Coldcut vydají DVD +CD

Coldcut vydají DVD +CD

04. 10. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Krátce pře jejich českou premiérou, pronikly na veřejnost informace o jejich chystaném DVD + CD Remixů jejich posledního alba Sound Mirrors, které vydají koncem října.
ColdCut – “ Sound Mirrors Videos & Remixes” DVD+CD
Coldcut vždy fascinovali kombinací zvuku a obrazu, takže DVD verze Sound Mirrors (kritikami velmi dobře přijaté album) jim sedí jako ulitá. Ve spolupráci s freelance music video komisařem Vez Hoperem vyndali medium hudebního videa ze světa MTV a cheesy reklamy a vytvořili pravý opak - čistě umělecké vyjádření hudby.

Individuální video režiséři a umělci byli pozváni do projektu aby spojili svojí kreativitu s tracky ze Sound Mirrors a interpretovali vybranou skladbu svým unikátním způsobem. Nebylo žádné předem dané zadání, pouze aby Coldcut, pokud to bude možné, vůbec nezasahovali do jejich práce. Výsledek je zarážející, diverzní kolekce unikátních a velmi kreativních hudebních video tracků, natočených známými i naprosto neznámými režiséry .

coldcut

"Tohle byl opravdu vzrušující projekt", komentuje Jon More. "Přenechat vše čistě na video režisérech byl trochu krok do prázdna, ale jak je vidět, vyplatilo se to. Myslím, že brát režiséry stejně jako umělce, ne jako někoho koho si najmete na práci, dělá výsledek mnohem silnější a podstatně unikátnější."

Matt Black dodává "Tyhle videa jsou hodně vypovídající, vizuální ozvěny naší hudby viděné skrze oči a uši režisérů co s námi spolupracují. Jejich reakce na naší tvorbu jsou pro nás důležitý feedback, protože nám to poodkreje i naše vlastní motivace a myšlenky, které jsme dali do Sound Mirrors. Můžeme vzít tuhle práci a elementy zakomponovat do naší AV show. Technologie a podstata DIY se rychle propojují a mění svět popové reklamy. Chceme aby toto DVD reprezentovalo přesně tuhle myšlenku: výzva předefinovat nejenom vztah umělců a nahrávacích společností, ale formu jako takovou."

Druhá strana releasu je audio CD kolekce remixů singlů ze Sound Mirrors. Tracky otočené naruby od kamarádů z labelu (Spank Rock, Qemists, Kentaro and Daedelus) jmen jako Lemon Jelly and Tiga, plus Switch/Solid Groove a Sway. Mimo jiné obsahuje bonus track “The State We’re In” a Coldcut klasiku “People Hold On”.

Mít toto DVD + CD remixů je povinnost pro všechny Coldcut fanoušky, stejně jako návštěva jejich prvního vystoupení v ČR.


DVD Tracklisting
1. True Skool - (Directed by Clay Lipsky)
2. Just For The Kick (Smuggling Peanuts)
3. Walk A Mile In My Shoes (Clay Lipsky)
4. Mr Nichols (Andres Riiser)
5. A Whistle & A Prayer (Woof Wan-Bau)
6. Everything Is Under Control (Oscar Wright)
7. Aid Dealer (Ocean Monsters)
8. This Island Earth (Joel Trussell)
9. Colours The Soul (Diane Harris)
10. Sound Mirrors (Up The Resolution)
11. The State We`re In (Ne-O)

CD Tracklisting
True Skool (Spank Rock BBC Soundsystem remix)
Everything is Under Control (Coldcut Theory 0.1)
Everything is Under Control (Qemists remix)
True Skool (Sway Remix)
Man In A Garage (Snap Ant version)
Everything Is Under Contol (DJ Kentaro remix)
True Skool (Switch remix)
People Hold On (Casuals remix)
Walk a Mile in My Shoes (Tiga remix)
Everything is Under Control (Solid Groove Dub Mix)
The State We`re In (Coldcut Bassass mix)
Man In A Garage (Nick Franglen Lemon Jelly remix)
Man In A Garage (Daedelus Hydraulic remix)
Walk a Mile in My Shoes (Henrik Schwarz remix)

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika