FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Primal Scream jsou další hvězdou Metronome Festivalu Prague

Primal Scream jsou další hvězdou Metronome Festivalu Prague
28. 11. 2018   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Další jméno programu čtvrtého ročníku Metronome Festivalu Prague potěší hned několik skupin fanoušků. Je jím skotská kapela Primal Scream, která prošla zajímavými stylovými proměnami, až dosáhla syntetického projevu, v němž dokázala, že dobrá hudba je jen jedna. Tradiční miláčci českého publika přivezou tentokrát program postavený jako jejich „BEST OF“.
Je se tedy nač těšit! Čtvrtý ročník Metronome Festivalu Prague se uskuteční ve dnech 21.-22. června 2019 na tradičním místě na pražském Výstavišti. Předprodej zvýhodněné vánoční edice vstupenek probíhá na festivalových webových stránkách www.metronomefestival.cz.

Primal Scream

Není mnoho kapel, které by vydaly po sobě tak radikálně odlišná, a přitom na celou hudební komunitu tak vlivná alba, jako se to povedlo Primal Scream v první polovině 90. let. Na scéně se pohybovali sice už od roku 1982, ale jejich první dvě alba v dobovém indierockovém duchu nezaznamenala žádný mimořádný ohlas. To se ale výrazně změnilo v roce 1991. Album Screamadelica způsobilo velký třesk a pomohlo zpropagovat novou podobu psychedelie a soudobou taneční hudbu, konkrétně acid house, jako máloco jiného. Alba se prodala v dnes nepředstavitelné počtu tři miliony kusů a nadčasovost hudby potvrdilo velké turné Primal Scream v roce 2011, kdy s živou verzí alba slavícího dvacet let od vydání objeli doslova celý svět. Pro ilustraci - ze srpnového pražského koncertu pokračovali přímo na Tchaj-wan a do Japonska.

Ale zpět do „divokých devadesátek“. Zatímco ještě doznívala pověst Primal Scream jako vůdců aktuální taneční hudby, kapela se zamilovala do rock´n´rollu à la Rolling Stones a v roce 1994 vydala desku Give Out But Don't Give Up, kterou uvedl do hitparád nejúspěšnější singl kapely Rocks. Je zcela nepochybné, že právě toto album bylo jedním z těch, která pomohla usmířit v těch letech rozhádané posluchačské tábory rockerů a fanoušků taneční scény.

V následujících letech Primal Scream svůj projev syntetizovali. Někdy přidali víc elektroniky, jindy se přiklonili blíže rocku, zásadní pro ně vždy ale byl zpěv a charisma jejich leadera a dnes posledního zakládajícího člena Bobbyho Gillespieho. Celkem vydali jedenáct řadových alb, to poslední s názvem Chaosmosis před dvěma lety. Do programu „BEST OF“ tedy mají skutečně z čeho vybírat.

Čtvrtý ročník Metronome Festivalu Prague slibuje skutečně nabitý program! Pořadatelé už v minulých týdnech ohlásili některá jména nadcházejícího ročníku, mezi nimi je například britská nadžánrová skupina Morcheeba, němečtí klasikové elektroniky Kraftwerk nebo polské elektropopové trio KAMP!

Dodal: Lenka Netušilová, Metronome Festival Prague

METRONOME

Pátek 21. 6. 2019 až Sobota 22. 6. 2019
Vystupují:
Kraftwerk (DE), Morcheeba (UK), Primal Scream (UK), Liam Gallagher (UK), Jungle (UK), Blackwave (BE), Anna Calvi, Lauran Hibberd, Ohm Square, WWW, Floex & Tom Hodge, Manon Meurt, Katarzia a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |