Apparat na festivalu Spectaculare 2019

Apparat na festivalu Spectaculare 2019

09. 12. 2018  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Festival Spectaculare zveřejňuje první jména nadcházejícího šestého ročníku. Na jaře roku 2019 představí německý producent a člen Moderat Sascha Ring nové album svého sólového projektu Apparat. Australský klavírista a skladatel neoklasické hudby Luke Howard rozehraje pražský Hlahol.
Cellista a skladatel Peter Gregson naváže na světově úspěšný projekt Maxe Richtera a Daniela Hopea „Vivaldi Re-composed“ a společně s violoncellovým kvintetem vystoupí v Sukově síni Rudolfina s pokračováním edice „Bach Re-composed“. Další umělce zveřejní organizátoři během prosince. Festival Spectaculare opět přiveze do Prahy žhavá jména současné světové elektronické, ambientní, experimentální jazzové a soudobé vážné hudby. V doprovodném programu se objeví filmové projekce, workshopy i divadelní performance. Vstupenky na festival jsou k dostání v předprodeji GoOut. Více informací na www.spectaculare.eu.

Apparat

Apparat představí nové album
Jedním z headlinerů festivalu Spectaculare bude německý producent Sascha Ring aka Apparat, který bezesporu patří mezi nejzajímavější tváře současné elektronické hudby. Původně čelní představitel žánru IDM zavítá do Prahy po šesti letech se zbrusu novým sólovým albem, které původní elektroniku organicky propojuje s akustickým zvukem. V posledních letech se věnoval zejména projektu Moderat, který si nyní dal tvůrčí pauzu, aby se členové mohli věnovat svým dalším projektům. Výsledkem je právě nové album, které Apparat vydá na jaře roku 2019 na značce Mute. Pražský koncert v rámci turné k desce proběhne ve středu 3. dubna 2019 ve velkém sálu pražské Lucerny.

Cinematická hudba v Hlaholu
Australský skladatel Luke Howard představí ve čtvrtek 14. března 2019 ve výjimečném secesním prostoru pražského Hlaholu své triumfální cinematické hudební putování. Jeho druhá deska Two Places nachází inspiraci ve tvorbě hudebního minimalisty Arvo Pärta či klavírního projektu Rachel’s. V roce 2018 vydal u prestižního britského labelu Mercury KX své třetí sólového album Open Heart Story, které zkoumá roztříštěné vztahy, dětské vzpomínky a plynutí času. Večer otevře britský klavírista a skladatel James Heather, vycházející hvězda klavírní hudby sublabelu Ninja Tune, Ahead of Our Time. Po jeho loňském debutu Stories from far away on Piano se objevila koncem roku 2018 i remixová kompilace Reworks.

Peter Gregson s violoncellovým kvintetem a jeho adaptace Bacha
Syntezátory, violoncellový kvintet a Bachovo dílo v moderním zpracování londýnského skladatele a cellisty Petera Gregsona. Pět let po světovém úspěchu dvojice Max Richter a Daniel Hope s projektem „Vivaldi Re-composed“ připravilo vydavatelství Deutsche Grammophon pokračování této edice, tentokrát „Bach Re-composed“, a to právě v režii britského talentu Petera Gregsona. V pondělí 25. března 2019 společně s kvintetem rozezní Sukovu síň pražského Rudolfina.

Kompletní program najdete již během prosince na webových stránkách www.spectaculare.eu. Vstupenky na festival Spectaculare jsou k dostání v předprodeji GoOut.

Spectaculare festival 2019:

Luke Howard + James Heather
14. března 2019, 19:30, Hlahol
Vstupenky: 550 Kč v předprodeji, na místě 650 Kč
Předprodej: goout.net/cs/listky/festival-spectaculare-luke-howard+james-heather/nxtd/

Peter Gregson a violoncellový kvintet
25. března 2019, 19:30, Rudolfinum – Sukova síň
Vstupenky: 650 Kč v předprodeji, na místě 750 Kč
Předprodej: goout.net/cs/listky/festival-spectaculare-peter-gregson/oxtd/

Apparat
3. dubna 2019, 19:30, Lucerna - Velký sál
Vstupenky: 690 Kč v předprodeji, na místě 790 Kč
Předprodej: goout.net/cs/listky/festival-spectaculare-apparat/pxtd/

Dodal: Eliška Míkovcová, piaristi.cz
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SPECTACULARE: APPARAT

Středa 3. 4. 2019
Vstup: 690 -790 Kč
Vystupují:
Apparat
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika