DJ Hell přijede do Prahy

DJ Hell přijede do Prahy

22. 10. 2006  |  Autor: ozzby  |  Komentáře (0)
Doslova a do písmene kultovní osobnost elektronické scény, německý DJ a producent HELL vystoupí 16.12.2006 konečně po letech v Praze a bude to teprve jeho druhá návštěva Čech. Vstupenky v předprodeji za 290 Kč.
DJ Hell vyrostl na punku a nové vlně, ale když v polovině osmdesátých let do Německa dorazila vlna acid house, rychle změnil styl a stal se Djem. Hned jeden z jeho prvních singlů, ‚My Definition Of House‘(RSS, 1992) se zařadil mezi klubové anthems a debutové album ‚Geetert und Gefedert‘ (Disko B, 1994) patří mezi základní desky německé elektroniky. Svého prvního vrcholu dosáhl druhou deskou ‚Munich Machine‘ (Disko B, 1997), kterou an sebe upozornil celosvětově. Povzbuzen úspěchem druhého alba založil svůj vlastní, dnes kultovní label International DJ Gigolo Records, kde svoje opusy vydali lidé jako Jeff Mills, David Carreta, Tiga, Christopher Just, Fisherspooner, Miss Kittin & The Hacker, Terence Fixmer, P.Diddy & Felix da Housecat, Mount Sims, Tiefschwarz, Orlando Voorn, Vitalic, Dopplereffekt, The Advent, Savas Pascalidis, Johannes Heil, Tuxedomoon, Zombie Nation.

Letos v září oslavili speciálním Gigolo metrem o délce 200cm už 200 vydaných desek. Gigolo Records se na dlouho stalo symbolem pro německou scénu a electroclash, domovem desítek umělců, jejichž hudební vize se často ani nedají popsat slovy. Hell celý hudební svět překvapil v roce 2003, kdy vydal své dlouho očekávané třetí album ‚N.Y. Muscle‘. Kdo čekal další várku electroclashových hitů musel být nutně překvapen. ‚N.Y. Muscle‘ je stylově zcela nezařaditelné album, inspirované Kafkovým viděním světa, dekadencí a temnými zákoutími klubů, plných démonů, kde se v jednotlivých skladbách střídají hosté jako Alan Vega (Suicide), Billy Ray Martin, Orlend Eye (Kings Of Convenience), P.Diddy nebo DFA Murphy (LCD Soundsystem). Zatím posledním počinem v albové diskografii Dje Hella je loni na podzim vydané The Best Of… pod názvem Größenwahn – 1992-2005 + Automation Durch Monotonie – NY Muscle Interpretationen. Vedle známých Hellových hitů je na tomto 2CD mnoho rarit a především zde jsou nové interpretace skladeb z alba ‚N.Y. Muscle‘ od Davea Clarka, Ricardo Villalobose, Tiefschwarz, Dominika Eulberga, Jespera Dahlbacka, DJ Naughty nebo Thomase Anderssona. Zatímco je DJ Hell ozdobou velkých světových festivalů a akcí jako Wire v Tokyu, Sónar v Barceloně, Sonne Mond Sterne, Time Warp, Mayday, 10 Days Off v Belgii, Čechám se doposud takřka vyhýbal, vystoupil zde pouze jednou, v roce 2001 v pražském klubu Radost FX. Jeho druhý příjezd na samém konci roku 2006 tak bude dlouho očekávanou událostí, jedním z vrcholů klubového života tohoto roku.

Od 1.11.2006 bude spuštěna také samostatná web stránka k této akci na adrese www.summeroflove.cz/hell. Najdete zde všechny potřebné informace, djské sety, biografie, rozhovory, předprodeje a další potřebnosti.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika