Rozhovor s Jody Wisternoffem (Way Out West)

Rozhovor s Jody Wisternoffem (Way Out West)

29. 09. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Teprve po druhé do naši republiky zavítá progressive mag Jody Wisternoff s projektem Way Out West a bude to už dnes, na brněnské Citadele. K této příležitosti je právě teď ten správný čas, kdy udělat s Jodym rozhovor. Večer nashle, uvídíme se v Boby centru.
Ahoj Jody, položím Ti klasickou otázku “jak se máš, co nového”?
Děkují, mám se dobře, ale toto léto mám málo volného času, mám trochu poškozený sluch z vystoupení, ale už se cítím lépe, takže jde to. Vychází můj nový singl „Nostalgia“ na holandském „Be yourself“ labelu.

Říká se, že Anglie je kolébkou taneční hudby, dá se říct udává směr. Jaký je Tvůj názor na současnou anglickou taneční scénu a jakým směrem se podle Tebe půjde?
Myslím, že kvalitní taneční hudba vzniká ve všech koutech světa a ne jen v Anglii. Také si myslím, že klubová scéna je nyní silnější ve východní Evropě a v Jižní Americe než v Británii. Je to stále ve vývoji a těžko se odhaduje jakým směrem se to posune, každopádně je electrohouse nyní nejoblíbenější. Možná se zopakuje styl 90. let??

Kdo jsou Tvoji oblíbení producenti a DJs? Kdo je Tvůj idol?
Silicon Soul, 16 Bit Lolitas, Henrik B, Moussa Clarke, Ame, D Ramirez atd., seznam he dlouhý. Je strašně moc producentů a DJů, kterých si vážím, nemám jednoho konkrétního idola, přesto si velmi vážím Sashu.

Řídíš se hudebními trendy nebo jdeš vlastní cestou?
Ve skutečnosti od každého trochu. Jsem ovlivněný novými tracky které poslouchám, ale myslím si, že jako producent neděláš jen podle sebe, ale jsi stále inspirován i ostatními styly.

Jak by jsi popsal hudbu, kterou aktuálně hraješ. Hraješ tracky, které se líbí Tobě nebo to co vyžaduje publikum?
Hraji tracky, které vyvolají emoce, ne příliš jednoduché a prázdné věci. Milují tracky s mužským vokálem, ale jen když jsou dobré a ne moc kýčovité. Někdy electro/minimal, ale preferují hudbu plno energie.

Way Out West tvoří 2 jména – Jody Wisrtrnoff a Nick Warren. Kdy jste se potkali poprvé a kdy oficiálně vznikl projekt WOW?
Poprvé jsme se potkali před 15 lety v jednom rekord shopu, kde Nick pracoval. 3 roky na to jsme založili Way Out West. Byl to nápad mého otce ať začneme pracovat spolu, který nám hodně pomáhal.

Víš vůbec kolik vlastních tracků a remixů jsi doposud vydal?
Přibližně kolem 100 remixů, 3 alba a hromadu singlů.

Ta hromada muziky, o které se bavíme byla opravdu prvotřídní. Jaké máš plány do budoucna? Pracuješ aktuálně na něčem? Jaké jsou Tvoje priority, Way Out West nebo spíš sólo kariéra.
Děkuji. Momentálně pracují na na sólo věcech, ale i s Nickem máme plány v blízké budoucnosti, takže WOW bude brzy zpět. Jdu zavolat Nickovi :o).

Který Tvůj vlastní track nebo remix je Ti nejbližší a proč?
Jsem skutečně velmi hrdý na „Cold drink, hot girl“, které vyšlo před nedávnem. Z Way Out West věcí je pro mě „Ajare“ favoritem všech dob. Stále milují Way out West remix na BT-ho „Shame“.

Hraješ raději v menších klubech nebo se cítíš lépe na velkých akcích a na open air festivalech pro několik tisíc lidí?
Osobně jsem raději pro menší kluby, jelikož je to intimnější, ale open air festivaly můžou mít také úžasnou atmosféru díky velkému publiku.

Které je Tvoje oblíbené místo hraní (stát, město, název klubu). Na které vystoupení si vzpomínáš nejvíc?
Mar Del Plata, Argentina. Klub se jmenuje Sobremonte a mám na to drsné vzpomínky!!! Další takový je klub Cavo Paradiso v Řecku ve městě Mykonos – prostě úžasné!

WOW hrálo v ČR zatím jen jednou, myslím, že to byla párty Global Connection v Praze, v roce 2002. Vzpomínáš si na to?
Ano, byla to výborná akce!! Rád na ní vzpomínám!

Možná si vzpomínáš, že české publikum má raději tvrdší hudbu než obvykle. Myslíš, že dokážeš vytvořit tu pravou atmosféru, a že bude publikum nadšený? Co můžeme od Tebe očekávat na Citadele 29. září 2006?
Ano! Jsem si jistý, že bude úžasná atmosféra! Budu hrát hodně gradujících věcí plných síly a energie a případně přidám trochu BPM. Žádný problém…

Tvůj vzkaz pro české publikum?
Děkují za podporu taneční scény v minulosti a také do budoucna.

1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
corwi
29. 09. 2006 | 13:11:51
+0 | -0
Way Out West a Jody tady hrali jeste na poslednich Creamfields v roce 2004...:-)
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika