FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Tata Bojs na Metronome probudí Křižíkovu fontánu

Tata Bojs na Metronome probudí Křižíkovu fontánu
06. 10. 2019   |   Autor: redakce   |   Komentáře (1)
(Promotion) Legendární Křižíkova fontána na Výstavišti Praha Holešovice se konečně dočká uplatnění odpovídajícího jejímu historickému i kulturnímu významu. Stane se jedním z hlavních dějišť pátého ročníku Metronome Festivalu Prague, který proběhne ve dnech 19. a 20. června 2020.
Velmi speciální koncert zde odehrají pražští Tata Bojs, jejichž frontman Milan Cais novou scénu, která ponese název H2O, vizuálně přetvoří. Největší pražský hudební festival pod širým nebem se tak bude společně s Výstavištěm podílet na oživení tohoto unikátního prostoru a jeho rekonstrukci. V prodeji jsou aktuálně v omezeném počtu vstupenky na celý festival pouze za 1 390 Kč.

Tata Bojs

„Festival Metronome přinese divákům jedinečná hudební vystoupení, která zažijí pouze u nás. Pro rok 2020 propojíme unikátní program s unikátním místem. Ve spolupráci s Milanem Caisem a kapelou Tata Bojs jsme se rozhodli probudit Křižíkovu fontánu. Společně připravujeme jedinečný koncert, pro který Milan Cais navrhuje i samotnou scénu,“ říká pořadatel festivalu David Gaydečka.

Křižíkova fontána, jež se v roce 2020 stane už šestou scénou Metronome Festival Prague, je považována za nekrásnější součást pražského Výstaviště. Její název není jen symbolický. Původní podobu světelné fontány navrhl totiž „český Edison“ a jeden z nejvýznamnějších vynálezců naší historie František Křižík. Byla otevřena v roce 1891 u příležitosti Jubilejní zemské výstavy. Velkou rekonstrukcí prošla fontána v souvislosti s přestavbou Výstaviště pro Všeobecnou československou výstavu konanou v roce 1991. Vznikl kolem ní amfiteátr pro více než 6 000 diváků, který však byl využíván vesměs ke kulturně nepříliš významným, komerčním účelům. V roce 2017 byl provoz Křižkovy fontány zastaven a vznikla petice za její znovuzprovoznění. Její začlenění mezi lokace Metronome Festival Prague ji tedy konečně vrátí na její pravé místo, mezi nejvýznamnější kulturní památky hlavního města.

„Prostor bývalé Křižíkovy fontány je velmi specifický a vlastně i dost inspirativní. Pokusím se scénu navrhnout tak, abych využil architekturu místa komplexně a aby už samo pódium působilo na první pohled nestandardně. Scénu budeme modelovat jako sochu. Světlo a projekce budou nástroje k docílení výsledného tvaru. A myslím, že to bude vůbec první koncert v historii Tata Bojs, kdy budeme hrát do tří stran neboli 180 stupňů,” poodkrývá plány Milan Cais, který náročný úkol oživit novou festivalovou scénu přijal.

Koncerty Tata Bojs a vůbec všechno dění kolem této originální české kapely má vždy skvěle dotaženou výtvarnou podobu. Milan Cais totiž není jen významným českým hudebníkem, skladatelem a textařem, ale také vizuálním umělcem. Kromě činnosti pro Tata Bojs, do níž spadají například návrhy obalů desek, scén při koncertních turné nebo výtvarná podoba loňské výstavy v galerii DOX ke kulatému výročí založení Tata Bojs, je Cais také velmi respektovaným výtvarníkem v oblasti volné tvorby. Spojuje v ní tradiční výtvarné postupy s novými médii a progresivním myšlením, což ostatně skvěle koresponduje i s podobně postavenou hudební tvorbou Tata Bojs.

Tata Bojs se na scénu Metronome Festivalu Prague vrátí po dvou letech. Byli jedněmi z hlavních hvězd třetího ročníku v roce 2018, kdy zde slavili třicáté výročí založení a na svůj celodenní koncert si pozvali spoustu hostů, převážně z řad svých generačních a žánrových souputníků. Jejich koncert měl jednu z největších návštěvností mezi českými kapelami v celé dosavadní historii festivalu Metronome. Lze tedy očekávat, že ani letos, kdy bude jejich vystoupení navíc povýšeno na zcela mimořádný a neopakovatelný vizuální zážitek, nezůstane zájem o jejich koncert za očekáváním. Ostatně červnový termín festivalu je i termínem narozenin kapely Tata Bojs.

Dodal: Michaela Kadlecová, Metronome Festival

METRONOME

Čtvrtek 23. 6. 2022 až Neděle 26. 6. 2022
Vystupují:
Oh Wonder (UK), Beck (USA), Nick Cave and The Bad Seeds (AUS), Underworld (UK) a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
albaker | 31. 03. 2020 | 07:15:52
DOBRO DAN MOJ LJUDI Andore MOJ PREIZKUS, KAKO DOBIM POSOJILO, DA KUPIM HIŠO IZ NEKRETNEGA IN ŽENSKEGA POSOJILNEGA DRUŠTVA, KI JE IZDELALA FIRM ALBAKERSKEGA POSOJILA, DANES ZELO SREČAN IN BOŽJI BLAG ALBAKER POSOJIL FIRM Ime mi je maria, sem iz Andore, ki sem jo iskal resnično posojilo za zadnjih 5 mesecev, da kupim hišo, kar sem dobil je bil kup prevar, zaradi katerih sem jim zaupal in na koncu dan, vzeli so mi denar, ne da bi dali ničesar v zameno, vse moje upanje izgubil sem se zmeden in frustriran, tega nisem hotel nikoli karkoli opraviti s posojilnicami na internetu, zato sem šel prijateljici izposodila nekaj denarja, povedala sem ji vse, kar se je zgodilo, in ona je rekla, da mi lahko pomaga, da pozna kreditno podjetje, ki mi lahko pomaga pri kakršnem koli znesku posojila ki jih potrebujem z zelo nizko obrestno mero 2%, da je pravkar dobila posojila od njih, usmerila me je, kako naj zaprosim za posojilo, sem ga tako kot mi je povedala, sem se prijavila z njimi na e-pošto: albakerloanfirm@gmail.com, nikoli verjel, toda poskusil sem in na moje največje presenečenje sem dobil posojilo v 24 urah nisem mogel verjeti, Znova sem vesel in bogat in se zahvaljujem Bogu za tako posojilo podjetja, kakršna je ta, še vedno obstajajo na tej prevari povsod, prosim, svetujem vsem, ki potrebujejo posojilo po e-pošti (albakerloanfirm@gmail.com) vas ne bodo nikoli izneverili, in tvoje življenje se bo spremenilo kot moje. Hiter stik (albakerloanfirm@gmail.com) danes in dobite vaše posojilo od njih, bog blagoslovi ALBAKER POSOJILO FIRM za njihovo pristno ponudbo posojila.  Prepričajte se, da ste se za posojilo obrnili na ALBAKER POSOJILO FIRM, ker sem posojilo uspešno prejel od tega podjetja brez stresa. Obiščite njihovo e-pošto (albakerloanfirm@gmail.com)

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |