James Brown i napodruhé vyprodal T-Mobile Arénu

James Brown i napodruhé vyprodal T-Mobile Arénu

08. 11. 2006  |  Autor: kevorkian  |  Komentáře (0)
Jedenáct hudebníků, čtyři vokalistky, dvě tanečnice, jedna zpěvačka, zpěvák a konferenciér. To je ansámbl, který s sebou vozí na svém aktuálním turné praotec soulu a funku James Brown. Přesně takhle se tato živoucí legenda v sobotu večer představila i v pražské T-mobile aréně.
Úvod večera patřil domácím kapelám Francois Lignin a stejně jako před dvěmi lety, při prvním koncertu Jamese Browna v Čechách, Gulo Čar. Hlavně brněnské seskupení kolem bratrů Dirdových zahřálo zaplněnou T-mobile arénu na správnou pro-vozní teplotu.

Krátce po půl desáté vstoupili na pódium členové Brownovy kapely a spustili strhující funkový úvod. V pompézní hudební a slovní skládačce zahráli zkrácený mix slavných mistrových skladeb a představili hlavní body „The James Brown Show“. I neznalému divákovi bylo pravděpodobně v okamžiku jasné, že bude mít do činění nejenom s výbornými muzikanty, ale i s nablýskanou show, plnou nezbytného klišé. Po více než deseti minutách jamování a sborového skandování vokalistů „Get up mr. Brown“, se na pódiu objevil v třpytivém modrém obleku i samotný „Mr. Dynamite“. Do svých rukou vzal téměř dvouho-dinovou show. Hned z kraje vystoupení zazněl jeden z jeho nej-větších hitů „Living in America“, kterým si okamžitě získal pražské publikum na svou stranu. Dvojice tanečnic se během písničky zahalila do amerických vlajek, aby publiku ukázala, že trochu kýče nemusí být na škodu. Už zde se ale naplno projevilo to, co bylo charakteristické pro celý koncert. James Brown pů-sobil spíš než frontman a zpěvák, jako dirigent celého vystoupe-ní. Zpíval málo, o to víc ovšem kynul „svým“ muzikantům aby zvolnili, nebo naopak přidali na intenzitě. Zpěvy spolehlivě a s grácií obstarala čtveřice vokalistek. Když se k nim přidala mis-trova manželka a zpěvačka Tomi Rae, dostal koncert nový roz-měr. Na pódium vstoupila coby Janis Joplin a v jedné z jejich skladeb předvedla další z vrcholů večera. Těmi se staly i Brow-novy největší hity jako I feel good, It’s a man’s world a samo-zřejmě Sex Machine.

james brown

The James Brown Show nabídla skvělou podívanou a výbornou směs soulu a funky. Samotný mistr už ale na tempo, které takovéto vystoupení vyžaduje, nestačí. Je obdivuhodné, že ve třiasedmdesáti letech je schopný vyjet na turné a udělat sto koncertů ročně. Fanouškové by mu ale spíš už dopřáli, a to s nejlepším úmyslem, zasloužený důchod.

Fotoreport z Jamese Browna

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika