Apparat zahájí turné k nové desce LP5 v Praze

Apparat zahájí turné k nové desce LP5 v Praze

19. 03. 2019  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Headlinerem festivalu Spectaculare 2019, který letošní ročník uzavře, je německý producent Sascha Ring se svým projektem Apparat. Nové album s názvem LP5, které vydává 22. března, představí již 3. dubna ve velkém sále Lucerny. Pražským koncertem tak zahájí celé své turné k desce!
Na festivalu se v březnu představí showcase labelu Gondwana v čele se skladatelem, kontrabasistou a členem Cinematic Orchestra - Philem France. Dále vystoupí violoncellista Peter Gregson či výrazná osobnost ambientní hudby – skladatel Rafael Anton Irisarri. Vstupenky jsou k dostání v předprodeji GoOut. Více  na www.spectaculare.eu.

Apparat představí novou desku
Headlinerem festivalu Spectaculare, který patří mezi nejzajímavější tváře současné elektronické hudby, je německý producent Sascha Ring aka Apparat. Zavítá do Prahy po šesti letech se zbrusu novým sólovým albem LP5, které původní elektroniku organicky propojuje s akustickým zvukem. V posledních letech se věnoval zejména projektu Moderat, uskupení, které si nyní dalo tvůrčí pauzu, aby se členové mohli věnovat svým dalším projektům. Výsledkem je právě nové album, které Apparat vydá 22. března na značce Mute. Pražský koncert, který odstartuje celé jeho turné k desce, proběhne ve středu 3. dubna ve velkém sálu pražské Lucerny.

Apparat

Pocta field recordingu
Ve středu 20. března si na své přijdou milovníci ambientní hudby. V CAMPu vystoupí jedna z nejpozoruhodnějších osobností tohoto žánru – americký skladatel a hudebník Rafael Anton Irisarri. Ve svých melodiích propojuje moderní vážnou hudbu, terénní nahrávky i mohutné drony do abstraktní atmosféry na hraně snu a reality. Irisarri je známý také z projektu The Sight Below, se kterým se před 10 lety vůbec poprvé představil domácímu publiku. Součástí večera bude rovněž britský multiinstrumentalista, skladatel a zvukový designér Simon Scott, který se od bubnování v legendární shoegaze skupině Slowdive dostal až k delikátnímu ambientu, do něhož vplétá terénní nahrávky. V Praze představí své zbrusu nové album Soundings, které vychází v únoru na kultovní londýnské značce Touch. Scott také v rámci festivalu povede svůj workshop právě o fenoménu field recordings.

Showcase labelu Gondwana
Na večeru manchesterského vydavatelství Gondwana, který proběhne ve čtvrtek 21. března v divadle Archa, vystoupí jako hlavní hvězda skladatel, kontrabasista a producent Phil France. Člen legendárních Cinematic Orchestra vydal v létě loňského roku své druhé sólové album Circle. Druhým zástupcem této nadstylové nu-jazzové značky pak bude elektronicko-jazzové duo Sunda Arc.

Bachovy suity v moderním hávu v Rudolfinu
Spectaculare se zaměří také na lokace, ve kterých se většinou koncerty elektronické hudby neobjevují. V pondělí 25. března v Sukově síni pražského Rudolfina představí londýnský skladatel a cellista Peter Gregson dílo Johanna Sebastiana Bacha v moderním zpracování se syntezátory a violoncellovým kvintetem. Za projektem s názvem „Bach Recomposed“ stojí německé vydavatelství Deutsche Grammophon.

Hatti Vatti v klubu Crossu
Polský producent Hatti Vatti aka Piotr Kaliński přiveze 28. března do klubu Cross jedinečnou směs ambientu, autonomicu a „chytré“ elektroniky v propracovaném live vystoupení. Jeho atmosférické downtempo, ze kterého vystupuje sofistikovaná práce s detaily, zaplní horní patro klubu. Během večera se představí naživo také domácí objev Midub – projekt reprezentující progresivní elektronickou hudbu s odkazem k dub technu i ambientu (label hello strange). Svůj DJ set zahraje britské duo Kiyoko – společný projekt producentů z Manchesteru Joe McBride (Synkro) a Jack Lever (Bering Strait) a domácí matador Nitrous. Spodní patro klubu ovládnou rovné beaty a talentovaní domácí DJs: etablovaná DJka slovenského původu a residentka klubu Ankali, Eva Porating, dále eklektický DJ Advance Martin a večer pak uzavře začínající pražská DJka Ariana se selekci poctivého techna.

Dodal: Eliška Míkovcová, kulturnipr.cz
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SPECTACULARE: APPARAT

Středa 3. 4. 2019
Vstup: 690 -790 Kč
Vystupují:
Apparat
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika