Podzimní Mighty Sounds

Podzimní Mighty Sounds

18. 09. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Líbil se Vám letní Mighty Sounds? A co takhle zajít na jeho podzimní verzi? Pořadatelé si pro ni vybrali pražský Abaton.
Lehkou nostalgii po krásných slunečných dnech zažehne festival Mighty Sounds se svou "indoorovou" verzí: Autumn Ska Punk Explosion – Mighty Sounds Revenge. Podzimní ska-punková exploze vybuchne v sobotu 7.10. v pražském Abatonu. Na pořadu dne, jak podtitul napovídá, budou ska, punk a jejich odnože. Na jistotu můžete vsadit se skupinou Tleskač. Jejich „dechnařské“ pojetí jamajského stylu ska rozpumpuje nejen příznivce plzeňského piva, ale i veškerých ostatních tekutin. Klidnější atmosféru naladí švýcarští Open Season, kteří kombinují ska s reagge a dancehallem a ne náhodou patřili k největším objevům a překvapením na letošním Mighty Sounds. Ska-punkoví diktátoři 2v1 z pražského punkráce nejsou tím, kým se zdají být. Ve skutečnosti jde o převlečené Skatalites a Motörhead. Lemmy Killmister navštěvuje také kondice turbo rock’n’rollových Flaming Cocks, avšak jeho „speedmetalovým“ choutkám hoši odolávají díky strýci Elvisovi.

Kontrabas, melodie, tvrdé kytary atd… zkrátka rock’n’roll. Maďarští Bankrupt to mají pro změnu hozené do skatepunkového řádění. Chytlavé vypalovačky jedou se stejnou jistotou jako jejich příbuzní z Tuchlovic – kvartet zvaný Selfish. Mělničtí Anyway ukazují cestu kudy z nudy a kudy z depresí, máte-li v sobě červa a krom punku máte rádi také kytarovky a upřímně zařvané: Padre, estoy perdido?! Modelové ze 77 roku si říkají Tight Finks a jsou ze Švýcarska, kde pravděpodobně kromě punkových klasik poslouchají také Hives. Aby ska nepřišlo zkrátka bude dále zastoupeno dvěma mladými, avšak velmi slibnými kapelami: Prague Ska Conspiracy, kteří koketují s rocksteady a jazzem, a Discoballs, kteří se vzhlédli v Saturday Night Fever. Společné mají obě kapely kromě skáčkových kořenů především to, že každá z nich má v čele vynikající a překrásnou zpěvačku. Pro pupkáče bude ještě jedno zpestření ze Švýcarska – kapela Urisiter.

Kromě hlavního pódia, které ovládne živá hudba, zde bude prostor také pro DJe, kteří budou poskládáni dle chuti mistra Tchi Tchi Mana. Ne, house se zde hrát opravdu nebude! I DJ stage se ponese v duchu skapunkového diktátu… Forward March Sound System (sir Marvin vs Papa Rejnok, Buqi vs Pat (original Skaparáda team), Prague city Lovers vs Prague ciry Rockers (Dj Davidek and dj Concha vs dr.Peterka and mr. Tchichiman - more or less Punk.

Začátek festivalu je ve 13 hodin. Vstupné v sítích Ticketpro a Ticketstream 170,- a na místě 190,-.

www.mightysounds.cz

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika