Fabric - Crystal 10.6. 2005

Fabric - Crystal 10.6. 2005

08. 06. 2005  |  Autor: erow  |  Komentáře (0)
Na 10.6. 2005 ostarvaský Fabric opět přichystal tranceovou noc Crystal s rezidentkou této noci LAYDEE JANE,zde naleznete rozhovor...
Na pátek 10.června připravil ostravský Fabric všem milovníkům stále populárnějšího trancu další lahůdku v podobě rezidentní klubové noci Crystal u nás velmi oblíbené českošvýcarské trancové princezny Laydee Jane. Za pultem ji vystřídá ještě Levis, známý jako šéf informačního serveru technisco.cz a dva zástupci místní „stáje“ Ringo a Martin Gredner. Showman Luigi Ringo má připravenou řadu velmi melodických desek, zatímco M.Gredner zabrousí spíše do progresivnějších vod. Každý si ale jistě příjde na své…

[IMG]http://www.redakce.poslouchej.net/obr/crystal.jpg[/IMG]

Není to dlouho, kdy jsme se LayDee Jane ptali co je u ní nového a je to tu opět. Nyní hlavně proto, že se blíží další pokračování oblíbené tranceové noci s názvem Crystal. Koho si Lucie pozvala tentokrát, nebo co se jí přihodilo ve Fabricu na narozeninách se dozvíte z následujícího rozhovoru:

Ahoj Lucko, než tě opět vyzpovídáváme, tak začnem již tradiční otázkou, jak se máš a co je nového?
Od našeho posledního rozhovoru ještě neuběhl ani měíc, takže tentokrát toho moc nového není, ale mám se celkem fajn.

Blíží se léto a s tím i spousty letních festivalů, ale tvé jméno není na žádném z nich, proč?
Možná máš na mysli jen ty festivaly s velkou propagací, protože přece jen budu hrát na dvou z nich. Ten první je hned den po Crystalu v Písku, kde budu hrát společně s rakouským Felipem a dalšími na Sand festivalu a na konci prázdnin bych se ještě měla ukázat na moravském Trnkobraní. Také jsem dostala nabídku hrát v hlavní čas na tranceové stagei na Hradhouse, ale v ten samý den je v Zürichu Streetparade, kde budu celý den a ještě večer budu hrát na velmi prestižní akci Starz, která bude asi pro 20 000 lidí. Jednalo se i o dalších akcích v Čr, ale tam jsme se nedohodli buď kvůli zdlouhavému jednání a nebo kvůli honoráři.

Takže si dáš volno a užiješ si prázdniny, nebo máš v plánu jiné akce?
Jééé kéžby, ale mám hraní už na každý víkend a docela dost se nacestuju. Vše to začne 30.6. v Egyptě, kde jsem pozvaná do luxusního klubu Latex, který je přímo v hotelu Hilton, potom mě čekají české a švýcarské residence, následovat bude víkendové tour v Columbii, stejně jako každý rok pojedu na pracovní dovču na Mallorcu a pak mě ještě čeká Německo, Polsko, Slovensko a Turecko.

No to je docela široký záběr. Kdo se ti stará o booking?
Většinou ho řeší můj manager přímo s pořadatelem, ale samozřejmě v jednotlivých destinacích spolupracujeme i s některými agenturami.

Takže nabídky se jen hrnou, máš z toho asi radost, nebo ?
Tak samozřejmě jsem moc ráda, ale najde se i pár pořadatelů, kteří mě chtějí spíše na ozdobu a pak jim jasně dám najevo, že nejsem žádná atrakce, ale jestli mají zájem o kvalitní hudbu v mém podání, tak přijedu ráda. Já nechci aby si mě někdo objednával jen proto, že se jim líbím jako ženská. Vždyť přece mužského DJe si také nikdo neobjednává jen proto, že je to sympaťák, ale proto co umí, nebo proto, že má jméno a přijdou na něj lidi. Naštěstí takových nabídek je menšina.

Minule jsi říkala, že ti vyšla CD kompilace, na vinylu jeden remix a že sháníš label pro tvojí produkci, už jsi ho našla?
Nechci to zakřiknout, ale vypadá to že ano. Ale více zatím neprozradím.

A co říkáš na to, že podle žebříčku The Dj List patříš mezi 80 nejlepších DJs světa?
Tak zaprvé to asi není žebříček kvality, ale oblíbenosti a za druhé si osobně myslím, že ještě nepatřím ani do první stovky. Ale samozřejmě je příjemné vědět, že lidi o mě mají zájem.

Před pár týdny jsi hrála opět na narozeninách Fabricu, jak to bylo tentokrát ?
No byl to opět silný zážitek. Atmosféra i organizace super, prostě to bylo hodně fajn. Ale stala se mi tam taková jedna nepříjemná věc. Já si vždy ty nejlepší věci vyndám z tašky a postavím před ní. A tam bylo pódium z prken a mě ty desky během setu mezerami zapadaly dolů. Nejdříve jsem si myslela, že si je někdo vypůjčil, ale po setu jsem je našla pod pódiem a tak jsem tam ještě lezla po čtyřech a hledala je. To mě fakt mrzelo, ale tak ty desky zahraju teď na tomhle Crystalu, nooo :)

Už asi každý kdo tě zná delší dobu si všimnul, že jsi ve svém stylu poněkud přitvrdila. Tobě už se melodický trance nelíbí?
Jasně že se mi líbí a také ho stále hraju, ale už ne tolik co dříve. Kdo se o trance trochu zajímá, tak ví, že se vyvíjí a já samozřejmě s ním. Prostě nových kvalitních melodických skladeb už není tolik jako dřív a nebo když jsou, tak jsou hodně podobné těm, které už tu několikrát byly. A neřekla bych, že jsem nějak extra přitvrdila, ale spíše teď vybírám skladby, které mají hutnější dynamiku a jsou více propracované, více progresivnější. Dokonce jsem i lehce zpomalila tempo mých setů což laik těžko pozná. Ale emotivní skladby samozřejmě hraju pořád, o tom ten trance přece je :)

Myslíš že tě kromě trendu ovlivnilo i ještě něco jiného, třeba nějaký DJ ?
Já myslím, že mě žádný DJ nijak zvlášť neovlivňuje. Já už sety jiných DJs neposlouchám jako dříve a na akcích se spíše bavím, než abych se soustředila na to, co kdo hraje. Ale určitě mě ovlivnilo produkování. Od té doby, co pravidelně zkouším skládat hudbu, tak jsem mnohem náročnější. Mám docela problém hned po produkování s nákupem desek. Musím si vždy dát alespoň den pauzu, protože jinak mi přijde většina desek co poslouchám dost jednoduchých a nudných. Nejdříve jsem si myslela, že jsem divná, ale po rozhovorech s jinými DJi jsem zjistila, že tento problém nemám sama.

A nakonec vzkaz fanouškům ?
Že se na ně opět těším a že už se teď můžou těšit na pořádnou porci letního tranceu :)

[IMG]http://www.redakce.poslouchej.net/obr/jane_06_mega.jpg[/IMG]
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika