. 2019
Vystupují:
The Cure, Florence + The Machine, Rag'n'Bone Man, Years & Years, Rosalía, MØ, ZAZ, Mogwai, Tom Walker, Mariza, John Butler Trio, Richie Hawtin Closer, Shaka Ponk, Xavier Rudd, Ólafur Arnalds, Lewis Capaldi, Kronos Quartet, Hiromi, Sons of Kemet XL, Cory Henry & The Funk Apostles, Calypso Rose, Mathias Eick, Paolo Fresu Devil Quartet, Gang of Youths, TOKiMONSTA, Enrico Sangiuliano, Nicola Cruz, Emily Dust nebo David August a řada dalších
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |