První ročník zimního Colours of Ostrava

První ročník zimního Colours of Ostrava

09. 12. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Pořadatelé festivalu Colours of Ostrava přicházejí se zimní obdobou této oblíbené letní akce. Na 26. a 27. ledna 2007 připravili první ročník Zimních Colours of Ostrava, který neproběhne pod širým nebem, ale v Domě kultury města Ostravy. Hlavními lákadly této akce bude král balkánské dechovky Boban Marković se svým Orkestarem.
Hlavními lákadly této akce bude král balkánské dechovky Boban Marković se svým Orkestarem, znovu koncertující česká kapela Traband či bosenská etno-dubová formace Dubioza Kolektiv, která sklidila velký úspěch na letošním ročníku. „Protože víme, že návštěvníci Colours se již nyní těší na letní festival, rozhodli jsme se uspořádat první ročník tohoto zimního setkání a zkrátit tak čekání na léto. Diváci budou moci zažít jak koncerty některých kapel z letošního festivalu, tak i další hosty,“ říká ředitelka festivalu Zlata Holušová. Vedle zmíněných jmen tak vystoupí francouzská balkánsko-cirkusová kapela Sergent Pépère či americký hip hoper Afu-Ra, který byl letos jednou z hvězd Hip Hop Kempu. Harmonikář Václav Koubek v Ostravě poprvé představí irské The Hogs a vše doplní české kapely k tanci a poslechu – Terne Čhave, Al Yaman, Evolution Dejavu, Tomáš Kočko & Orchestr, Bratři Orffové a vítězové ostravské soutěže Setkání kytaristů. Návštěvníci se budou moci zúčastnit workshopů salsy, břišních tanců a flamenca nebo si odpočinout od hudby při sledování filmových projekcí. „Věříme, že na dvě odpoledne a večery zapomenou diváci na zimu a budete se cítit obklopeni letní atmosférou festivalu Colours of Ostrava. Stanové městečko ani sprchy tentokrát ale nebudou připraveny :-)“, dodává Zlata Holušová. Generální partner: Česká spořitelna. Cena dvoudenní vstupenky: 490,- Kč, jednodenní za 330,- Kč. Předprodej začíná v pátek 8. prosince 2006 v pokladně Domu kultury města Ostravy, v Ostravském informačním servisu a na dobírku přes www.colours.cz, kde zájemci najdou i další informace.

6. ročník letního festivalu Colours of Ostrava se uskuteční od 12. do 15. července 2007 v zeleném centru Ostravy. Čtyřdenní vstupenky je již nyní možné zakoupit v síti Ticketpro za 550,- Kč. Tato cena platí do 31. prosince 2006. Pro fanoušky připravili pořadatelé opět zimní soutěž. Každý, kdo pošle svých 5 tipů na kapely pro příští rok na adresu soutez@colours.cz, může vyhrát volné vstupenky na festival.

Festival potrvá stejně jako letos 4 dny a představí hvězdy zahraniční a domácí scény nejrůznějších hudebních žánrů od world music přes rock až po alternativní žánry. Nebude chybět ani řada doprovodných programů: divadelní představení, areál dětský svět, kinokavárna, DJs, workshopy a podobně. Colours of Ostrava je držitelem ceny Anděl za Událost roku 2005. Letos festival navštívilo přes 16.000 návštěvníků (+ 800 dětí). Na 12 scénách se představilo více než 100 kapel a DJs včele s Robertem Plantem, Salifem Keitou, Gogol Bordello, The Frames, Woven Hand, Delirious?, Värttinä, Chinaski a dalšími.

Vstupné Zimní Colours of Ostrava: Jednodenní 330,- / Dvoudenní 490,-

www.colours.cz


0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika