Ken Ishii ve Vertigu

Ken Ishii ve Vertigu

24. 10. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
V pátek 27.10. se po 21:00 hodine pražské Vertigo promění v doupě japonské Yakuzy.
Tématická noc je hudebně věnována japonské taneční legendě Kenu Ishiimu (pod taktovkou DJe Airswinga). Bohatý program ve zhýralém duchu nabídne ochutnávku sushi z nahého těla krásné modelky, drinky budou servírovat geishy, připraveny jsou dekorace a tématická videa. Zájemci se budou moci nechat vyzdobit japonskou technikou dočasného tetování - třpytivými práškovými barvami. Celý program včetně vstupu je zdarma (možnost rezervace).

vertigo

Kdo je Ken Ishii?
Ken Ishii se do povědomí dostal zejména jako tvůrce oficiální hymny olympijských her v japonském Naganu. Je skutečným internacionálem a žije střídavě takřka po celém světě. Začínal pod Belgickým labelem R & S Records a v Belgii také zaznamenal svoje první velké úspěchy a dostal první příležitost hrát na velkých festivalech. V roce 1996 jeho videoklip k singlu "Extra" z alba "Jelly Tones" vyhrál cenu MTV jako nejlepší taneční videoklip roku.

Později v Japonsku založil vlastní label „70 Drums“ a začal se věnovat i producentství. Pod vlastním labelem vydal album "Future in Light" a zatím své zatím asi nejúspěšnější album "Play, Pause and Play". V roce 2004 získal ve španělské Ibize titul nejlepšího techno DJe v "Dance Music Awards".

Ishiiho hudba je silně ovlivněná mnohokulturností a proměnlivostí prostředí ve kterém neustále kočuje. Formovala ho Evropa, ale i jižní Amerika a Oceánie, starodávné rytmy asijských kultur, moderna severní Ameriky a mnohé další vlivy a daly za vznik tvorbě která v sobě nese stejnou dávku tradice jako experimentu. Bývá často zaškatulkován do kategorie „techno“, ale sám o sobě hovoří jako o umělci který tvoří hudbu, ne styly.

1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

24. 10. 2006 | 17:32:32
+0 | -0
Ty v tom Vertigu uz fakt nevedej co roupama... ale zni to dobre, to se musi nechat.
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika