Princové funku Kool & the Gang rozpálí Prahu spolu s Davidem Krausem

Princové funku Kool & the Gang rozpálí Prahu spolu s Davidem Krausem

26. 05. 2019  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V pražském Foru Karlín začne léto 26. června pěkně zostra: S ikonou funku, legendárními americkými Kool & the Gang, jejichž hity ani dnes nenechají nikoho v klidu.
Spolu s kapelou, která už půl století píše hudební historii a proslavila se songy jako Celebration, Get Down On It, Fresh, Cherish nebo Ladies Night, se o skvělou zábavu postarají neméně energičtí domácí David Kraus a Gipsy Brothers, Top Dream Company a DJ a rapper Michael Viktořík.

Je jasné, že Forum Karlín tak čeká s elitou českého funku a hlavně jedenáctičlennou hvězdnou partou Kool & the Gang funky mejdan, na jaký Praha dlouho nezapomene.

Kool & the Gang

Kool & the Gang mají na svém kontě ceny Grammy, milióny prodaných desek, jejich hudbu známe z filmů Pulp Fiction, Saturday Night Fever nebo Rocky. Stejně silnou devízou, jakou jsou neskutečně nadupaná živá vystoupení a dokonalá muzikálnost všech zúčastněných, je i obrovský autorský potenciál. Loni v červnu zakladatelé a ústřední muzikantské i autorské postavy kapely bratři Robert "Kool" Bell, Ronald Bell a jejich parťák George Brown spolu s bývalým zpěvákem Jamesem "J.T." Taylorem uvedeni během slavnostního ceremoniálu na newyorském Manhatanu do Songwriters Hall of Fame (skladatelské síně slávy). Ostatně bratři Bellové a George Brown budou i lídry pražského koncertu.

Špičkoví instrumentalisté, kteří se samozřejmě pohybují ve všech možných stylech od jazzu až po funk a r&b, skvělí zpěváci, perfektní bezchybná rytmika, opulentní show a všudypřítomná nakažlivá radost z hudby. Kool & the Gang je zkrátka živoucí historie i žhavá současnost. Vstupenky jsou k dispozici v síti Ticketlive.cz.

V roce 1964 se dalo sedm kamarádů z Jersey City v americkém státě New Jersey dohromady, aby založili soulovou a jazzovou kapelu The Jazziacs. Mezi nimi byli také basista  Robert "Kool" Bell, jeho bratr klávesista Ronald Bell, saxofonista Dennis "D.T." Thomas a bubeník George Brown, kteří se stali páteřními členy Kool & the Gang. Bratři Belllové žili v inspirativním prostředí, Koolův kmotr byl slavný jazzový klavírista Theolonius Monk, bydlící ve stejném domě a bratři často potkávali i legendárního Milese Davise, který se u jejich otce a strýce, aktivních boxerů, učil základy tohoto, v tehdejším New Yorku a okolí docela užitečného, sportu.

Mix stylů od jazzu, soulu, r&b až po rock a pop music ve kterých se Kool & the Gang mistrně pohybovali, zaujal od prvního eponymního, ryze instrumentálního alba. Větší komerční úspěch pro kapelu znamenalo čtvrté album Wild and Peaceful s hity jako Funky Stuff, Jungle Boogie nebo Hollywood Swinging. Po delším, nepříliš vydařeném laškování s vyloženě komerčním disko stylem přišla změna, která přinesla kapele největší úspěch: Byl spojen s nástupem zpěváka James "J.T." Taylora a brazilským producentem Eumirem Deodatem. Alba Ladies’ Night z roku 1979 a zejména o rok pozdější Celebrate! s hitem Celebration, který vystoupal až na špičku amerických hitparád. Robert Bell zamýšlel vytvořit něco jako “mezinárodní hymnu” a píseň, kterou kapela prý dala dohromady cestou v tour busu z ceremoniálu American Music Awards se jí skutečně stala. Zazněla na velkých sportovních událostech i při návratu osvobozených amerických rukojmí z Iránu a na YouTube Celebration do současnosti zhlédlo těžko uvěřitelných bezmála 138 milionů zájemců. Úspěšně si vedla i řada dalších písní v jejich dlouhé kariéře, Joanna z alba In the Heart byla dle B.M.I. nejhranějším popovým songem roku 1984. Jako jediné Američany vybral Bob Geldof do charitativního projektu singlu "Do They Know It's Christmas?”.

Celkem vydali Kool & the Gang 24 alb, posbírali 31 zlatých a platinových desek a řadu ocenění včetně dvou Grammy a v červnu 2018 byl uvedeni do americké autorské Síně slávy. Band, v němž stále dominují zakládající členové Robert "Kool" Bell, Ronald "Khalis" Bell a George "Funky" Brown neztrácí energii ani v současnosti a svoji lekci radosti z energické hudby nabídne v červnu i českým fanouškům.

David Kraus a jeho Gipsy Brothers je parta dlouholetých kamarádů muzikantů. Populární český herec a zpěvák se svými romskými spoluhráči vydali první videoklip. Lehkost a energie romské muziky se tu dotýká i dalších stylů, aniž by ztratila cokoli ze svého drajvu.

Top Dream Company je desetičlenná kapela z Prahy, kterou spojují slova funk, soul, disco & groove. Jedna z nejlepších českých tanečních kapel současnosti se však nebojí ani dalších žánrů, rozumí si s latinou i reggae. Tato energická formace pod vedením trumpetisty Petra "Harmyho" Harmáčka spolupracovala s řadou interpretů z české i mezinárodní scény a účinkovala také v několika televizních hudebních show.

Michael Viktořík je legendární český rapper, DJ a bavič. Zakládající člen kapely J.A.R., která vznikla 17. listopadu 1989 během společného Viktoříkova setu s Romanem Holým. Kromě role frontmana v kapele uváděl a uvádí tento muž svérázného humoru hudbu na několika českých rádiích, svoje charisma a dar komunikace zúročuje občas i jako DJ a moderátor.

Dodal: Silvie Marková, SMART Communication
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

KOOL & THE GANG

Středa 26. 6. 2019 až Středa 26. 6. 2019
Vystupují:
Kool & the Gang (USA), David Kraus & Gipsy Brothers, Top Dream Company
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika