Christina Aguilera zakončila v Praze své evropské turné

Christina Aguilera zakončila v Praze své evropské turné

14. 01. 2007  |  Autor: kevorkian  |  Komentáře (2)
Jdeme sice trošku i skřížkem po funuse, ale i tak bychom se s Vámi rádi podělili o zážitky z koncertu Christiny Aguilery. Ta nadchla vynikajícím zpěvem i skvělou show, kdy v Praze ukončila evropskou část světového turné.
Vyzývavost Madonny v nejlepších letech, kapela za kterou by se nestyděl ani James Brown a bombastická show srovnatelná s rockovými velikány. To všechno představuje na aktuálním turné americká zpěvačka Christina Aguilera. Vyprodaná Sazka Aréna v neděli sledovala poslední zastávku evropské části jejího světového turné Back To Basics.

christina aguileraZpátky ke kořenům v hudbě, ve stylu oblékání a v oprá-šení nablýskané, nonšalantní elegance. Přesně v tomto duchu začala před půl desátou večer show Christiny Aguilery. Pěvecká hvězda se objevila za zvedající se oponou a na rozzářeném pó-diu v bílém kostýmu, s bílým kloboukem na hlavě. Koncert od-startovala pilotním singlem z nové desky Back To Basics, Ain’t No Other Man. Na velkoplošných plátnech běžel videoklip a jakoby v protikladu této moderní technologie se nesla show na pódiu. Lesk swingového big bandu a zpěv vokalistek se míchal s kreacemi osmi tanečníků. Iluze velkých tanečních sálů mezivá-lečného období byla perfektní. Následující funková píseň Back In The Day vzdala hold významným hudebníkům 20. století. Na obrazovkách se střídali portréty Arethy Franklin, Louise Armstronga nebo Jamese Browna. Bez okázalých gest a póz Aguilera poděkovala svým předchůdcům a navíc na ně výtečně navázala. Po půl hodině koncertu se hudebníci z pódia poroučeli a na diváky čekala první změna. Předznamenalo ji odvážné vi-deo, na kterém zpěvačka okázale laškuje v ložnici a ve vaně. Po krátkém intermezzu se pódium obléklo do volnějšího šatu, při-pomínajícího prostředí baru a jeho přilehlé ulice. Skladbu Makes Me Wanna Pray vystřídala What A Girl Wants z debutového alba. Bylo to asi jediné slabší místo celého koncertu. Aguilere očividně svědčí vážnější a hudebně plnější písně než ty z první desky. Po několika dalších skladbách se pódium změnilo na cirkusové šapitó a Aguilera zazpívala porci hitů v čele s Dirrty. Došlo i na Lady Marmalade z filmu Moulin Rouge. Za obrov-ských ovací nadšeného publika koncert uzavřela dvojice písní Beautiful a Fighter.

Pokud někdo toužil po malé exkurzi do let největší slávy pompézních kabaretů a nablýskaných show swingových big bandů a promeškal nedělní koncert, může litovat. Aguilera se ukázala jako vyspělá zpěvačka, která se může opřít o kvalitní muzikanty a scénografy. Ovšem když je potřeba, vystačí si je-nom s doprovodem klavíru. A stejně je skvělá.

2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

15. 01. 2007 | 23:45:23
+0 | -0
to Bedas: Cus, je to moje chyba ze jsem nemohl recenzi zverejnit driv, ale vzdy se nejak jen o fous nevesla do denniho zpravodajstvi. Tak se prosimte Bedasku nezlob, ze jsme to takhle zvorali... Na druhou stranu nas ale alespon muze tesit, ze jsme ti tak vytvorili prilezitost k rejpnuti :-)
Bedas
15. 01. 2007 | 20:12:13
+0 | -0
trochu pozdě na recenzi koncíku kterej proběhl před měsícem :D ....ale budiž
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika