Elektrická vitalita omámila Roxy

Elektrická vitalita omámila Roxy

05. 12. 2006  |  Autor: Jervin  |  Komentáře (0)
Po úspěšném vystoupení na brněnské Flédě se Vitalic předvedl v tom nelepším světle i v pražské Roxy. Na jeho  show se nechalo zlákat poměrně hodně lidí, o čemž svědčila návštěvnost v klubu a tak se stalo, že na tomto večírku bylo vyprodáno. Zároveň panovala dobrá atmosféra, která přinutila francouzského elektro mága ke kratičkému přídavku.

Páteční večer, který nabízel mnoho zajímavých mejdanů po celé Praze, jsem jako již značně zmlsaný návštěvník parties, bral hodně s rezervou. Důvodem bylo to, že o víkendu Čechy svou návštěvou poctí francouzský elektro mág, na jehož jsem byl pevně rozhodnutý vyrazit. Nejen se podívat na to co převede tento live act, ale i vychutnat si „vitální elektro“ v jeho podání a zažít to celé na vlastní kůži. Nejprve jsem byl odhodlaný za jedním z nejuznávanějších djů vyrazit až na brněnskou Flédu, ale poté co pouhý den po jeho vystoupení v Brně, registruji taktéž jeho sobotní vystoupení v matičce Praze, neváhám a s velkým nadšením vyrážím do klubu Roxy, kde od desáté hodiny večerní začíná již dost provařena rezidentní noc dje Orbitha s příznačným název Elektra. Již kolem jedenácté hodiny jsem dorazil a pohyboval se po téměř prázdné Roxy, vyzdobené dekoracemi v podobě blesků a dvěmi malými disko koulemi. Očekávání se ve mně vařilo jak voda na kafe, poněvadž jsem v té době věděl, že večer před tím jeho show slavila nemalý úspěch v Brně. Do jeho vystoupení, však byl ještě čas, protože nad nápisem připomínající návštěvníkům název party noci, vládl za gramofony rezidentní dj Airto. Jeho výborný výkon teď zpětně hodnotím pouze jako warm-up před hlavní hvězdou večera.

klub Roxy - elektra

Potom co se malá ručička doplazila k jedničce a velká jí téměř dohnala, v levé části podia za speciálně připraveným stolkem s mnoha hračkami, ze kterých následující hodinku lezly úžasné zvuky, když to řeknu takhle laicky, se ke svému vystoupení připravoval mistr Vitalic. Začátek byl laděn trochu acidově znějícím zvukem, což spolu v kombinaci pevně diktovanou basovou linkou už pro začátek působilo velmi zajímavě. Po prvních zhruba šesti minutách přichází první pauzička v tempu a téměř nastává ticho. Světelné efekty byly taktéž v útlumu a na vtipně míchané projekci se pomalu vytrácelo doztracena jméno hlavního headlinera. Zprvu mě to zarazilo, než jsem pochopil záměr. Za touto přestávečkou následoval nájezd a po něm opět skok do hodně svižně laděných elektro zvuků. Osobně jsem měl pocit, že místy si s publikem tento dj hrál jak mlsná kočka s myší. Většina návštěvníků, nebylo jich málo, se evidentně dobře bavila. Čas tak strašně rychle pokročil a blížila se druhá hodina ranní a s ní spojený i konec. Docela mě mrzelo, že to tak rychle uteklo. Konec se však nekonal, poté co nastalo ticho, tak lidi pískotem doslova přitáhli šikovné francouzské ruce zpět k studiovému mixpultu a dočkali se tak ještě bonusu v podobě jednoho tracku. Poté už byl opravdový konec a hlavní představitel tohoto klání se přesunul mezi lidi a zbytek párty si užíval jako ostatní návštěvníci.

dj Vitalic

Vitalité, Vitalität, Vitalità, Vitalicio, Vitalit, Vital je v šesti jazycích řečeno vitalita, nebo taktéž životní síla, chuť žít. Pak tedy djský nick Pascala Arbez-Nicolase alias Vitalica vypovídá o tom, že stoprocentně má rád život a rozhodl se otisk této vitality darovat hudbě, kterou tentokráte rozhýbal celou Roxy a potvrdil tak, že celosvětové uznání mu patří poprávu. Celkově sečteno a podtrženo si troufám říci, že to co bylo ke slyšení, bylo jedno z toho nejlepšího, co se tenhle rok v našich luzích a hájích dalo slyšet. Pro nenasytné, kterým tyto dvě vystoupení v naší zemičce nestačily nabízíme následující dva, trochu odlišné, přesto neméně dobré záznamy jeho vystoupení. 

Vitalic - guest star dj (radio FG) 27.10 2006 
Vitalic - live at skyrave 04.02 2006

Nicméně večer ještě nekončil a tím, kdo přebíral štafetu byl dj Maxime. Tohoto dje jsem téměř neslyšel a tak nemohu říct, zda udržel laťku tak vysoko. Posledním djem nemohl být už nikdo jiný, než dj Orbith. Jeho hraní pro mě bylo kulisou k rozhovoru se známými, ale ze židle mě i přes značnou oposlouchanost dokázala zvednout skladba od Blur „song to“, kterou takhle k ránu zahrál. Zároveň se dá říci, že po této skladbě mě hlad a únava přemohly, tak končí moje návštěva v Roxy a mě nezbývá nic jiného než konstatovat, že celá párty byla velmi povedená, avšak právě největší podíl na vydařenosti mělo vystoupení Vitalica live. Nedostatky jsem nenašel, upřímně řečeno jsem se je ani nepokoušel hledat a kazit si tak ryze kladné dojmy. Z toho vyplývá moje hodnocení tohoto mejdánku známkou 9,5 z celkových deseti možných bodů.

Fotoreport z Elektry v Roxy od Acida

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika