Climax: Snad jen vtípek nakonec

Climax: Snad jen vtípek nakonec

31. 01. 2007  |  Autor: MeryEn  |  Komentáře (9)
A máme ho za sebou! První letošní Climax - jedna z nejstálejších klubových nocí v Praze, patřící našemu průkopníkovi Chrisovi Sadlerovi. Letošní premiéra se nesla v duchu Czech Edition a my Vám ji nyní reportujeme.
Večerem rezidenta Chrise doprovázeli DJane E-lite (22:00 – 01:00) a DJ Cubik (03:00 – 05:00). Sál vyplňovala již tradiční velká projekce za DJem, kde se prolínaly záběry DJs s různými shoty z různých klipů a po stranách klub opět zkrášlovaly dvě LCD obrazovky, na kterých běžely projekce, které z balkonu diktoval VJ.

e-lite

Dorazila jsem na místo kolem půl dvanácté, a to klub ještě zel prázdnotou, ostatně jako vždy v tuhle dobu. Pouze pár návštěvníků na parketě podporovalo občasným hlasitým projevem již rozjetý elektro set Esterky (E-lite). Noví lidé ale stále přicházeli a tak nějak po půlnoci již byl parket takřka plný a atmosféra příjemně houstla. Ester velmi dobře odhadla situaci, když viděla, že se klub plní, tak to začala pořádně rozjíždět věcmi do elektro-housu zremixovaní C & C Music Faktory – Deeper Love, a nemohla si odpustit i jednu z posledních skladeb od Madonny, která obecenstvo velmi nadchla. Technicky E-lite chvilkami chybovala, ale jak mi posléze říkala, tak trochu ohluchla už den předem, když hrála v jednom libereckém klubu, kde byly odposlechy velmi nahlas. Ono se to nezdá, ale když vám z každé strany jedou do uší odposlechové bedny dané na maximum takové 2-3hodiny, je to na uši opravdu záběr. Někdy z toho bývají i pořádné bolehlavy. A to navíc ihned po odehrání svého setu jela rozveselovat další klubík do Pelhřimova. No klobouk dolů. Každopádně se Ester podařilo obecenstvo řádně rozpumpovat a připravit tak ideální půdu pro majstra Sadlera.

chris sadler

Ten za gramofony přímo vlítnul a začal se pohupovat a poklepávat nohou do taktu své první desky – dynamický elektro house. Celý jeho set se nesl v duchu elektro housu až tech-housu, opravdu velmi dynamický set plný energie. Taky se Chris po jeho zakončení celý leskl potem(tady je krásně vidět, že i DJing můžeme zařadit do kategorie sport ). Překvapila mě však jedna deska - remix Prodigy – Voodoo People, která sklidila neuvěřitelné haló. Obdivuji DJe, kteří nemají vůbec strach zahrát takovou starou flákotu a vědí, že s ní sklidí úspěch. Jásající a tančící obecenstvo nechalo pod Sadlerovou taktovkou na parketě duši i hlas. Snad jen závěr se mu tak trochu nevyvedl, nebo to možná mělo být vtipné zakončení jinak perfektního setíku – Daft Punk a jejich absolutně nevydařený song One more time. V tu chvíli jsem se nezačala smát jen já, ale i další kolem mě.

party people

DJ Cubika už bohužel nezhodnotím, jelikož Chris to lehce protáhl a hrál až do půl čtvrté a to už jsem byla dost unavená a vyrazila směrem k domovu, plná nadšení a emocí z tohoto večera. Suma sumárum, další povedený Climax. Doufejme, že v celým roce 2007 se ponese noc v tomto duchu a návštěvnost mu nebude klesat, ale naopak stoupat.

 
9 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MeryEn
17. 02. 2007 | 20:31:09
+0 | -0
No pánové, zanechala bych tady další srovnávání a kritiky:) 12.3.mě uslyšíte v Roxy na Free Mondays na chill outu, ale samozřejmě chill outově hrát nebudu:) Jinak info vždy o tom kde a kdy hraji naleznete průběžně na mém webu v newsech, tak koukejte:)

05. 02. 2007 | 09:54:19
+0 | -0
No holky držej spolu, to je jasný:)Tak co Maruš, kde hraješ:)Cože reporty pro poslouchej.net a ne pro Czech Dance,už pro ně nehraješ?Vidim že máš už konečně nový web stránky,good.

No pánové a dámy, tady to máte černé na bílém, přímo z BIO MeryEn. Dovolím si citovat: Letos se také zařadila na playlist klubu Mecca, kde hrála společně se svou dlouholetou známou E-lite.

Takže s Maruškou toho moc nenabojujete, jsou to kámošky, ikdyž obě jsou úplně jiná třída djane:)
Mover
05. 02. 2007 | 09:41:25
+0 | -0
No tak urcite verim ze i sama si neco vybudovala,ale kde by byla nebyt Chrise Sadlera? Nekde ve Vertigu by mela svoji noc(mozna).Co se tyce estetiky,na to mam taky trosku jiny nazor,nekomu se to jeji nemecke elektro libi,me ovsem ne. Myslim ze ja kdybych delal ve (bejvalem)vinyl shopu taky bych mel cas na nakup a vyber desek.Ovsem jeji desky ani hrani se mi fakt moc nelibi.No nevim jak by to dopadlo kdyby nechavala vyber desek nahode,mozna ze by se mi to vic libilo:) Nic proti ni jako clovekovi,neznam ji,ale jako djane ji to moc podle me nejde.Mozna ze by se mohla pridat k Weki djs,ti hrajou neco podobneho jako ona,ale ne tolik predelany hitovky, spise hrajou fakt sprosty elektro:)

PS: kdy te uslysime MeryEn zase nekde v Praze? Oproti ni ty hrajes o dost lip, to musim uznat..zeby kvalitni geny?:)

03. 02. 2007 | 22:29:57
+0 | -0
Ester se nikam neprotlačuje díky Chrise. Ona si svoje známosti získala sama a Chris ji v tom vůbec nepomáhal. Svoje postavení si vydobila sama. Neříkám, že patří ke špičce co se týče po technické stránce, ale hudebně je Ester opravdu dobrá. Výběr desek nenechává náhodě a věnuje tomu spoustu času, tak nekritizujte jen technickou stránku, ale i tu estetickou. :)
trigga
02. 02. 2007 | 11:34:18
+0 | -0
Nevim,kam dal Sadler oci,ma urcite na neco lepsiho!Vsechny svoje fanynky zklamal...:(

Nechapu, ze se ta holka necejti aspon trochu trapne, kdyz je to jenom tlacenka....jinka by na takovyhle akci hrat nemohla, je spousta lepsich Djs
joshek
01. 02. 2007 | 15:12:33
+0 | -0
né že bych chtěl přilévat toho pomyslného oleje, ale já zas pro změnu nevím nic o tom, že by Chris hrál electro :D

01. 02. 2007 | 13:40:12
+0 | -0
Nevím co ma MeryEn proti novému mixu Chris Phunk - One More time,ale mě se fakt tento remix líbí. Hele MeryEn nejseš náhodou djka od ag.Czech Dance?K již zmiňované "rádoby djane J-elito":)) Kdyby chudák holka věděla že mixážní pult umožňuje stáhnutí volume odposlechů, tak by asi neměla takovou blbou výmluvu. Ale chápu, ne vždy se každému dji podaří zahrát technicky dobře,jsme lidi,ne?:) Ale této Sádlerově krasotině bych navrhoval aby holka zkusila něco jiného než djing,něco co ji půjde určitě líp.Sádler je skvělej dj,ale fakt nechápu kde k ní došel:/

01. 02. 2007 | 13:32:36
+0 | -0
Chudák Sadler,co si to narazil za babu. Bez něj by si na Climaxu nazahrála,nikdo by ji na takovou akci nevzal:-)
Tracker
01. 02. 2007 | 12:26:42
+0 | -0
To se už dlouho ví že JE-lite hrát neumí!!
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika