FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Metronome ohlašuje českou premiéru Liama Gallaghera

Metronome ohlašuje českou premiéru Liama Gallaghera
14. 01. 2019   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Čtvrtý ročník Metronome Festivalu Prague přichází s hvězdou programu letošního ročníku. Bude jí britský zpěvák Liam Gallagher, jedna z nejvýznamnějších osobností britského rocku a popu posledních bezmála třiceti let. Poprvé a zatím naposledy u nás hrál před 22 lety v pražské sportovní hale na Výstavišti jako frontman hvězdných Oasis, jejichž nesmrtelné písničky na pražském Výstavišti znovu zazní na festivalu Metronome Festival Prague ve dnech 21. - 22. června.
Návštěvníci se mohou těšit i na kapely Kraftwerk, Morcheeba, Primal Scream nebo z českých Pražský výběr a Khoiba a 30 dalších koncertů. Předprodej vstupenek za zvýhodněnou cenu probíhá do 21. ledna na festivalových webových stránkách www.metronomefestival.cz a v síti Ticketportal.

Liam Gallagher

Liam Gallagher pochází z jednoho z "nejhudebnějších" anglických měst Manchesteru, kde v roce 1991 spoluzaložil skupinu Oasis, již vedl společně s bratrem, kytaristou Noelem. Oasis se stali absolutní senzací 90. let, jednou z nejúspěšnějších britských kapel všech dob a leadery stylu zvaného britpop. Jejich druhé a nejznámější album (What's the Story) Morning Glory? vydané v roce 1995 bylo roku 2010 vyhlášeno nejlepším britským albem čtvrtstoletí.

Po rozpadu Oasis v roce 2009 Liam Gallagher založil skupinu Beady Eye, kterou tvořili členové Oasis bez Noela Gallaghera. Kapela vydala dvě řadové desky, na kterých se otevřeně přiklonila k tradici britského psychedelického rocku éry Beatles, kteří byli odjakživa hlavním inspiračním zdrojem bratří Gallagherů. Beady Eye fungovali do roku 2014. O tři roky později přišel Liam Gallagher s debutovým sólovým albem As You Were, které sklidilo ve světě velmi příznivý ohlas. Ve vystoupení Liama Gallaghera na Metronome Festivalu Prague tedy zažije hlavní město České republiky velký návrat velké hvězdy na jednom z vrcholů kariéry.

„Jsme opravdu nadšení, že Liam Gallagher zvolil jako jednu se svých letošních zastávek Prahu a Metronome Festival, a zahraje tak sólově v České republice vůbec poprvé! Vychutnáte si plnohodnotný koncert pod širým nebem, ve kterém mimo aktuální, velmi úspěšné desky As You Were, zazní i mnoho hitů dnes již legendárních Oasis. Bude to určitě jeden z těch koncertů, o které byste neměli přijít, protože se na něj rozhodně bude dlouho vzpomínat, stejně jako na koncerty Stinga, Davida Byrna, Iggyho Popa, Massive Attack nebo Chemical Brothers, kteří vystoupili na loňském ročníku,“ říká Barbora Šubrtová, programová ředitelka Metronome Festivalu Prague.

Liam Gallagher je tak další velké jméno čtvrtého ročníku Metronome Festivalu Prague, který už v minulých týdnech ohlásil několik zahraničních hvězd svého programu. Jsou mezi nimi britská nadžánrová skupina Morcheeba, němečtí klasikové elektroniky Kraftwerk, skotská rocková kapela Primal Scream, polské elektropopové trio KAMP!, stále populárnější slovenští The Ills nebo kultovní česká kapela Pražský výběr či Khoiba slavící svůj návrat na scénu.

Vstupenky na Metronome Festival Prague 2019 se nyní prodávají ve zvýhodněné edici na oficiálním webu festivalu
www.metronomefestival.cz a v síti Ticketportal. K dispozici jsou nyní dvoudenní vstupenky ke stání za 1 790 Kč a k sezení za 2 490 Kč. Vstupenky v kategorii VIP lze pořídit za 3 990 Kč (stání) a 4 990 Kč (sezení) a zahrnují vstup do VIP zóny s garantovanými top místy na tribuně při hlavní scéně, s vlastním exkluzivním barem a pohodlným zázemím se službami za tribunou a dalšími benefity. Ceny platí do 21. ledna 2019 včetně.

Dodal: Lenka Netušilová, Metronome Festival Prague

METRONOME

Pátek 21. 6. 2019 až Sobota 22. 6. 2019
Vystupují:
Kraftwerk (DE), Morcheeba (UK), Primal Scream (UK), Liam Gallagher (UK), Jungle (UK), Blackwave (BE), Anna Calvi, Lauran Hibberd, Ohm Square, WWW, Floex & Tom Hodge, Manon Meurt, Katarzia a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |