Break 4 Beats bez headlinera? No a co!

Break 4 Beats bez headlinera? No a co!

08. 11. 2006  |  Autor: Obsession  |  Komentáře (0)
Dlouho očekávaná zpráva o tom kdo bude hlavní hvězdou říjnové Break 4 Beats jednoznačně nevzbudila pozitivní ohlasy a našlo se i několik lidí, kteří kvůli absenci zahraniční hvězdy na Flédu tentokrát nešli. Chyba! Podle mého názoru to byly jedny z nejvydařenějších B4B vůbec, víc breakbeatu byl zkrátka dobrý nápad.
Onen břeclavský zvukový mág je rezidentem snad všech B4B a alespoň pro mě byl pokaždé zárukou toho, že i kdyby stál celý večer za starou belu, Sayko nezklame. Když po namyšlené hlavní hvězdě, která mění cédéčka a pózuje fotografům přijde tenhle chlápek, je to jako nadechnout se mrazivě svěžího vzduchu. Probere vás čistá radost z hraní a mistrovská práce, že vám klesá čelist hluboko pod normální úroveň. Je to temný, je to dobrý!

Tentokrát se mi konečně podařilo přijít na začátek akce a zůstala jsem až do rána. Hned u vstupu viselo oznámení, že chillout tento večer nebude z důvodů rekonstrukce zvukového zázemí prostoru - což je velmi přijatelné zdůvodnění. I po víc jak týdnu můžu říct, že akce neměla žádné hluché místo a večírek se vyvedl lépe, než jsem doufala. Co se dělo na vedlejší stagei vůbec nevím, protože jsem se celou dobu perfektně bavila na té hlavní. Lidí bylo příjemně mnoho a tak mi chvíli trvalo, než jsem zaregistrovala papír ohlašující hlavní hvězdu příštích B4B. John B ?!Po roce zase on. John B je určitě lákadlo pro spoustu lidí, ale člověk ví, co od něj může čekat. Je tolik jmen, co v Brně ještě nebylo, tolik zajímavých lidí, kteří dělají tuto scénu výjimečnou. Nic proti produkci Johna B, ale Flédo crew – proboha překvapte! Na 15.12. doufám v kvalitní support tohoto most stylish výkvětu.

sayko

Už příchod do sálu byl příjemný. Jako první servíroval po letech navracející se Mystif solidní dnb. Všechno tam vypadalo nějak pěkně, tradičně výborný zvuk, příjemná světla a lahodně decentní projekce by Aura Kamera. První tanečníci, samé úsměvy, jen toho kyslíku bylo nechutně málo. Moje plíce skuhraly po pár minutách, a ač hrál Mystif parádní starší kousky, tak se mi v tom dusnu tancovat nechtělo. Byla jsem hodně zvědavá na J-Basse a těšila se na slibovanou breakbeatovou nálož. Stejně jako všichni vystupující toho večera předčil i on mé očekávání a změna BPM zdá se nikomu nevadila. Večírek začal nabírat na pěkně strmých obrátkách v momentě, kdy se k němu přidal MC Junior Red a J- Bass to stočil znovu k dnb. Jejich poslední půlhodinka byla hvězdná a strhla k tanci většinu sálu.

Následující dvě hodiny v Saykově režii neměly chybu. Jeho live-set byl originální, precizně vygradovaný, zkrátka geniálně vymyšlený. Artistní atmosféru rozčeřil opět MC Junior Red skvělou prací s hlasem i s publikem. Šlo jim to spolu náramně, energie z lidí na pódiu a pod ním se slévala do soukolí skvěle rozjeté párty.

sayko

Rakouský Dj Splinta s MC Davoxem začali s Penduláckou Blood Sugar, vzpomenu si ještě max na Nervous od Freshe a dost povedenou věc – Tyrant od Blama. Luxusní byla dubplateová chvilka ala Subfocus – Verano, Airplane a Aliens by Dr. Octagon ( Subfocus rmx) a došlo i na nějakou tu nostalgii – Aphrodite – Ready or not rmx, Matrixův rmx American beauty a System Check ( G Dub rmx) od Brockie and Ed Solo. Z Gorillaz Feel Good Inc. úsměv, houpavá euforka a následný zničující tanec, paráda.
Ostravského Inspirala jsem si unavená vychutnala jen částečně a nezvykle časné ukončení párty mi přišlo tentokrát docela vhod.

Pokud jste příznivci zlámanin, pak vřele doporučuji zajít – zajet na některou z příštích B4B. Během dvou let jsem musela vynechat jen jednu a je spousta důvodů, proč se vracet.

Fotoreport z Break 4 Beats

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika