Rennie Pilgrem v Roxy

Rennie Pilgrem v Roxy

03. 12. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Hostem prosincového vydání noci Breaksome v klubu Roxy bude majitel jednoho z nejprestižnějších bb labelů, Rennie Pilgrem.

Hostem prosincového vydání noci Breaksome v klubu Roxy bude majitel jednoho z nejprestižnějších breakbeatových labelů, legenda britských raveů, muž Breakbeatu podle ankety Breakspoll, saxofonista a klávesista, spoluzakladatel věci zvané Nu Skool breaks, to vše a ještě mnohem více je Rennie Pilgrem.

breaksome

Rennie Pilgrem, syn jazzového trumpetisty, hrál od malička na tenor saxofon a později, když pronikl do "černé" muziky, zformoval několik kapel, kde hrál i na klávesy. Nadšení pro všr rytmické přivedlo Rennieho koncem 80. let až k detroitskému zvuku a postupně i ke slibně se rozvíjející housové / rave scéně. Rennie, Ellis Dee, Richard Thake a Nick Scott začátkem devadesátých let zakládají Rhythm Section Recordings, kde vycházejí jejich první pokusy. Již třetí singl "Coming On Strong"se stal hitem a kdyby měli chlapci tušení o lepení čárových kódů na desky, jistě by se dostal do top 40. Vedle The Prodigy, Mobyho, Shades Of Rhythm, Alternate nebo Bizzare Inc. se lidé z Rhythm Section v letech 90-92 objevovali na každém větším raveu. Jejich desky se pak dostávaly do kufrů všech top DJs té doby jako Fabio, Grooverider, Carl Cox a dalších.

S tím jak zrychlovaly drogy, tempo zvyšovala i hudba. Ve chvíli kdy vyšplhala na 150 bpm, v Rhythm Section se rozhodli věnovat tvorbě v rozumnější houseové rychlosti. S tím jak zrychlovaly drogy, tempo zvyšovala i hudba. Ve chvíli kdy vyšplhala na směšných 150 BPM, bylo v Rhythm Section rozhodnuto o trapnosti takového počínání a jeho členové se začali jednotlivě věnovat tvorbě v rozumnější houseové rychlosti.

V roce 1993 založil Rennie Thursday Club Recordings (TCR) jako prostředek k vydávání vlastního materiálu. První singly se nesly v duchu funky house s breakovou clonou v pozadí. Velký úspěch měl jeden z počátečních singlů s názvem "Thursday Theme", ale na opravdovou bombu nechal Rennie všechny čekat až do roku 1995, kdy vyšla skladba s názvem "A Place Called Acid".
Jako člen legendárních Rhythm Section stává se Rennie i vyhledávaným remixérem. Spolu s Adamem Freelandem, Tayem a Ianem Williamsem zakládají ještě Friction, který dal v podstatě vzniknout fenoménu Nu Skool breaks coby protikladu ke komerčnějšímu bigbeatu.

Nemá smysl vyjmenovávat všechny značky kde Rennie Pilgrem vydal svoje kousky, ani všechna jména se kterými spolupracoval, výčet by vydal na několik stran. Značka TCR se blíží ke svému 100. releasu a má za sebou více než 13 let fungování. Rennie se kromě produkce dalších a dalších tracků vydatně věnuje djingu, byl několikrát vyhlášen jako nejdůležitější muž breakbeatové scény. Nedávno také zformoval liveband 'Rennie Pilgrem & The TCR Allstars', kterému se dostalo velmi příznivé kritiky po vystoupeních na Glastonbury, Glade festivalu a dalších. 

www.tcr.uk.com

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika