FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Metronome Festival prodlouží nejdelší den v roce na 40 hodin

Metronome Festival prodlouží nejdelší den v roce na 40 hodin
29. 05. 2019   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Čtvrtý ročník Metronome Festivalu Prague nabídne v pátek a v sobotu 21. a 22. června na pražském Výstavišti bohatou dávku koncertů předních zahraničních i domácích představitelů řady hudebních žánrů včetně nově oznámené populární britské rockové kapely Band of Sculls, která zahraje u nás úplně poprvé.
Festival, který klade důraz nejen na kvalitu hudebního a doprovodného programu, ale i na maximální návštěvnický komfort, zveřejňuje kompletní časový přehled programu včetně letošní novinky, scény v podmanivém prostředí Planetária. Až do 4. června je možné zakoupit cenově zvýhodněné vstupenky na www.metronome.cz.

Vedle pěti scén s hlavním programem najdete dění i na 10 doprovodných scénách. Samozřejmostí dramaturgie je propracovaný harmonogram hlavních scén, který umožní návštěvníkům vychutnat si kompletní bloky všech hvězd bez potřeby koukání na hodinky a rychlého přebíhání. Ani po skončení hlavního programu nemusejí hudbychtiví fanoušci domů – dvě vnitřní scény mají po oba dny luxusní program až do časných ranních hodin.

Metronome patek

Pátek 21. 6.
Páteční dění, které odstartuje otevřením festivalového areálu ve 14 hodin, zahájí na hlavní Metronome Stage v 17 hodin Lenka Dusilová. V 19.15 zde zahrají miláčci českého publika, nadžánrová britská Morcheeba, a od 22.15 nastoupí na pódium vrchol této scény, bývalý frontman nejslavnější britské kapely 90. let Liam Gallagher. Bývalý frontman ikonické britpopové kapely Oasis potvrdil, že v Praze v rámci Metronome Festivalu odehraje speciální koncert trvající devadesát minut. Pražský festival si také vybral pro premiéru svého nového alba, které vyjde na začátku června. Se stejnou show, kterou poprvé uvede právě v Praze, pak odlétá přímo na nejznámější hudební festival Glastonbury. V Praze zazní kromě zcela nových skladeb také největší hity Oasis jako Wonderwall (https://www.youtube.com/watch?v=bx1Bh8ZvH84) a dle loňských setlistů se dají očekávat také Champagne Supernova nebo Whatever. Gallagher také v Praze poprvé naživo odehraje největší hity ze své debutové sólové desky, kterou vydal v roce 2017 pod názvem As You Were a která okamžitě opanovala britský albový žebříček.

Sousední ČT Park Stage představí od 16 hodin slovenskou, ale i v Česku mimořádně populární elektronickou písničkářku Katarzii, program na této scéně vyvrcholí ve 20. 45, kdy na ni vyběhne legendární Pražský výběr. Ten při této unikátní příležitosti svého letos jediného pražského koncertu pod širým nebem představí jak unikátní skladby, tak řadu zajímavých hostů.

Na Moon Stage se během festivalu sejde hned několik světových projektů, které drží prst na tepu doby. Bude se tu hrát od 16 hodin a na pódiu se vystřídají německé elektro-duo Ätna, polská indiepopová senzace Kamp!, popůlnoční taneční show si vezme na starost osobnost nad jiné povolaná, hvězdný britský DJ Danny Howard a zakončí ji oblíbený Dan Cooley.

Radio Wave New Stage bude od odpoledne do pozdních nočních hodin patřit převážně domácím kapelám, John Wolfhooker, Lazer Viking, úspěšný comeback slavící Khoibě nebo Manon Meurt. Ze Slovenska přijedou mezinárodně protřelí The Ills a nejmladší britskou indierockovou scénu bude reprezentovat zpěvačka a kytaristka Lauran Hibberd.

V unikátním prostředí Planetária, stojícího v těsném sousedství areálu a zapojeného letos do festivalového dění, zahrají večerní koncerty originální písničkářka Bára Zmeková (od 19.30) a cenami ověnčený elektronický producent dné (22.30).

Sobota Metronome

Sobota 22. 6.
Sobotní program Metronome Festivalu Prague začne už brzy „po obědě“, areál se otevře už ve 13.30 hodin. Na Metronome Stage, jež se změní v obří kino, bude možné shlédnout skvělý dokumentární film Šimona Šafránka King Skate. První sobotní živý hudební blok na této scéně obstarají od 17.15 britští neosouloví Jungle. Velký projekt Hlasy svobody, který představí řadu českých zpěvaček několika generací v koncertním bloku bude jednou z hlavních festivalových připomínek třicátého výročí sametové revoluce. Výběr zpěvaček zahrnující Lenku Filipovou, Báru Polákovou, Emmu Smetanu, , Terezu Černochovou, Monika Načevu a další si bude možné vychutnat od 20 hodin. O tři hodiny později na tomtéž pódiu stanou další z hlavních zahraničních hvězd Metronome Festivalu Prague, němečtí průkopníci elektronické hudby Kraftwerk se svou světově proslulou 3D show, k jejímuž plnému vychutnání obdrží každý návštěvník u vchodu speciální brýle pro sledování trojrozměrných projekcí.

ČT Park Stage zahájí program v 16 hodin blokem mladé belgické hiphopové kapely blackwave. V 18.30 je zde vystřídá jedna z největších mladých hvězd současné alternativní hudby, fenomenální britská kytaristka a zpěvačka Anna Calvi. Od 21.30 na tomto pódiu připomenou průřez svoji více než třicetiletou kariérou legendární skotští Primal Scream se svojí best of show.

Odpolední rozjezd scény Moon Stage bude v domácích rukou, od 14.45 se zde vystřídají Ille, Die Alten Machinen a Ohm Square se speciální laser show. Ve 21.45 zde svůj blok zahájí mladá izraelská muzikantka, raperka a zpěvačka Noga Erez, jedna z těch, jimž festivalová dramaturgie předpovídá velkou budoucnost. Třičtvrtě hodiny po půlnoci svůj taneční set rozjedou slavní Digitalism a ve 2.45 je na této oficiální afterparty festivalu vystřídají Last Robots, zkušené DJské duo z Varšavy.

Radio Wave New Stage bude téměř po celý festivalový den věnována české hudební tvorbě různých žánrů. Program na ní poběží od 14.45, kdy jej zahájí obnovení Nylon Jail, po nich se na scéně vystřídají Viah, Margo, Market, Branko's Bridge, Floex & Tom Hodge a WWW. Až ve dvě hodiny po půlnoci na scénu vstoupí desetihlavá islandská feministická rapová úderka Reykjavíkurdætur. Rozhodně se vyplatí si na ni počkat!

Scénu v Planetáriu obsadí dvě zajímavé akvizice, od 21.45 Pražský filmový orchestr a od 23.15 v Praze žijící britský rockový písničkář Adrian T. Bell.

Dodal: Barbara Hromasová, Oxygen Communications

METRONOME

Pátek 21. 6. 2019 až Sobota 22. 6. 2019
Vystupují:
Kraftwerk (DE), Morcheeba (UK), Primal Scream (UK), Liam Gallagher (UK), Jungle (UK), Blackwave (BE), Anna Calvi, Lauran Hibberd, Ohm Square, WWW, Floex & Tom Hodge, Manon Meurt, Katarzia a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |