Reportáž z Shutdown festivalu Reclaim the world

Reportáž z Shutdown festivalu Reclaim the world

26. 08. 2019  |  Autor: Honzin  |  Komentáře (0)
Rakouská agentura Revolution event naplánovala na sobotní odpoledne třetí ročník akce - Shutdown festival. V areálu kolem neaktivní nukleární elektrárna byly připravené pro návštěvníky 4 scény - Hardstyle Mainstage, Hardcore & Uptempo Stage, Uptempo Stage a Early Stage. Každá ze zmíněných scén lákala nejedním zvučným jménem
Neaktivní nukleární elektrárna v Dolním Rakousku ve městě Zwentendorf byla dějištěm třetího ročníku jednodenního harderstyles festivalu Shutdown (pozn. redakce bez možnosti kempování). Tento ročník, kterého se účastnilo 10.000 návštěvníků, byl beznadějně vyprodán pár dní před začátkem festivalu (Pozn.: Lístky byly v prodeji od března za cenu € 73,8 (včetně poplatků) www.shutdownfestival.at/de/tickets). Na sobotu vyšlo klasické festivalové počasí poslední doby, tzn chvíli jasno a slunečno a pak sem tam zataženo a nějaká přeháňka. Každopádně, ten kdo se festivalu účastnil, rozhodně nelitoval.

Budova neaktivní nukleární elektrárny byla postavena v roce 1972, ale nikdy nebyla uvedena do provozu. Je někdy označována, jako pomník jaderné energetiky v Rakousku („Atomkonserve Zwenti“). Měla mít jeden reaktor s výkonem 730 MW. S pár jedinci jsem tento rok absolvoval prohlídku, která opravdu za to stála.

Festival se organizačně dost snaží každý rok. Letos tomu nebylo jinak. Vše bylo dotažené a připravené na jedničku s hvězdičkou. Oddělení vstupů pro organizované zájezdy od vstupu pro ostatní návštěvníky, ztráty a nálezy, EWN stánek s pláštěnkami nebo slunečními brýlemi, dostatek pitné vody a stánek s festivalovým oblečením byly samozřejmostí. Nechyběl dostatek stánků s občerstvení, takže nikdo netrpěl žízní ani hlady. Nakonec festival vynikal speciálním systémem pro placení – čipovým náramkem, který se dal kdykoliv a bez problémů dobít. Novinkou pro letošní ročníky byly v minulosti chybějící Locker Boxy. Oproti loňskému ročníku se zlepšila rychlost obsluhy na barech. Festival přidal i pomocnou ruku k recyklaci a to tím, že za vrácený kelímek či lahev vám bylo odměnou sleva ve výši 0,20 €. Není to moc ale, každou snahu na záchranu planety já ocením.

V sobotu panoval hodně horký slunečný letní den. Stihnout všechny zvučná jména během dvanácti hodin festivalu je skoro nadlidský úkol. Kdo jel na festival s tím, stihnout co nejvíc DJ´s podle plánu udělaného doma, tak se mohlo stát, že byl poměrně dost zklamán a nejsem si jist, jestli si to i užil podle svých představ.

Všechny stage, byly rozumně uspořádány a přejít mezi nimi nebyl zas až takový problém. Jediný problém byl vybrat si tu správnou, protože se našlo pár časových úseků, kde jsem chtěl být v jeden okamžik na všech 4 stage. Revolution event si při sestavní line-up dali tento rok opravdu záležet.

Hardstyle Main Stage: Phandelic, Lumex, Sound Rush, Scale, Keltek, Phuture Noize, Frequencerz, Ran-D, Dr. Peacock,  Angerfist
MC: Nolz

Hardcore / Uptempo Stage: Artheist, AniMe, Poley Tight, Never Surrender, Bodyshock, Destructive Tendencies, Deadly Guns, Andy The Core, DRS + Live: N-Vitral, €LIT€
MC: Tha Watcher

Rawstyle Stage: Dan-Rider, Hernandéz, Clockartz, Requiem, Deetox, Sub Sonik, E-Force, Killshot, Rebelion, Delete
MC: Omen

Early / Freestyle Stage: Anodyze, Tom Aitch, Rät N FrikK, Ruthless, Dr Phunk, The Viper, Ruffneck, Predator, Promo
MC: Syco

Shutdown

Jak sami vidíte, line-up byl opravdu hodně nabitý a pestrý. Opravdu bylo z čeho vybírat. Stejně tak jako loni, tak i letos posledních 15 minut patřilo The Endshow. Nebyla tak spektakulární jako ta na DefQon.1, ale zase nebyla jedna z těch nejmenších. Určitě bylo na co se dívat.

Po hudební stránce jsem byl oproti loňskému ročníku výrazně spokojen. Rakušané se organizačně snažili dotáhnut festival na dost vysokou úroveň. Důkazem toho byl i během prodeje lístků probíhající ambasadorský program, díky němuž šlo zakoupit výhodněji vstupenky. Odměny v programu byly velice zajímavé od parkovacího lístku, přes volný vstup na festival, poukázky na konzumaci až k prohlídce elektrárny nebo dokonce večeře s jedním z headlinerů..

Naše společná autobusová výprava, které se účastnilo celkem 78 lidí (což je o 30% /19 osob/ víc než loni), se vydařila i tentokráte. Díky všem z autobusu co přispěli svým chováním k tak dobrému pocitu ze zájezdu! Příští rok bych jel bez váhání určitě znova! Tento festival je kousek za hranicemi a má opravdu co nabídnout, i když cena vstupenky je oproti domácím akcím 2x tak vysoká, tak ta investice za ohromně nabitý lineup podle mě stojí!
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SHUTDOWN

Sobota 10. 8. 2019
Vystupují:
ANDY THE CORE, ANGERFIST, ANIME, BODYSHOCK, CLOCKARTZ, DAN RIDER, DEADLY GUNS, DELETE, DESTRUCTIVE TENDENCIES, DR PHUNK, DR. PEACOCK, E-FORCE, FREQUENCERZ, HERNANDEZ, KELTEK, KILLSHOT, LUMEX, N-VITRAL, NEVER SURRENDER, POLEY TIGHT, PREDATOR,PROMO, RAN-D, RÄT N FRIKK, REQUIEM, RUFFNECK, RUTHLESS, SCALE, SOUND RUSH, SUB SONIK, THE VIPER, TOM AITCH
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika