Parov Stelar přivede publikum do woodoo extáze

Parov Stelar přivede publikum do woodoo extáze

20. 11. 2019  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Koncerty úspěšných umělců mají často atmosféru mší. Lidé své idoly doslova uctívají. Parov Stelar je celosvětově uznávaný umělec z Rakouska a jeho koncerty jsou přesně takové. Je to snad nějaké Voodoo? Nebo dokonce černá magie? Kdo to může říct? Je to ale stejně jedno, protože fanoušci berou Parova Stelara jako nejvyššího kněze rytmu a melodických linek, který dobře ví, jak je dostat do extáze.
V kultu Voodoo komunikuje s masami vyšší bytost zvaná Bondieu prostřednictvím kněží jménem Loas. Parov Stelar to samé dělá s hudbou. Semínka „Voodoo Sonic“ byla zaseta. Ve stejné chvíli vznikl nápad natočit několik EP místo konvenčního alba - to dává větší uměleckou svobodu a možnosti prozkoumat zvukové krajiny „Voodoo Sonic“. A první díl „Voodoo Sonic“ právě vyšel.
 

„Go Wake Up“ - první skladba z Voodoo vesmíru Parova Stelara vyšla jako singl 1. listopadu. Je to skladba, která vás chytne a nepustí.  Druhá v pořadí, „Vooodoo Sonic“, je titulní skladba EP, s úžasnými samply. Track číslo 3 obsahuje sampl Q-Tipa (z A Tribe Called Quest fame), který se objeví jako hlasatel Voodoo v „Number One MC“. A poslední, čtvrtá skladba „The Fall“ je dalším společným dílem se zpěvačkou Lilja Bloom. Její filmový sound z ní dělá opravdovou lahůdku.

Parov Stelar miluje vinyl. Proto se zrodilo pouhých 100 limitovaných desek Voodoo Sonic- Limited Art Edition Vinyl. Každou Parov Stelar sám ručně vytvořil, očísloval a podepsal! Obal „Voodoo Sonic“ navrhl sám Parov Stelar. Tak si představuje spojení umění a strojů.
 

Ale nejen „Voodoo Sonic“ zazní v pátek 29.11. v pražské Tipsport aréně. Parov Stelar má na svém kontě spousty skladeb, na které čekají návštěvníci jeho koncertů po celém světě.

Před samotným zakladatelem elektroswingu rozehřeje pražské publikum DJ Lumiere.

Dodal: Michal Rejzek
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PAROV STELAR

Pátek 29. 11. 2019
Vystupují:
Parov Stelar (AT), support: DJ Lumiere
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika