FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

United Islands startuje už v pátek odpoledne

United Islands startuje už v pátek odpoledne
27. 05. 2019   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Již tento víkend se v pražském Karlíně uskuteční 16. ročník mezinárodního multižánrového festivalu United Islands of Prague. Největší hudební přehlídka v ulicích Prahy má letos podtitul „British Editon“ a přiveze to nejzajímavější z mladé britské hudby v čele s kapelami The Sherlocks a Husky Loops.
Kromě nich se na festivalu předvede i stovka dalších hudebních objevů z celého světa. Chybět nebudou ani umělci z Česka, ty zastoupí například Kapitán Demo či kapely Zrní a The Atavists. Návštěvníci se mohou těšit také na oslavy výročí třiceti let svobody, oblíbenou Klubovou noc nebo atraktivní doprovodný program, který myslí i na rodiče hledající originální aktivity na Den dětí. Festival bude probíhat od pátku 31. května do soboty 1. června, vstup na něj bude tradičně pro všechny zdarma.

United Islands

V rámci tohoto největšího hudebního víkendu bude v centru Karlína možné navštívit více než 10 hudebních scén, kde vystoupí na 100 kapel a hudebních projektů mnoha žánrů. Hlavní program se bude stejně jako v několika předchozích letech odehrávat v Karlíně. Křižíkova ulice a přilehlé okolí se tak během festivalového dění stane hlavní kulturní tepnou Prahy. Součástí bude také bohatý doprovodný program, Klubová noc, živá pěší zóna na Křižíkově ulici, experimentální prostor Thámovka, filmy, výstavy, workshopy, street art, buskeři, gastro zážitky, oslava 30 let svobody, zábava pro děti, burza vinylů a mnoho dalšího.

V pátek zahraje hlavní hvězda festivalu
Program odstartuje v pátek odpoledne, kdy se Karlínské náměstí obarví do britských barev a stane se z něj „Britský ostrov“, jehož středobodem bude Karlín stage před kostelem. Festival odstartuje kladenská kapela Zrní, následovat bude mladý talentovaný irský písničkář David Keenan (IRL) a český rockový kvintet Povodí Ohře. Poté již přijde na řadu nejvíce očekávaný koncert letošního ročníku v podobě britské indie-rockové čtveřice The Sherlocks (UK), která už má za sebou takové úspěchy jako třeba předskakování světoznámé kapele Arctic Monkeys.  

V sobotu to na Karlín stage pojede už od rána, oslaví se i Den dětí
Hlavním festivalovým dnem bude sobota, kdy se festival z Karlínského náměstí rozroste po Křižíkově ulici až k Invalidovně. Dopolední program na Karlín stage bude věnován všem dětem slavícím Den dětí. Oslava začne vystoupením oblíbeného tria Bombarďák a poté bude následovat vystoupení tanečních a pěveckých sborů z Prahy 8. Poté tu diváci budou mít možnost až do večera objevovat vycházející české i zahraniční hvězdy. Hlavním sobotním headlinerem bude londýnské trio rockerů Husky Loops (UK), které už má na svém kontě například tour s kapelami jako Placebo nebo The Kills. Neméně zajímavá budou i vystoupení dalších zahraničních interpretů, které představují skotská kapela The LaFontaines (UK), belgická čtveřice Portland (BE) nebo anglický písničkář Alasdair Bouch (UK). Chybět nebudou ani umělci z Čech. Ty zastoupí kontroverzní showman Kapitán Demo a vítěz soutěže Objevy United Islands, kterým je indie-rocková kapela Save The Emotion.

Na „Ostrově svobody“ se bude slavit
Jednou z hlavních programových linek festivalu letos bude „Ostrov svobody“ oslavující 30 let výročí od pádu železné opony, který vyroste v prostředí Kaizlových sadů a jeho srdcem bude ČT art Freedom Stage. Zde v roli headlinera vystoupí čtveřice polských rockerů Trupa Trupa (PL) se svým pozoruhodným mixem punku, psychedelie, popu nebo noise. Dalším hudebním lákadlem bude trio The Deadnotes (DE). Českou scénu zastoupí živelná kapela The Atavists (CZ), raper MC Gey (CZ) a objev Sergeant Jammer (CZ). Diváky roztančí energický zvuk maďarské partičky Saverne (HU) nebo bratislavského tria Walter Schnitzelsson (SK).

Další stage přinesou také hodně zábavy
Pořadatelé „Ostrovů“ stejně jako v předchozích letech nesází jen na tato dvě pódia, ale nabízí nabitý program i na ostatních scénách. Prvotřídní hudební zážitky v rámci oslav svobody slibuje i Arts Management Stage, která vznikla v režii studentů oboru Arts Management z Vysoké školy ekonomické. Diváci se mohou těšit třeba na slovenskou energickou partu From Our Hands (SK) nebo budapešťskou provokativní indie post punkovou kapelu Gustave Tiger (HU). Radio 1 Stage nabídne spoustu zajímavých hudebníků v čele s londýnskou energickou čtveřicí příznačně pojmenovanou Island (UK). Dalšími lákadly tady budou například rakouské kapely Tents (AT) a Mickey (AT) nebo zpěvačka Žofie Dařbujánová ze stále populárnějších Mydy Rabycad vystupující jako Zofie Dares (CZ).

Další tradiční oblíbenou scénu představuje ČRo Jazz Stage umístěná letos na Lyčkovo náměstí, kde se bude v sobotu hrát už od samotného rána. Diváci se mohou těšit například na unikátní jazzovou formaci Robocobra Quartet (UK) z Belfastu, jež ve své tvorbě kombinuje prvky punku a poezie. Rovnocenným partnerem všech zmiňovaných projekcí bude i tradiční otevřená Open Mike Stage u metra Křižíkova, jež ukáže známá i méně známá jména a dá příležitost i odvážlivcům z publika. Na pódiu se zde vystřídá na třicet hudebníků a večer slavnostně uzavře ikona české písně Jiří Dědeček.

Součástí bude i atraktivní doprovodný program
Pro návštěvníky bude připraven i bohatý doprovodný program vhodný pro všechny věkové skupiny. Centrem dění bude Křižíkova ulice, která se během festivalového víkendu promění v pěší zónu s celou řadou různě zaměřených aktivit. Chybět nebudou ani stánky neziskových organizací nebo přehlídka trabantů. Součástí budou také výstavy, promítání filmů nebo burza vinylů. Na své si přijdou i děti, které se mohou těšit na spoustu zábavy, i setkání s maskoty České televize Bobem a Bobkem, Večerníčkem či Ovcí.

16. ročník festivalu United Islands of Prague proběhne od pátku 31. května 2019 do soboty 1. června 2019 v oblíbené lokalitě pražského Karlína. Vstup bude jako každý rok pro všechny zdarma. Více informací najdete na http://www.unitedislands.cz/.

Dodal: Zuzana Kantorová, PR & Marketing Specialist
UNITED ISLANDS

UNITED ISLANDS

Pátek 31. 5. 2019
Vystupují:
David Keenan (IRL), Robocobra Quartet (UK), Trupa Trupa (PL), Deadnotes (DE), Walter Schnitzelsson (SK), Tents (AT), The Gardener And The Tree (CH), Bad Sounds, The Atavists, Kapitán Demo a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |