Warlock v Cross Clubu

Warlock v Cross Clubu

05. 10. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Londýnské podsvětí bude v pátek 13. 10. reprezentovat dj a producent Warlock.
Říjnové „eshákvéčko“ (SHQ) dokonale rozsekalo čistě domácí obsazení v čele s vláčnou Načevou & scratchujícím kšiltovkářem Fivem. Fajn atmosféra za gramcema i v publiku, extra sound na dolní stage, ještě v půl osmé ráno narváno, prostě mejdan jaxviňa. Nyní přichází osvěžení v podobě zahraničního hosta.

warlock

Jason Alexander se zapojil do hudebního dění kolem roku 89, kdy přichází na školu do východního Londýna. Začala báječná léta hardcore, kamarád mu staví vysílač a půl roku elektrizuje své okolí pirátským vysíláním. Poté dostává prostor třikrát týdně masírovat posluchače Pulse 90,6FM, a i když je rádio později násilně uzavřeno, zajistilo mu dostatečnou popularitu a možnosti hrát po celé Anglii. Dětinské texty ústy šmoulíků ho časem přestávají bavit a od hardcore se posouvá novým směrem. Warlock se veze na vlně industrial techna a free parties, chytá se mimo jiné legendárních Spiral Tribe a nahrává s nimi své první počiny. Pár let nato se funguje u Kickin Records a učí se jak vést label. Na starosti měl například desky DJe Hella, Colina Dalea, Surgeona atp. Ale za chvíli je zase nespokojen – tentokrát se „smyčkovatostí“ muziky, takže věší hudbu na hák a mizí z Ostrovů. V roce 2001 se nabitý energií vrací zpět a s kámošem (DJ Stacey aka Noyeahno) zakládá studio a label Rag & Bone. Za 3 roky vyryli do asfaltu slušných 15 releasů od nich samotných nebo od lidí jako Blackmass Plastics (jojo, přesně ten drtič z SHQ I.) či Drop The Lime. V tuto chvíli již label pár let běží, ale žádný techno, žádnej hardcore, ale breaky, které v sobě reflektují vývoj ostatních stylů a nové možnosti tvorby zvuku. Holt žádná sezónní záležitost. Basa vám zježí vlasy a na pořádný rytmický zlomeniny nebude stačit ani sádra z nemocnice na kraji města. Punku zdar, neasi :)

Českou scénu kromě rezidentních eshákvéčkových lamačů podpoří se svým live-setem headliner druhé stage - Yarrdesh. Pokud byste ho chtěli seriózně zaškatulkovat, ošizeni by byli jak posluchači a tak hlavně Yarrdesh sám. Očekávejte symfonické nástroje, minimum samplů, ale zato vlastní party na klavír či smyčce, to vše v breakcore hávu a nejlépe na liché doby. Eh? Kdo neslyšel, neuvěří! Vizuální stránku Sound HeadQuarters mají na starosti Moiré (volné uskupení umělců, VJ’s, muzikantů, grafických designérů, performerů atp.) experimentujících v oblasti nových médii. Jejich projekt je založen na zkoumáni interakce mezi dílem a jeho diváky, skrze „nástroje“ jako video, zvuk a performance. Pro akci v Crossu připravují interaktivní video masířku. Kromě toho Vás dole opět bude čekat posílený zvuk. Dobrou zprávou je i vstup, do 22:00 za 30 Kč, poté za 80 Kč.

Aktuální Warlockův set je ke stažení na stránkách Ragandbonerecords.com

Stage one
21:00-22:30 ESP
22:30-00:00 Raveboy
00:00-02:00 Warlock (Rag & Bone) (UK)
02:00-03:30 Yukimura
03:30-05:00 Matoa
05:00-??:?? SHQ ping pong

Stage two
21:00-23:00 Ghandi
23:00-01:00 Yarrdesh
01:00-02:00 Raveboy
02:00-??:?? Machine Funck

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika