Acid Arab a jejich orientální elektronika poprvé v Praze

Acid Arab a jejich orientální elektronika poprvé v Praze

07. 11. 2018  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
ntenzivní, ostré techno a house přirozeně spojené s orientálními melodiemi - to jsou francouzi Guido Minisky a Herve Carvalho, kteří svým jedinečným způsobem vytvořili novou formu world music. Jejich zvuk je moderní, opojný a smysly provokující. Stačí se podívat na některé z jejich klipů nebo si pustit jejich album Musique de France.
ROXY tak v dubnu zažije něco skutečně nevídaného.

Acid Arab
 
Předprodej začíná 12. listopadu v 10:00. Prvních 24h přes MY ROXY. (pro registrované s 10% slevou). Poté i v ostatních předprodejích.

Všechno to začalo, když Minisky a Carvalho - zkušení kluboví DJi a rezidenti v pařížském Chez Moune - cestovali do Tuniska spolu s dalším klíčovým jménem francouzské elektroniky, dj Gilb'Rem. Fascinovaní tím, co slyšeli, začali více experimentovat a sdílet své objevy s dalšími podobně zaměřenými producenty a hudebníky. Ty začali zvát, aby se do projektu zapojili. Od té doby vyšlo nespočet singlů, pár EP, zmíněné album nebo třeba kompilace "Acid Arab Collections". S podporou labelu Versatile pokračuje toto pařížské duo v průzkumu kurdské, pákistánské a indické hudby a jejího spojení s acid techno zvukem.

Za pouhých šest let působení si Acid Arab vydobyli zástupy obdivovatelů jak z řad posluchačů, tak i mezi umělci. Například Gilles Peterson je minulý rok pozval, aby zahráli live na Worldwide Awards. Plnohodnotnou hudební entitou se pak stali po spojení s Pierrotem Casanovou, Nicolasem Bornem a pro své live aktivity zapojili i senzačního alžírského klávesáka Kenzi Bourrase, kterého si pro své live vystoupení přivezou i 4. dubna do ROXY. Bude to taneční a živelné jako Orient sám.

Dodal: Daniel Bacho, Roxy

Dodal: Hanka Makovcova, Roxy
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ACID ARAB

Čtvrtek 4. 4. 2019
Vystupují:
Acid Arab (FR)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika