EuroConnections 2006

EuroConnections 2006

10. 12. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Další díl zavedené koncertní řady Euroconnections přivane ve čtvrtek 14. prosince do Paláce Akropolis milé a chytré kytarové rozptýlení.
Obstará jej talentovaná německá písničkářka a jedna z nejvýraznějších postav známé berlínské značky Morr Music  s kapelou, která potěší zejména fanoušky spřízněných spolků Lali Puna, Ms. John Soda, Jersey nebo The Notwist a potažmo všechny příznivce nezávislých kytarovek se špetkou elektroniky. Večer zahájí již otrkaný skorodomácí indie-folk-country projekt Atlantic Cable v Praze usazeného Tysona Cosbyho (ex-Squall).

Masha Qrella staví především na silných melodiích, výrazném vokálním projevu a přístupných náladách, cizí jí ale není ani řádně energické hrábnutí do strun. Masha s muzikou začínala už v polovině 90. let, kdy při studiu jazyků (mj. i ruštiny) zakládá kapely Mina a Contriva. S prvně jmenovaným souborem debutuje v roce 1999 albem Kryptonite a vyráží na turné, kde předskakuje kapelám jako Calexico nebo The Notwist, v roce 2001 pak následuje deska A+B a turné se Stereolab a také Stereo Total. První deska téměř výlučně instrumentální indie/post-rockové kapely Contriva Tell Me When se objevila na přelomu letopočtu a druhá If You Had Stayed... (obě u Monika Enterprise/Lok Music) v roce 2003, přičemž kapela se momentálně navrací s novým a netrpělivě očekávaným albem. Kreativní Masha má ale ještě další kapely Contriva, Sitcom Warriors a NMFarmer, píše hudbu pro film a před pár lety se pustila i na sólovou dráhu.

Masha Qrella

Jako Masha Qrella debutovala v roce 2002 deskou Luck na značce Monika Enterprise, s jejíž přípravou jí pomáhal studiový kouzelník a od té doby již stabilní spolupracovník Norman Nitzsche. V březnu 2005 pak spatřilo světlo světa druhé sólové album Unsolved Remained (u Morr Music), které sklidilo velmi kladný ohlas v médiích po celém světě. Od jeho vydání Masha neúnavně koncertuje, nedávno se vrátila s turné napříč USA a vzápětí předskakovala kapele Yo La Tengo na německé částí jejich evropského turne a do studia si nejčerstvěji odskočila k natočení coververze hitu Briana Ferryho Don't Stop The Dance, která právě vyšla na stejnojmenném sedmipalci a kterou si můžete vedle dalších ochutnávek poslechnout na www.myspace.com/mashaqrella.

Atlantic Cable, momentálně duo bicí + kytary/zpěv, je projekt Kanaďana Tysona Cosbyho, který před lety rozvířil českou nezávislou scénu s kapelou Squall. Debutová deska Atlantic Cable, která vyšla u Starcastic v lednu tohoto roku, dostala název Darwin Avenue a nabídla rozmanitou kolekci autorsky vybroušených folkově laděných písní (od post-gospelu, přes motorestová blues až po country western swing) ponořených do světa vědy, techniky i vesmírného dění. A jak již mnozí vědí, Atlantic Cable to sluší i naživo.

www.myspace.com/mashaqrella
www.atlantic-cable.org
www.starcastic.cz

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika