Retro víkend: Zpět za Spooky na Climax

Retro víkend: Zpět za Spooky na Climax

06. 12. 2006  |  Autor: krysicka  |  Komentáře (2)
Přiznáváme! Tohle jsme vážně nezvládli! Neveřili byste ale, jak moc dovede zkomplikovat jeden špatně odeslaný email otisknutí reportáže z velmi povedeného Climaxu s legendami jménem Spooky. Ale co, už ho tu máme, tak přejeme hezké čtení a ještě hezčí víkend.
I kdyby se v našem hlavním městě konaly třeba tři mega akce v jeden den, Climax se bude moci snad vždy pyšnit naplněným klubem. A tím spíš, když se jedná o jeho osmé narozeniny. Gratulantů se sešla plná Roxy včetně takových hvězd jimiž jsou Spooky a Climaxu už nikdo neodpáře jeho prvenství coby nejdéle „fungující“ klubové party.

Do Roxy jsem se naučila chodit s blížící se půlnocí, tak aby byla v klubu už zábava v rozpuku. Josefa Sedloně jsem hezkých pár měsíců neslyšela a byl to právě on, kdo večer začínal. Z jeho setu jsem stihla pouhý zlomek, ale ten mě příjemně naladil na pokračování v podání gratulantů Charlieho Maye a Duncana Forbese neboli Spooky, kteří se proslavili především svým nadčasovým albem Gargantuan a dalšími tanečními peckami, které není třeba představovat snad ani hudebním neználkům.

Tohle duo energických pánů dokázalo naprosto unikátně rozjuchat a rozžhavit přeplněnou Roxy. A to doslova, jelikož chvílemi bylo opravdu nedýchatelně a pod návaly vedra jsem si připadala jako postarší žena v přechodu.
Atmosféra během jejich dvouhodinového setu byla jak se na správný narozeninový mejdan sluší. Málokoho jejich hudební počínání nechávalo klidným, kdo měl nohy, tancoval.

I přes skvělý set, který mě opravdu bavil, jsem se přistihla, že spíše čekám, až se za gramce postaví resident a „majitel“ tohoto u nás nejdéle fungujícího a úspěšného večírku, Chris Sadler. Těsně před tímto okamžikem jsme ale byli svědky velice zajímavé performance v podobě tančící postavy oděné do bílého pláště. Těžko popsatelné kousky, které nám tam ona osoba předvedla byly ale opravdu originální a kdo tam byl mi jistě dá za pravdu. Publikum to také náležitě ocenilo.

Po druhé hodině jsme se konečně dočkali Chrise, dle mého i přes takové hosty jako byli Spooky, hvězdy tohoto večera. Jeho set mě nijak nepřekvapil, čekala jsem ho přesně takový. Zábavný, veselý, do tance vybízející. Vedro v Roxy pro mě bylo ale tentokrát důvodem, proč jsem party opustila mnohem dřív, než se přiblížil její konec a tak jsem bohužel už po několikáté neslyšela dje Loutku.

Osobně sama za sebe děkuji Chrisovi za tuhle super party, která už naší klubovou scénu provádí celých dlouhých osm let a popřeji jemu i nám, kteří na ni rádi chodíme, až je tu s námi ještě spoustu dalších let.
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
vlada
10. 12. 2006 | 01:38:53
+0 | -0
no to teda jo:-))))
martin
09. 12. 2006 | 08:44:53
+0 | -0
opravdu prinosna reportaz
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika