Reportáž z Devastator Stage na Imagination festivalu

Reportáž z Devastator Stage na Imagination festivalu

24. 11. 2019  |  Autor: Honzin  |  Komentáře (0)
V pátek 22. listopadu se v PVA pavilonech na letňanském Výstavišti v Praze odehrálo již desáté pokračování festivalu Imagination. Ve dvou pavilonech  proběhla nejsilnější halovka tohoto podzimu na území ČR. Do Prahy přijela nejžádanější jména z harder styles a DnB scény.
Týden se s týdnem sešel a nastal čas, kdy vypukla desátá edice Imagination festivalu. Tím dnem byl minulý pátek 22. listopadu. Podzimní edice Imagination festivalu probíhala na dvou stage. Celkem se představilo na 30 vystupujících.

Imagination festival 2019

Imagination Stage se dokonce pyšnila tím nejsilnějším drum & bassovým line upem v historii festivalu!

Já jsem se převážně věnoval Devastator Stage, která byla zaměřena především na hudbu žánrů Harder Styles. Právě hudební žánry jako hardstyle, hardcore, frenchcore či uptempo dokáží z člověka vyždímat i ty nejposlednější zbytky energie, které zaplavili kompletně celé Výstaviště v pražských Letňanech.

Na desáté výročí nás organizátoři opravdu nešetřili. Na celý večer pro nás připravili ultimátní obsazení Djs. Celou nocí nás prováděl legendární MC DV8. Peter Aldenzee patří k těm nejlepším světovým harder styles MC. Osobně jsem se s ním potkal před více jak 11 lety na X-Qlusive Showtek ráno po skončení akce s kytarou v ruce. Za tu dobu se Peter moc nezměnil, stále si drží svůj osobitý přístup, co jsem se s ním bavil, tak se na Imagination festival po 3 letech vratil rád.

Jako první se na Devastator stage objevil se svým speciálním oldschoolovým setem slovenský Dj Uplifter. Ať už patříte k pamětníkům nebo se jen chtěli vrátit ke kořenům a počátkům Harder styles, tak jste určitě byli na svých místech už od úplného začátku.

Českou scénu dále reprezentovala skupina hardstylových DJs ve speciálním b2b2b, jmenovitě Mejsi vs. Crane vs. Sixtas. Toto mladé a nadějné seskupení mělo co nabídnout, kdo byl tak rozhodně nelitoval. Byla to jedna klasická pecka za druhou.

Prvním zahraničním vystupujícím byl mladý holandský DJ a producent Demi Kanon. Ten pokračoval v nastoleném hardstylovém tempu. Demi Kanon mezi hardstylovou elitu vytáhl Wildstylez v roce 2015. Dnes už Demi Kanon žádnou pomoc nepotřeboval a skládá společně s takovými jmény jako  třeba Atmozfears. Na jeho české premiéře snad nikoho nezklamal.

Následovali samotní kmotři hardstylu. TnT aka Technoboy & Tuneboy, ti pamatují úplné začátky tohoto hudebního žánru. Více jak 20 let tato dvojka objíždí největší světové hudební festivaly, kde pilují svůj ikonický hardstyle do podoby. Chlapci ze šuplíku vtáhli opravdové klasiky. Tohle bylo něco, co jsem chtěl již na domácí půdě na párty slyšet.

Poté set plného euforického hardstylu, který předvedl ve své premiéře v České republice Atmozfears (autor hymny pro letošní festival Decibel), kde předvedl i své nejnovější kousky, na kterých spolupracoval s těmi největšími hvězdami svého žánru. Ačkoliv tento sound moc nemusím, tak pán si očividně publikum hned z kraje získal na svoji stranu. Ještě aby ne, když samotná Hardwell, několikanásobný vítěz ankety Dj Mag, o něm prohlásil, že je mnohem lepší producent, než je on sám.

Další v pořadí se představil australský Delete známý svým extrémním raw hardstylem a jeho velmi populárními VIP edity s brutálními kopáky, co drtí haly po celém světě. A ani u nás tomu nebylo jinak! Drtil to pěkně. Všichni příznivci Kick&Roll si přišli na své!

Osobně jsem se velmi těšil na premiérové vystoupení Deadly Guns, jakožto hrdý člen jeho fanouškovské základny The Chosen Ones. Michael se představil jakožto pravý hardcorový nadšenec. V jeho setu bylo ke slyšení pár skladem které výborně kombinoval s prvky metalu. Při jeho tracku Papa Roach - Last Resort (Deadly Guns & Warface bootleg) snad doslova a do písmene explodovala celá Devastator stage!

Konečně došlo na slavnostní hřeb hardcorové části večera v podobě samotného krále Angerfista, který určitě očekával nejeden návštěvník. Ikona hardcore scény, která každým rokem táhne víc a víc posluchačů. A díky této oblibě stoupá v již zmíněné anketě Dj MAG.  Danny se konkrétně na Imagination festival vrátil po 4 letech, je škoda, že na 10 výročí nejsilnější halovky tohoto podzimu nevystoupil v ultimátním live actu ale pouze v klasickém Dj setu. Myslím, si, že domácí scéna by si to právem zasloužila díky při této příležitosti. Danny zahrál spoustu novinek z jeho nového alba Diabolic Dice. Rohzhoně svým setem nezklamal.

Večer však zdaleka nekončil. A ještě k tomu se zrychlili! O to se postaral frenchcorový miláček domácího publika, teprve devatenáctiletý Sefa. Holandský mladý sympaťák je už právem považován za ikonu svého žánru. Díky svému blízkému spolupracovníkovi a mentorovi (Dr. Peacock) patří mezi současnou elitu frenchcoru. Letos zažil HighLight své kariéry, když vystupoval jako posledního DJ na největším festivalu harder styles na světě – Defqon 1. V Praze vystupoval již několikrát a tak věděl, do čeho jde. Domácí publikum ho přivítalo s nadšením, domnívám se, že stage byla i o něco málo plnější než na Angerfista. Jeho energetický set nenechal nikoho chladným.

S blížícím se závěrem festivalu se ještě představili na kráska a zvíře. Tedy vlastně F.Noize vs. LADY DAMMAGE. Ti nám předvedli, jak vypadá kvalitní uptempo. Španělská talentovaná mladá producentka a Italský matadot, fanatik a gaber v jedné osobě vydali ze sebe to nejlepší co mohli. U Francesca to platilo dvojnásob, protože po zdravotní stránce na tom nebyl opravdu nejlépe.

Celou Devastator stage na Imagination festivalu 2019 pak uzavřeli domácí Hungry Beats, které snad ani nemá cenu představovat. Domácí stálice a hvězdy, které se nenechali zahanbit předchozí zahraniční produkcí a předvedli to, co se od nich očekávalo, tedy to nejlepší z jejich repertoáru.
Festival jako takový se každým rokem zlepšuje. I tento rok byla v hale 1 naproti šatnám umístěna Meet & Greet zóna s fotostěnou, kde se návštěvníci mohli vyfotit se svými kamarády a potkat vystupující festivalu. Co jsem sledoval pravidelné news, které chodili skrz emaily, tak se celá organizační skupina posunula na lepší úroveň. Nechyběly Locker Boxy, Hard & Smart program a marchendise. Jedinou vadou na kráse pro mě pořád bylo umístění odpočinkové zóny ve venkovním prostředí. V listopadu chodit z vyhřátého prostředí do zimi není to co každý snese bez újmy na zdraví.

Nejsilnější halovka tohoto podzimu je tedy už za námi, teď už zbývá se jen těšit na vánoční večírek v podobě X-massacre, který proběhne v pátek 20.12.2019 na stejném místě jako Imagination festival, tedy v PVA pavilonech na letňanském Výstavišti v Praze. A 27. března příštího roku samozřejmě Devastator Hall.

Devastator Hall
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

IMAGINATION FESTIVAL

Pátek 22. 11. 2019
Vstup: od 979 Kč
Vystupují:
Noisia, Delta Heavy, Current Value, Jade b2b L33 b2b Agressor Bunx feat Nuklear, Hallucinator, Koven, Madface, Muzzy, Rido, Teddy Killerz vs. Gydra vs. Mizo, Angerfist, Atmozfears, TNT aka Technoboy & Tuneboy, Deadly Guns, Sefa, Delete, Demi Kanon, F.noize vs Lady Dammage, Uplifter, Hungry Beats, Mejsi vs Crane vs Sixtas
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika