Marco Bailey v rozhovoru

Marco Bailey v rozhovoru

24. 09. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Rozhovor s headlinerem listopadové Apokalypsy, který se čestvě stal nejlepším belgickým techno djem a producentem dle belgických Electronic Music Awards 2006.
Ahoj Marco, co je u tebe momentálně nového a jak se těšíš na Apokalypsu? Když se podíváš na lineup hlavní stage (Marco Bailey, Eric Sneo, Felix Kröcher, Viper XXL, Weichentechnikk), jaká první slova tě napadnou?
Nového je toho spousta…především se teď snažím trochu upravit a změnit styl hudby, kterou hraji. Snažím se vytvořit více inovací, byl bych rád, aby mé sety i moje produkce byly svěží, funky, plné nápadů, aby v posluchačích zanechaly pozitivní dojmy. Nechci se zařadit mezi DJ´s hrající stále to samé, rychlé, tvrdé a z mého pohledu nudné… Můj sound je směsí elektra, funky techna a minimalu, občas do setů (záleží samozřejmě na party) zařadím také tvrdší desky.

Line-up je zajímavý, ale jak už jsem řekl, nejsem velký příznivec hardtechnaJ Těším se na Erica, jsme už dlouhou dobu přátelé. Je to skvělý DJ a producent.

Co je v tuto chvíli aktuální na tvém labelu MB elektronics? Mohou se fanoušci těšit na něco nového?
Na MB elektronics (30) vychází moje nová deska, kterou jsem udělal ve spolupráci s kamarádem Redheadem. Dále by mi také měla vyjít deska na labelu Carla Coxe, Intecu. Na MB elektronics se dále chystáme vydat desku remixů od Danny Howellse. V současné době také pracuji společně s mým nejlepším kamarádem Tom Hadesem na novince, která by měla vyjít začátkem příštího roku.

Pro mnoho lidí jsi ikona funky techna. Hodně tvých českých fanoušků si chválí, že tvůj styl funky-groovy, jaký jsi hrával, je ničím nenapodobitelným. Co od tebe mohou očekávat partypeople na Apokalypse?
Jak už jsem se zmínil, hraji mix minimalu, funky techna a elektra, občas se nebráním tvrdším deskám. Apokalypsa si ale určitě zaslouží technoJ

Bobycentrum je velký komplex, hotel jsou 2 minuty chůze. Zůstaneš po svém setu na akci a budeš si užívat party s lidmi?
Samozřejmě! Už se na vaši party opravdu moc těším a jen chci říct – „let´s rock da house!!!“ J


Marco Bailey: “Techno je z mého pohledu čistá energie. Při hrání se jí naprosto podám, na sto procent prožívám s lidmi radost z hudby. Je to i moje radost.” V roce 2004, kdy Marco absolvoval několik světových tour a v květnu mu vyšlo nové album “Rude Boy”, vyhoupl se tento charismatický DJ opět na špičku taneční scény. 15 let zasvěcených a obětovaných hudbě ukázalo, že Bailey si svůj úspěch právem zaslouží. Marco Bailey, původem z Belgie, se ukázal také jako schopný producent. Jeho tvorba nezůstala bez povšimnutí a tracky, které komponoval se objevovaly a dodnes objevují na světoznámých labelech. Oslovila ho i jedna z hlavních postav techno scény, Carl Cox, aby vydal skladby na jeho labelu Intec. Další Marcovy desky vyšly mimo jiné i na lab. Primate, Zync nebo Tortured. Tímto si jen upevnil svou pozici respektovaného producenta a samozřejmě i Dje. Bailey také založil společnost MB Elektronics and MBSelektions – label, na kterém vychází zajímavé a kvalitní tracky od DJských hvězd, jakými jsou Ben Sims, Umek, Adam Beyer, Claude Young, Cristian Varela, Redhead a celá řada dalších. V roce 2000 Marco Bailey spojil své síly s předním španělským Djem, Cristianem Varelou a společně zrealizovali label Pornographic Recordings. Tracky zde vyšly například Umekovi, Gayle San, Oxie.

Marco Bailey je člověk, který za své poslání cítí bavit lidi, láska k techno music pohltila celý jeho život. Procestoval celý svět, navštívil nespočet akcí, klubů, open-air festivalů. Jeho charakteristický sound zahrnuje prvky klasického techna, elektra, funky a někdy i minimal soundu či tech house.

Některé akce, kluby a festivaly, na kterých Marco Bailey hrál: I love techno - Ghent, Nature One - Germany,Awakenings -Holland,pukkelpop festival -Belgium,Creamfields -Czech republic, Mayday-germany -Hungary & Poland, Liberty One - Germany, Oracle festival - Los Angeles, Liquid Room - Tokyo, Zouk - Singapore, Clubland - Bogota, Maniac Love - Tokyo, Texound - Taipei, The Bunker - Rio de Janeiro,Space -Ibiza, Orbit - Leeds, Chinese Laundry - Sydney,Florida 13 -Fraga, Industrial Copera - Granada, La Real - Oviedo, Rex - Paris,Turnmills- london, Fuse - Brussels,Atomic jam -Birmingham, Dancevalley - ndl, Mistery land - ndl, Doornroosje - ndl, liberty -bucharest,metropolis-Sofia,kanty -poland,aria -montreal,mazzo-amsterdam, the best-zagreb, Womb-Tokio,Fuze club Athens&U-Matic.

1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

06. 07. 2007 | 18:28:18
+0 | -0
franchement je suis un fan de toi marco mais je suis en traine de cherche sur les 2 chansons la de "colorfest" et aman et la chansone de la rentré du site "shiiling loop" et merci d'avance marco
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika